WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Ynt: Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

safak bozdag' Alıntı:
Turker abi acaba dusunuyorum motoru pili yada farkli modlar varmidir bakiyorsun modele elindeki bide ona bakiyorsun ucurmasini zaten mehmet abinin dedigi gibi referans almamak lazim ama hic yoktan biraz tepkileri benzesin diye umit ediyorsun :)
Pilotaj geliştikçe modelin tepkileri de video gördüklerimize anımsatmaya :laugh: başlıyor ;) Önce sim çalışması sonra micro ile devam Şafak %p

Ynt: Ynt: Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Pilotaj geliştikçe modelin tepkileri de video gördüklerimize anımsatmaya :laugh: başlıyor ;) Önce sim çalışması sonra micro ile devam Şafak %p
Mehmet abi zaten aylardir ucamiyorum tek tuk hergun sim calisiyorum hani sim oyle bisey olduki ha uctum hareketler yaptim diyip birakmiyorum daha neler yapabilirim diyoru. Deniyorum ama buyuk modellerde cok rahat yapiliyor tabiki 600 de yapilmiyor cunku taklaya girecekken one way bosa cikiyor daha guvenebilirmiyim bilmiyorum modele motor aldim idle de stik tam yukari yaptigimda modelin motoru 12.5 derecede bayiyo resmen yalvariyor safak beni ucurma alan turu yapcaksan yap yapmicakasan intihar edicem 12 s de :) askerden sonra durumum iyi olursa mehmet abi turker abi sifir toplicam mehmet abinin goblininden :)

Ynt: Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

safak bozdag' Alıntı:
Turker abi acaba dusunuyorum motoru pili yada farkli modlar varmidir bakiyorsun modele elindeki bide ona bakiyorsun ucurmasini zaten mehmet abinin dedigi gibi referans almamak lazim ama hic yoktan biraz tepkileri benzesin diye umit ediyorsun :)
Şafak zamanında bende bu konuda epey bir kafa yormuştum. Bu adamlar kesinlikle farklı ekipmanlar kullanıyorlar diye düşünüyordum. Hatta videolardan hangi servoları, ESC'leri, motorları, pilleri falan kullandıklarını görmeye çalışıyor modellerini nasıl ayarladıklarıyla ilgili tüyolar yakalamaya çalışıyordum.

Taaa ki Tareq Türkiye'ye gelipte bizlerin uçurduğu modelleri alıp uçurana kadar. :laugh: Orda olan arkadaşlar hatırlar bizim modeller sanki atom yutmuş gibi uçuyordu. :lollol: :lol:

Üzücü ama malesef standart donanımlarla yapıyorlar. ;D

Ynt: Ynt: Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Türker Akgün' Alıntı:
Şafak zamanında bende bu konuda epey bir kafa yormuştum. Bu adamlar kesinlikle farklı ekipmanlar kullanıyorlar diye düşünüyordum. Hatta videolardan hangi servoları, ESC'leri, motorları, pilleri falan kullandıklarını görmeye çalışıyor modellerini nasıl ayarladıklarıyla ilgili tüyolar yakalamaya çalışıyordum.

Taaa ki Tareq Türkiye'ye gelipte bizlerin uçurduğu modelleri alıp uçurana kadar. :laugh: Orda olan arkadaşlar hatırlar bizim modeller sanki atom yutmuş gibi uçuyordu. :lollol: :lol:

Üzücü ama malesef standart donanımlarla yapıyorlar. ;D
Hihi turker abi bi an yazdiklarini ben yazdim sandim aynini bende yapiyordum bakiyorum biseler gormeye calisiyorum falan ama abi dedigin gibi yozgatta tareq i gordukten sonra kesinlikle hak veriyorum adamlar heli olarak gormuyo anlamadim nasil insanlar bunlar :) o zaman elimizden geleni yapalim belki bi gun yurt disinda bunlari ezicek bi turk cikar ortaya :)

şafakcığım v977 ile bir tüyoda benden invertte gaz %80 diyorsunya attırmak için yöntem şu servolara bağlı linkleri birer tur dahada iyi invert gaz gücü istersen 2 tur sık bak nasıl oluyor ama önce 1 tur sık dene yetersiz gelirse 1 tur daha sık

Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Peki muammer abi heli invertteyken gaz verdiginde basmicak bu nasil olcak : )

bende ilk senin gibi düşünmüştüm ;D heli invertte hiç duramıyordu bende %60 gibi gaz yiyordu ilk sefer linkleri önce 1 sonra iki tur gevşettim ama dahada kötü oldu sonradan farkettimki gevşetmek düz şekil kalkış gücünü arttırıyor invert pozisyonundada gazı düşürüyor :laugh: sonrasında eski haline getirmek için 2 tur sıktım sonrasında 2 turda fazladan sıktım şimdi invertte kalıyor ve istediğim kadarda yükseliyor :halay: yani anlayacağın linkleri sıktığın zaman 1 turda yaklaşık invert gaz oranı %80 den %90 na çıkıyor tabi tepki olrakta düz kalkış gücünde düşme olabilir ama heli düz kalkarken invert kadar güç harcamıyor bu düşüş düz kalkışta kendini hissettirmiyor...

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin, sizler 6 kanal profesyonel model kullanan kişilersiniz. Nedir bu 1 tur, 2 tur meselesi :laugh: (zira modelin fabrika ayarlarına göre tur sayısı değişkenlik gösterecektir) Bu yüzden biraz daha teknik olalım ;)

Neticede mantık mikro da olsa aynı, yani +/- yöndeki açı miktarı. Bunu da yazılımsal olarak değiştiremediğimiz için link boyu ile yapıyoruz. Temel mantık ise zamanında V922 de paylaştığımız şu durumun aynısı ;) Burada motor devri sabittir, değişen açı miktarıdır.

:embarras: :'( :'( :'( :'( ;D doğru söyledin mehmet abi normal terimleri kullanmadık microları genelde yeni başlayanlar kullandığı için kolay anlaşılması sebebiyle açıları arttığını söylemek yerine gaz değeri artıyomuş gibi söyledik normalde motor devri sabit arkadaşlar sadece açı değerleri artınca helinin yükseliş performansıda artıyor önemli olan hangi yönde yükseleceksek bunu tespitini iyi yapıp o yönde link boylarını değişmeliyiz yani pallere + yada :saygilar:- açı vermeliyiz . Şimdi oldumu mehmet abi ;D

Olmuş olmuş ağzına saglık Muammer :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

V977 Uçuş sırasında Kendi etrafında dönmeye başlıyor

V977 Uçuş sırasında Kendi etrafında dönmeye başlıyor:

Bu sorunun bir çok nedeni olabilir. Bunları sırası ile kontrol etmek gerekiyor :

1- Kullanılan Kuyruk palini kontrol edin. Zira bazı kuyruk pallerinin (siyah olanların) yuvaları çok geniş ve bir iki uçuştan sonra hemen gevşiyor ve boşa dönmeye başlıyormuş. (Bilgi için Recai arkadaşımıza teşekkürler)

2- kuyruk motoru kablosu ters bağlanmış olabilir.

3-

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin, sizler 6 kanal profesyonel model kullanan kişilersiniz. Nedir bu 1 tur, 2 tur meselesi :laugh: (zira modelin fabrika ayarlarına göre tur sayısı değişkenlik gösterecektir) Bu yüzden biraz daha teknik olalım ;)

Neticede mantık mikro da olsa aynı, yani +/- yöndeki açı miktarı. Bunu da yazılımsal olarak değiştiremediğimiz için link boyu ile yapıyoruz. Temel mantık ise zamanında V922 de paylaştığımız şu durumun aynısı ;) Burada motor devri sabittir, değişen açı miktarıdır.

Mehmet bey,

v977 im geldi ilk uçuşlarımı yaptım ancak, nomral uçuşta ciddi perfromans düşüklüğü mevcut, sanırım servo linklerini gevşeterek, bu problemi halledeceğim, burada sormak istediğim, v922 de örnek verdiğiniz gibi + acı 17 iken - acı 10 du ve invert uçuşta performans düşüklüğü oluyordu, yani buradan anladığımız, maksimum açı ile mininmum açı( + ile - acı) birbirine tam eşit olması mı gerekir, bu durumda hem normal uçuşta hemde invertte performan iyi mi olur, ayrıca bu durumu yaptığımız zaman normal uçuşta throttle komutunda ve ıd lupe açık iken % 50 de hover dedurup %50 den aşağı indirdik mi hızla yere doğru mu gider?

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Mehmet bey,

v977 im geldi ilk uçuşlarımı yaptım ancak, nomral uçuşta ciddi perfromans düşüklüğü mevcut, sanırım servo linklerini gevşeterek, bu problemi halledeceğim, burada sormak istediğim, v922 de örnek verdiğiniz gibi + acı 17 iken - acı 10 du ve invert uçuşta performans düşüklüğü oluyordu, yani buradan anladığımız, maksimum açı ile mininmum açı( + ile - acı) birbirine tam eşit olması mı gerekir, bu durumda hem normal uçuşta hemde invertte performan iyi mi olur, ayrıca bu durumu yaptığımız zaman normal uçuşta throttle komutunda ve ıd lupe açık iken % 50 de hover dedurup %50 den aşağı indirdik mi hızla yere doğru mu gider?
Özkan Bey,

İdeal olan +/- açıların eşit olması. Bu durumda hem düz hem de ters uçuş performansı aynı olacaktır. Idle-up kapalı iken - açının bir önemi yok. Idle-up açılınca gaz stick orda iken konumu korur, üstünde ise yükselir ve eğer alta ise yere yaklaşır. Bu durumu daha iyi anlamak için bence öncelikle Simulator de IDLE-UP açık konumda biraz uçuş yapın ve pratik kazanın ;)

Özkan Bey,

İdeal olan +/- açıların eşit olması. Bu durumda hem düz hem de ters uçuş performansı aynı olacaktır. Idle-up kapalı iken - açının bir önemi yok. Idle-up açılınca gaz stick orda iken konumu korur, üstünde ise yükselir ve eğer alta ise yere yaklaşır. Bu durumu daha iyi anlamak için bence öncelikle Simulator de IDLE-UP açık konumda biraz uçuş yapın ve pratik kazanın ;)

Teşekkürler mehmet bey,

Dolayısı ile ıdle-up açık iken ve gaz kolunu tam ortaya getirdiğimiz zaman paller bir biri ile aynı seviyeye geliyor, yani pallerin arasındaki derece 0(sıfır) olmuş oluyor doğrumudur?

Ayrıca benim atlamış olduğum simülatör konusuna değinmişsiniz, buda konunun önemini gösteriyor sanırım. %p

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Teşekkürler mehmet bey,

Dolayısı ile ıdle-up açık iken ve gaz kolunu tam ortaya getirdiğimiz zaman paller bir biri ile aynı seviyeye geliyor, yani pallerin arasındaki derece 0(sıfır) olmuş oluyor doğrumudur?

Ayrıca benim atlamış olduğum simülatör konusuna değinmişsiniz, buda konunun önemini gösteriyor sanırım. %p
Doğrudur ;)