Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Arkadaşlar 15 dolarlık Banggood siparişi verdim. Paket şu an, bulunduğum ilde yani Elazığ'da. Ama diğer siparişlerim gibi 2-3 içinde teslim edilmedi. Günlerdir alamadım. Takip kodundan görünen durumu altta. Ben ilk kez böyle bir beklemeyle karşılaşıyorum, sebebi ne olabilir?
Bir de ne zaman alabilirim?
Aliexpres'ten bisiklet için zincir temizleyici aparat almıştım, 4 dolarlık küçük bir paketti. O sipariş şu an gümrükteymiş, acaba onun gelmesini bekleyip ikisini birden teslim etmeyi mi düşünüyorlar?[attachimg=1]
Bence de gidip alsan iyi olur Ferdi, sisteme teslim edilemedi diye girilmiş, bu durumda paketi geri gönderme ihtimalleri var.

Sağolun arkadaşlar bilgilendirdiniz. Peki böyle bir durumda neden bana hiçbir yoldan bilgi gelmedi. Bugün öğleden sonra gitsem, geç kalmış olur muyum, 1 hafta içinde geri dönüyordu galiba?

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Sağolun arkadaşlar bilgilendirdiniz. Peki böyle bir durumda neden bana hiçbir yoldan bilgi gelmedi. Bugün öğleden sonra gitsem, geç kalmış olur muyum, 1 hafta içinde geri dönüyordu galiba?

Kapıya bir not bırakmış olmaları gerekirdi, bir şey iddia etme imkanınız yok bana bildiri gelmedi, haber verilmedi, not bırakılmadı diye. O nedenle bu tarz gönderilerde en azından takip numarası bu işe yarıyor. Günlük takip etmek gerekli. Mesela evinizin kapısını 7/24 kaydeden apartmanınızın posta kutusunu 7/24 kaydeden apartman girişini 7/24 kaydeden bir kamera kaydınız varsa bimere kayıt oluşturabilirsiniz. Hatta suç duyurusunda bile bulunabilirsiniz. Ama bu şekilde bir deliliniz yoksa, ki buna rağmen ben apartmanın dış kapısına yapıştırmıştım diye bir savunma da gelebilir sıkıntı olmaz. Türkiye'de sizi sizden başka düşüneni zor bulursunuz. Sağolsunlar Konya'da bana teslimat yapan Ptt Kargo görevlisi arıyor kargonuz var evdeyseniz getireyim diyor adresi teyit ettiriyor sonra çıkıp geliyor. Bunlarda ptt kargo çalışanı size ihbarda bulunmayanlarda.

Emre Kaman' Alıntı:
Modelhelicopters.co.uk'dan aldigim pinyon inanilmasi guc bir hizla, 4 gunde Eskisehir'e kadar geldi ve 28'inde dagitima cikti. 29 tatil, 30'unda sisteme teslim edilemedi yazisi dustu. O yazi her zaman dustugu icin sallamadim, hatta tamam bugun gelir dedim. 31'inde yani dun aksam bir baktim ki gerisin geri istanbula gidiyor. Telefon melefon bir ise yaramadi, parca geri ingiltereye gidiyor arkadaslar. [emoji1] guldugume bakmayin, sinirden oluyordum dun aksam. Bir gun hobiyi tamamen birakirsam, sebebi kargo olacak.
Emre abinin başına gelen bir olayı alıntıladım. Ptt bu sağı solu belli olmaz, 1 gün bile beklemediği zamanlar oluyor. [emoji2] Şehrindeki dağıtım merkezini arayıp bilgi alabilirsin.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Arkadaşlar 15 dolarlık Banggood siparişi verdim. Paket şu an, bulunduğum ilde yani Elazığ'da. Ama diğer siparişlerim gibi 2-3 içinde teslim edilmedi. Günlerdir alamadım. Takip kodundan görünen durumu altta. Ben ilk kez böyle bir beklemeyle karşılaşıyorum, sebebi ne olabilir?
Bir de ne zaman alabilirim?
Aliexpres'ten bisiklet için zincir temizleyici aparat almıştım, 4 dolarlık küçük bir paketti. O sipariş şu an gümrükteymiş, acaba onun gelmesini bekleyip ikisini birden teslim etmeyi mi düşünüyorlar?[attachimg=1]

PTT'de birilerinin canı sıkıldıkça uygulama değiştiriyorlar. Bu durum geçenlerde bana da oldu, DTM denilen yerden gidip alman gerekiyor.

Doğuş' Alıntı:
Kapıya bir not bırakmış olmaları gerekirdi, bir şey iddia etme imkanınız yok bana bildiri gelmedi, haber verilmedi, not bırakılmadı diye. O nedenle bu tarz gönderilerde en azından takip numarası bu işe yarıyor. Günlük takip etmek gerekli. Mesela evinizin kapısını 7/24 kaydeden apartmanınızın posta kutusunu 7/24 kaydeden apartman girişini 7/24 kaydeden bir kamera kaydınız varsa bimere kayıt oluşturabilirsiniz. Hatta suç duyurusunda bile bulunabilirsiniz. Ama bu şekilde bir deliliniz yoksa, ki buna rağmen ben apartmanın dış kapısına yapıştırmıştım diye bir savunma da gelebilir sıkıntı olmaz. Türkiye'de sizi sizden başka düşüneni zor bulursunuz. Sağolsunlar Konya'da bana teslimat yapan Ptt Kargo görevlisi arıyor kargonuz var evdeyseniz getireyim diyor adresi teyit ettiriyor sonra çıkıp geliyor. Bunlarda ptt kargo çalışanı size ihbarda bulunmayanlarda.
Anladım, teşekkür ederim. Apartmanda kamera yok, posta kutusunda da hiçbir şey yoktu. Olur da alamazsam, elimde bir kanıtta yok zaten geri gitmesiydi kargo tutarıydı derken muhtemelen Banggood'da para iadesi yapmayacak. Unuturum bu siparişi, yenisini veririm. Ben öğleden sonra ışınlanayım hemen, yapacak başka birşey yok. Bu ülkede niye herşey ama istisnasız herşey beta gibi çalışıyor?

Can Sismaneli' Alıntı:
Emre abinin başına gelen bir olayı alıntıladım. Ptt bu sağı solu belli olmaz, 1 gün bile beklemediği zamanlar oluyor. [emoji2] Şehrindeki dağıtım merkezini arayıp bilgi alabilirsin.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yardımın içiin teşekkür ederim. İnşallah benimkini teslim alabilirim. Bıktım bu komedi gösterimlerinden.

Emre Kaman' Alıntı:
PTT'de birilerinin canı sıkıldıkça uygulama değiştiriyorlar. Bu durum geçenlerde bana da oldu, DTM denilen yerden gidip alman gerekiyor.
Teşekkür ederim. Tamamdır, seçenek yok. 42 numara botlar, bugün bir yolculuğa çıkmak zorunda demek ki.

Arkadaşlar paketimi sorunsuzca aldım. Yalnız banggood bu aralar ambalajlamayı baştan savma yapıyor galiba. Bu ve bundan önceki siparişimde parçalar paketten çıkıp zarfın içine dağılmıştı. Neyse ki tüm paketleri kamera eşliğinde açtığım için eksik malzemeler için delilim oluyor. Gerçi şükür ki, eksik çıkmadı.

Hepinize teşekkür ederim, eğer bunları söylemeseydiniz gelmesini bekleyecektim, sağolun.

Bu arada DTM'nin açılımı DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ imiş. Benden başka karşılaşan olursa diye belirtmek istedim.

Ne DTM'eymiş beaah...Bir ürünü aldıktan sonra , ülkeye girişini sabredebiliyorum ama , ülkeye girince fıtık oluyorum.Getirmiyorlaaaaaaar...Bekletiyorlar , incelemiyorlar , torbalar yerlerde sürünüyoooor.......Artık 50-60 liralık birşey alırsam takipsiz en ucuz kargoyu seçiyorum , gelirse şayet , kaybettiğim bir eşyayı bulmuş gibi seviniyorum , beklemiyorum da , nasılsa gelmez , biryerlerde kaybetmeyi becerirler diyorum , iki seferdir kaybedemediler...Birisi 10 günde diğeri 22 günde geldi.. :D

Acil lazım olmayan tüm siparişlerimi bende öyle yapıyorum Hakan abi. En ucuz kargo ve takipsiz, en azından teslim ihtimalinin düşüklüğünü en baştan kabul ediyorum, sürekli takip koduna bakmak gerekmiyor, bugünkü kurda takip maliyetinden dolayı kayda değer bir tasarruf gibi birkaç güzelliği oluyor. :)

benim ürüm geldi kumandaın paketini bir açmıslar valla böyle birşey yok :D 3 yaşındaki cocuga ver daha düzgün açar resmen parçalamıslar

yağız müd' Alıntı:
benim ürüm geldi kumandaın paketini bir açmıslar valla böyle birşey yok :D 3 yaşındaki cocuga ver daha düzgün açar resmen parçalamıslar
Anlaşılan en azından kırıksız, gümrüksüz eline ulaştı Yağız. Hadi gözün aydın diyelim o zaman ;)

yağız müd' Alıntı:
Hiç dikkat etmezler içine, Fuselage alıp ta inceleme için falçatayla paket açılırken Fuselage'i kesilip ziyan olanları duydum. En azından sağ salim gelmiş, benim 2 haftadır gümrükte bekleyen 4 dolarlık bir siparişim var.