Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sanırım Şafağın demek istediği 6 kanalda uçarken kontrolü kaybetmeye yakın 4 kanala geçio ve heli daha kontrollü bir hale geliyor .
ya da ben öle anladım
işten eve gelince hover debugging olayını denedim fakat benim servo merkezleri bu işlemle alakalı değişmemiş çünkü ben hangi servo kolunu değiştirdiysen aynen eski haline getirdim ve kumpasla linkleri elimdeki yedek linklerin boyutundan aldığım ölçüye getirdim hover debugging tuşuna basılı tutunca 3 kere sinyal vererek trimler siliniyor resetleniyor .Ben bu işlemden sonra ilk arızanın devam ettiğini gördüm sağ aileron servo %20 havada trimde versen yetersiz kaldı. Ben zaten align 3gx ten kalan bir alışkanlık trim vermeyi sevmiyorum mekanik daha sağlıklı gibi . bu sebeple yine servo kolu ve link boylarındaki ayarlar ile heliyi stabil hale getirdim. tam sıfır ayar için trime bir iki tık ladık ve debugging ile kaydettik inşallah silinmezler
Bu özellik iyiymiş ama tuşun yeri biraz zor. Yani o panik anında o tuşu bulup, basmak biraz zor olacaktır diye düşünüyorum. Sen gerçek uçuşta hiç denedin mi Şafak ?
safak bozdag' Alıntı:
Bu arada 4ch de iken ters ucabiliyor ve duz ucuyormus gibi denemenizi tavsiye ederim iki kisi ve acik alanda
Bu özellik iyiymiş ama tuşun yeri biraz zor. Yani o panik anında o tuşu bulup, basmak biraz zor olacaktır diye düşünüyorum. Sen gerçek uçuşta hiç denedin mi Şafak ?
Ama bence bu tür şeyleri deneyip eli ve beyni yanlış alıştırmamakta büyük fayda var diye düşünüyorum
Ben denedim Mehmet abi, güzel oluyor Yere çok yakınsa model tabii tuşa erişmek zor o anda ama biraz irtifa varsa yeterli zaman oluyor.
Sürekli 4kanalda kullanmıyoruz ki abi, neden beyin yanlış yönlensin? Model kendini toplayınca tekrar 6kanala geçiyoruz zaten. Şu haliyle üst modellerde İkon veya B.D. HC3sx kullanan birinden ne farkı var???
Hem diğer taraftan mikro model beyni diğer yönde yanlış alıştırmıyor mu? Stabiliteleri çok kötü, ordan oraya kaçıyorlar. Büyük modelde böyle değil ki... Ama bunu pozitif bir yanlış alıştırma (yani onun kıvraklığına alışan büyüğünü daha rahat kullanır mantığı) olarak değerlendirirsek güzel bir şey tabii
....Sürekli 4kanalda kullanmıyoruz ki abi, neden beyin yanlış yönlensin? Model kendini toplayınca tekrar 6kanala geçiyoruz zaten. Şu haliyle üst modellerde İkon veya B.D. HC3sx kullanan birinden ne farkı var???
Rasim ben bunu düzeltme fonksiyonu için değil de "4 Ch modunda düz stick hareketleri aynı şekilde ters uçuş" için söylemiştim Yoksa dediğin gibi bu düzeltme IKON ile aynı
Şayet faydası olup, yere çarpmayı engelliyorsan bundan daha güzel ne var. Hatta bu konuyu ilk MESAJI lik olarak vereyim
Rasim ben bunu düzeltme fonksiyonu için değil de "4 Ch modunda düz stick hareketleri aynı şekilde ters uçuş" için söylemiştim Yoksa dediğin gibi bu düzeltme IKON ile aynı
Abi onu nasıl beceriyorlar anlamıyorum ben pek. 4kanal modunda iken zaten idle up açamıyorsun, haliyle motorun devri sol stick aşağı çektikçe düşüyor...
Modeli elinle ters tutup o şekilde gaz verdin desem o da değil. Motor tam devrinde olması lazım pallerin yeterince havayı süpürebilmesi için. İdle up illa ki açmak lazım, o da 4kanal modunda açılmıyor.
4kanal modunda invertte durabilen varsa video çeksin paylaşsın, ufkumu açsın
şafağın anlatmaya çalıştığını bende ilk seferde çözememiştim ama video burda düz uçuyormuş gibi sticki yukarı veriyoruz dogal olarak invertmiş gibi heli yükseliyor
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
şafağın anlatmaya çalıştığını bende ilk seferde çözememiştim ama video burda düz uçuyormuş gibi sticki yukarı veriyoruz dogal olarak invertmiş gibi heli yükseliyor
İyi de pallerin açısı yön değiştirmiyor ki. Düz de nasılsa tersde de aynı yönde. Bu durumda ters pozisyonda havada nasıl tutunuyor Ben hala anlamadım ???
aynen mehmet abi doğru söylüyon bunun için cep telefonu sensörü gibi pallerin yönünü değişmesi lazımki kesinlikle açılar değişmeden mantıken ters pozisyonda havalanması imkansız