Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

Değerli arkadaşlar ilk defa yurt dışı alış verişi yaptım. Malumunuz kargo takibi merak konusu :D
Aşağıda resimlerde görüldüğü üzere 2 farklı sonuç alıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlardan beni aydınlatmalarını rica ediyorum. :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Herkese hayırlı geceler.

Cessna 182 RTF modelini almak istiyorum.Sebebi ise başlangıç için üstten kanatlı ve incelemek için uygun bir model olması.Ancak çok pahalı şu anda.Thk nın stoklarında da yok.Ben de hobbykingden bir model buldum.

Sizlerden öğrenmek istediklerim ise şunlar ;

- Bu ürünü hızlı kargo ile en geç ne zamana getirtebilirim ?
- Bunun bana toplam maliyeti ne olur ?
- Bana başka bir öneriniz var mı (başka bir uçak ya da site vb.) ?

(Yeni olduğum için öğrenmek istiyorum.Eğer bir hatam varsa şimdiden özür dilerim.)

Halil İbrahim İnanç' Alıntı:
Herkese hayırlı geceler.

Cessna 182 RTF modelini almak istiyorum.Sebebi ise başlangıç için üstten kanatlı ve incelemek için uygun bir model olması.Ancak çok pahalı şu anda.Thk nın stoklarında da yok.Ben de hobbykingden bir model buldum.

....
(Yeni olduğum için öğrenmek istiyorum.Eğer bir hatam varsa şimdiden özür dilerim.)
Merhaba Halil,

Her ne kadar uçakcı olmasam da rahatlıkla şunu söylebilirim ki, "Her üsten Kanatlı model bir Trainer Model değildir". Örneğin Cessna'nın kesinlikle bir başlangıç modeli olmadığı biliyorum. İyi ki stoklarda yokmuş da sen de sormadan almamışsın ;)

Ne alayım dersen, bence şu konuya bir bak derim.

Bu işin üstadların SÜMER Abimizin şöyle bir mesajı olmuştu zamanında :

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Soru : Alttan Kanatlı bir model TRAINER Modeli olamaz mı ?

Seagull Low Wing Trainer gerçek bir trainerdir. Rahatlıkla alınabilir.

Size şöyle bir örnek vereyim. Benim hiç üstten kanatlı bir trainerim olmadı ve uçuş hayatımdaki en büyük aşamaları Seagull Low Wing Trainer ile katettim. Yani pekala olabiliyor alttan kanatlı ile.

Alttan kanattan neden korkulur bilemiyorum. Eğer bir uçak burundan tekerli, biraz dihedralli ve kanat profili de düşük sürate uygun tasarlanmışsa pekala yeterli stabiliteyi gösterir. Tecrübeyle sabittir. :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve bu kapsam da Doğuş kardesimizin yeni konusu.

Mehmet abinin yazdıklarının altına imzamı atarım.Gerçekten doğru söylüyor.Birşeyler yazayım dedim ama Mehmet abi benden önce birçok konuyu açıklamış. :)

Kesnlikle üstadlar haklı, cessna 182 500 scale aldık, toplamda tamirlerle birlikte 20 saniye uçuramamışızdır. Eksiklerimiz;

1-Yanlış seçim,
2- Forumda yazılanları okumamak,
3-Başımıza buyruk para harcamak,
4-SİM çalışmamak,
5-Rüzgarlı Havada uçurmaya çalışmak,
6-uygun olmayan ağaçlı yerde başlamak,
.
.
.

ve nicesi.
Öncelikle bu forumdaki değerli üstadlara kulak vereceğiz, emeklemeye başlamadan koşmaya çalışmayacağız. Bunlar lütfen ukalalık olarak alınmasın, pahalı tecrübelerimizin paylaşımı.

Diğer bir konu da anlaşıldığı kadarı ile ürün henüz kargoya verilmiş. Biraz sabır.

Saygılarımla.

Abi yazdıklarının hepsini okudum , konulara baktım ve uçakları da araştırdım.Üstten kanatlı olmasını istememin sebebi ilk uçağım olacağı için inişte kırım olabilme ihtimaliydi.Benim şu anda RTF model uçağa ihtiyacım var.Kanatlarını bilerek uzun arıyorum.Sizin önceden yazdıklarınızı okudum çünkü.Hemen hemen tüm Türk sitelerine baktım.Sizin bahsettiğiniz uçaklar ya ARF olarak satılıyor.Ya da nitrolu.Elektrikli bulabildiklerim ise çok pahalılar.İlk uçağa o kadar para verilmez diye düşünüyorum.Ucuz bulduklarım ise kısa kanatlı ve sanki oyuncak gibiler.Tam '' Buldum işte bu '' derken ; '' Stokta yok ! '' yazısını görüyorum.Önümüzdeki hafta final haftası.Ben uçağı alıp tatil boyunca üzerinde çalışmak istiyorum.Finaller bitene kadar uçağı getirtmek istiyorum yani.
Bulduğum 2 uçak bunlar ; ,
Çok fazla soru sorduğumun farkındayım.Ancak bu konuda gerçekten başka yardım alabileceğim kimse olmadığı için size soruyorum.Sizce ne yapmalıyım ?

Soru sormaktan çekinmeyin, sordukça soramayanlar da yanıtlardan öğrenmeye başlayacaklardır. :thumbup:

Halil İbrahim İnanç' Alıntı:
Abi yazdıklarının hepsini okudum , konulara baktım ve uçakları da araştırdım.Üstten kanatlı olmasını istememin sebebi ilk uçağım olacağı için inişte kırım olabilme ihtimaliydi.Benim şu anda RTF model uçağa ihtiyacım var.Kanatlarını bilerek uzun arıyorum.Sizin önceden yazdıklarınızı okudum çünkü.Hemen hemen tüm Türk sitelerine baktım.Sizin bahsettiğiniz uçaklar ya ARF olarak satılıyor.Ya da nitrolu.Elektrikli bulabildiklerim ise çok pahalılar.İlk uçağa o kadar para verilmez diye düşünüyorum.Ucuz bulduklarım ise kısa kanatlı ve sanki oyuncak gibiler.Tam '' Buldum işte bu '' derken ; '' Stokta yok ! '' yazısını görüyorum.Önümüzdeki hafta final haftası.Ben uçağı alıp tatil boyunca üzerinde çalışmak istiyorum.Finaller bitene kadar uçağı getirtmek istiyorum yani.
Bulduğum 2 uçak bunlar ; ,
Çok fazla soru sorduğumun farkındayım.Ancak bu konuda gerçekten başka yardım alabileceğim kimse olmadığı için size soruyorum.Sizce ne yapmalıyım ?

İlk uçağa para vermekten çekinmeyin bence size uçuşu öğretecek o çünkü. Seagull markası ucuz fiyatlıdır, phoneix firması ise fiyat olarak yüksek ama kolay montajlı bir trainer modeli var sadece tornavisa ve pense ile tüm montajı bitirebiliyorsunuz. ARF gözünüzü korkutmasın tam tatilde uğraşılacak bir model. Ama bir şey yapmadan önce hem kılavuzu okuyun hem yapımla ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın şayet onay alırsanız yapın yapım sırasında yapılan bir hata tüm uçuşu etkileyebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daha önce burada bahsedildi mi bilmiyorum ama 2015 yılında yapılan mevzuat değişikliği ile 1 yıl içerisinde 5 sipariş sınırlaması kaldırılmış, yani abartılmadığı müddetçe 5 siparişten fazla alışverişte yapılabilir, üstelik 2 sipariş arasında minimum 2 ay olacak diye bir şartta yok. Ancak her biri 75 euroyu geçmemek kaydı ile, 2016 yılında ise herhangi bir mevzuat değişikliği yok, yani 2015 in kuralları geçerli. Aşağıdaki linktede mevcut bu bilgi.

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Daha önce burada bahsedildi mi bilmiyorum ama 2015 yılında yapılan mevzuat değişikliği ile 1 yıl içerisinde 5 sipariş sınırlaması kaldırılmış, yani abartılmadığı müddetçe 5 siparişten fazla alışverişte yapılabilir, üstelik 2 sipariş arasında minimum 2 ay olacak diye bir şartta yok. .....
Uygulanmayan bu maddenin kalkması güzel olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler Özkan

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Uygulanmayan bu maddenin kalkması güzel olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler Özkan

Rica ederim Mehmet abi, forumdaki arkadaşlarımız bu konunun en başında yazan 5 kez şartını görünce biraz tereddütlü oluyorlarda, bu sebeple rahat olmamız gerekir.

Pim ama hold by custom yazıyor biraz tedirgin oldum gümrüğe takıldı mı diye. Siparişi de başkasının adına gönderdim kendim çok sipariş aldım diye. Tüm siparişlerim ulaştı, sadece bu böyle birşey yazdı. İçinde 3 adet Esc var :(
Kargo takip numaram : RP414380931SG

:saygilar:çagdaş kardeşim gümrüğe girmemiş ptt ye giriş yapmış 3 5 güne elinde olurr :RCKolik:

Teşekkürler Gökhan abi :) Held by custom kafama takıldı ya, birde hep 1 gün içinde dağıtıma çıkardı bu sefer gecikti :) Büyük Tricopter için esclerim var içinde, heyecan yaptım iyice :)

Selamlar. Benim HK dan aldığım piller PTT takip sitesinde aşağıdaki gibi görünüyor. Zimmet alındı yazıyor ki benim bildiğim bulunduğum şehirde dağıtıcıya verildiğinde zimmet alındı yazar. Bilgisi olan var mı?