Bizim uygulamada münferit bazı şeyler haricinde, DEPRON veya KAPRON üzerine plan yapıştırma YOK. Biraz sonra resimlerden göreceğiniz gibi ÇİZEREK kesiyoruz.
Kağıdın buruşmaması için, bilemiyorum belki KÜÇÜK (en büyük A3) ebatlarda yapıştırmak, veya priti kağıda değil DEPRON'a sürmek çözüm olabilir.
Resimden göreceğiniz gibi, 3 No'lu sayfadan "S" işaretli kanat sinirini keserek, 2 No'lu resimdeki ebattaki DİKDÖRTKEN bir kartna yapıştırıyoruz. Resimde ayrıca daha önce 105x850 ebadında kestiğimiz, gövde yan duvarlarının da 2 no'lu sayfadaki ölçülerin çizilmiş olduğunu görüyorsunuz. Burada HENÜZ kanadın oturacağı yer, yani "S" şekli henüz çizilmemiş.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Daha sonra resimdeki gbi karton üzerine yapıştırılarak şekli kesilmis "S" şablonunu yerine koyarak kanatın oturacağı yeri de çiziyoruz. Resimde "S"in önünün ve arkasının ölçüsünün YANLIŞ olduğunu görüyorsunuz. YANLIŞ ÇİZMİŞİZ, sonra kesmeden önce düzelttik.
Burada gövde yan duvarlarının kesilmiş halini görüyorsunuz. Söylemeyi unuttum, her iki yan duvarın AYNI olması için depronları birbirine bantlayarak kestim. Şekli AYNI olan her iki veya daha fazla parcaları böyle birleştirerek tek seferde kesmek gerek.
Yan duvar 2.kat takviyelerini de aynı şekilde, 2 no'lu sayfadaki ölçülere göre çizerek kesiyoruz.
Geometrisi en detaylı parça olan kuyruk dikmesinin çizgilerini DAHA İYİ görebilmeniz için beyaz bant üzerine çizdim, yani beyaz bantlar çizgilerin görünebilmesi için.
Burada da kuyruk dikmesinin çizdiğimiz çizgilerden kesilmiş halini görüyorsunuz.
Gödüğünüz işlemler bende bir saat civarında sürdü, bantla, resmini çek, beğenmeyip tekrar çek, biraz dalga geç vs vs. Normal olarak 15-20 dakika alması gereken bir işlem.
Diğer parçaların nasıl kesildiğini de açıklamamı istiyorsanız belirtin, aksi takdirde teknikte bir farklılık olmadığı için fotolamayıp anlatmayacağım.
ÇOK ÖNEMLİ birşey unuttum. MAKET BIÇAĞINIZ ÇOK KESKİN OLMALI VE ÇEKTİĞİNİZ İSTİKAMETE BIÇAĞI YATIRARAK KESMENİZ GEREKİR.