WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Tevfik Bey beklediğim benzer bir kartı almışsınız. Dikkat ederseniz, sizin kartın Balance soketi yok. Yani başka bir değişle tüm bağlanan piller aslında birbirine parallel bağlanmış oluyor. Bu nedenle sizin şarj ederken "pil takınca 5 x 300mah 1.5A ve 3.7v " normal ve doğru.

Rasim'in ise bağlantı şekli daha iyi. Zira piller balance üzerinden şarj ediliyor. Şöyle düşünün Rasim 3 tane pil bağlayınca şarj aleti aslında 3S bir pil olarak görüyor.

Ama siz 1S pil kullandığınız için de ilave bir yatırıma gerek de yok ;)

recai ikinci' Alıntı:
Merhaba...
Yukarda görülen alet tam olarak ne yapıyor ?
Çoklu şarj için mi sadece yoksa şarj süresini de kısaltıyor mu ?

Recai Bey hem Tevfik hem de Rasim paylaştığı çözümler 1S piller için Çoklu şarj görevi görüyor. Böylece normalde 1 pil şarj ederken geçen süre de tek seferde 5 pil şarj etmiş oluyorsunuz ;)

Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Teşekkür ederim Mehmet Bey, sonradan bende farketmiştim. :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Tevfik Bey beklediğim benzer bir kartı almışsınız. Dikkat ederseniz, sizin kartın Balance soketi yok. Yani başka bir değişle tüm bağlanan piller aslında birbirine parallel bağlanmış oluyor. Bu nedenle sizin şarj ederken "pil takınca 5 x 300mah 1.5A ve 3.7v " normal ve doğru.

Rasim'in ise bağlantı şekli daha iyi. Zira piller balance üzerinden şarj ediliyor. Şöyle düşünün Rasim 3 tane pil bağlayınca şarj aleti aslında 3S bir pil olarak görüyor.

Ama siz 1S pil kullandığınız için de ilave bir yatırıma gerek de yok ;)

Recai Bey hem Tevfik hem de Rasim paylaştığı çözümler 1S piller için Çoklu şarj görevi görüyor. Böylece normalde 1 pil şarj ederken geçen süre de tek seferde 5 pil şarj etmiş oluyorsunuz ;)
Mehmet bey; ben v977 için extra pil aldığımda yanında usb kablosu ve çoklu şarj kablosu vardı zaten. Yani bunun için o resimdeki gibi bir alet almaya gerek duymamıştım. Ayrıca usb kablosuyla bilgisayar olmasa bile, usb girişi olan modem, tv vb. aletlerde de pilleri şarj etmiştim :)

recai ikinci' Alıntı:
Mehmet bey; ben v977 için extra pil aldığımda yanında usb kablosu ve çoklu şarj kablosu vardı zaten. Yani bunun için o resimdeki gibi bir alet almaya gerek duymamıştım. Ayrıca usb kablosuyla bilgisayar olmasa bile, usb girişi olan modem, tv vb. aletlerde de pilleri şarj etmiştim :)
O zaman elinizdeki ile birebir aynı işlemi yapıyor zaten Recai Bey, yeni bir şey almanızı gerek yok :)

recai ikinci' Alıntı:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
O zaman elinizdeki ile birebir aynı işlemi yapıyor zaten Recai Bey, yeni bir şey almanızı gerek yok :)

İşte ne kadar zamanda şarj ediyor biraz da o mesele. Ben wltoys şarj aleti ile bir saat beklediğimi bilirim tek tek, kırmızı ışık sönmüyor bir türlü :D

520mah paketinden şu geliyor, muhtemelen Recai bey onu kastediyor;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sonuçta usb den şarj ediyor, ne kadar akımla bilmiyorum.

Aslında biraz lehim işçiliği ile; bir ucu uygun bir balans soketi ve deans, diğer ucu 6 adet pil girişi ile; 6s lipo gibi gösterilebilir şarj aletine... 0.4-0.5A ve 22.4V ile tek seferde de şarj edilir de, uğraşmaya değmez, iki seferde ediyorum. Eskisine göre efsane oldu.

Rasim Öztürk' Alıntı:
İşte ne kadar zamanda şarj ediyor biraz da o mesele. Ben wltoys şarj aleti ile bir saat beklediğimi bilirim tek tek, kırmızı ışık sönmüyor bir türlü :D

520mah paketinden şu geliyor, muhtemelen Recai bey onu kastediyor;

Sonuçta usb den şarj ediyor, ne kadar akımla bilmiyorum.

Aslında biraz lehim işçiliği ile; bir ucu uygun bir balans soketi ve deans, diğer ucu 6 adet pil girişi ile; 6s lipo gibi gösterilebilir şarj aletine... 0.4-0.5A ve 22.4V ile tek seferde de şarj edilir de, uğraşmaya değmez, iki seferde ediyorum. Eskisine göre efsane oldu.
Merhaba ben birsey soracaktim kablonun ucundaki kirmizi yer ne ise yariyor?

Burkay Hilaloğlu' Alıntı:
Merhaba ben birsey soracaktim kablonun ucundaki kirmizi yer ne ise yariyor?
diğer marka adaptörlerle şarj edebiliyosunuz

Re: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Benim v977 sola cekiyor ya trim yapiyorum bu seferde hei titriyor sorun nedir ?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

V977'de ki 6G / 3D modları nedir ? Aradaki farkları nelerdir ? Nasıl değiştirilir ?

4 kanalda kullanacaksanız kumanda üzerinde ki 3d/6g tuşuna basıyorsunuz .Eğer kumandanın üzerindeki ışık sabit yanıyorsa helikopteriniz 4 kanal modunda çalışıyor.

1 kere daha bastığınızda kumanda üzerindeki ışık yanıp sönmeye başlıyor o zamanda helikopter 6 kanal modunda yani 3d olarak çalışmaya başlıyor.

4 kanal modunda ıdle-up açsanız da hiçbir şey olmuyor. ıdle-up sticki sadece 6 kanal modunda aktif hale geliyor.

Dipnotlar:

* Heli 6G modda iken idle up açsanız da işe yaramıyor normal modda devam ediyor. Yani gaz sticki minimum iken yüksek devirle tam negatif yere basmıyor kendini heli, duruyor motor aynı normal modda olduğu gibi... Bu bilgi ne işe yarar? Diyelim ki inverte geçtik ama sağa sola kaçmasın stabil olsun istedik 6G açalım dedik bu durumda iken... Yapmayın :)

* 6G-3D için ekranda bir bildirim yok. Kumandada üstteki kırmızı ışık sürekli yanıyorsa 6G modda, yanıp sönüyorsa 3D moddadır.

Recai ve Rasim kardeşlerimize teşekkürler

abilerim v977 nin pal tutucu kırılmasının çözümünü buldum bu linkteki parçalar bence bu problemi ortadan kaldıracaktır ama metal olduğu için belki helinin uçuşunuda etkıleyebılır

Sorum olacak 977m var yeni geldi hic dusurmedim sikintisiz ucuyor 3d 6g olarak ama 6 g idle up mod da 80 lerde kalkiyor bu hepsindemi ayni yoksa ayarimi var disliler kontrol ettim dusse bir sorun var derim ama daha yer gormedi heli :) 1 kere ters ucabildim odanin icinde bayila bayila duzelttim cok guzel gersey iyi ama neden 50 yi hafif gectikten sonra havalanmaz ?hihi yazilanlara baktim bu konu uzerinden ama 5 sayfada denk gelmedim atlamista olabilirim:)

dün gayet güzel her iki modda stabil uçuşlar yaptım gecede kumanda özellikleri ve fonksiyonlarını kurcaladım özellikle Hover debuging baya bastım birşey anlamadım kapadım sabah 3d uçuş için sahaya gittim heli felaket şekilde sola çekiyordu sonradan öğrendimki hover debuging tuşu servo ayarlarını ve merkezlerini değiştirmişim ben bunu öğrenmeden kendimce servo kollarını söküp 90dereceyi göz kararıyla bulmaya calışıp link kollarıyla swash ayarını ucup kontrol ederek sıfırladım ama elevtor servo kolu tam 90 derece olmadı onuda link koluyla ayarladım . şimdi tekrar eski haline ilk aldığım ayara getirmeye çalışacağım galiba hover debuging tuşu şu şekilde çalısıyor ; heli ve kumanda açıkken bu tuşa 3 kere basıyoruz sonrasında heliyi havalandırıp trimlerle düz pozisyon asılana kadar ayar veriyoruz istediğimiz ayar gerçekleşince inip aynı tuşa Hover debuging tekrar basıp kumanda ve heli kendine reset atıyor ve artık swash ayarı sıfırlanmış oluyor ve bu ayar 6g de olması gerekiyor.
bugünkü 2 pilde alanturlarını 3d modunda sert bir şekilde keyifle atarken toparlayamayıp heliyi düşürdüm sonuç kırım olmadı fakat tailboom frame ye girdiği bölüm 1.5 cm daha içeri battı ve mainshaftın olduğu plastik yuvaya kadar ilerledi kuyruk motorunun kablolarıda dolayısıyla kesildi çünkü kablonun boyutu okadar uzun değildi bende yaptıgım gözlemde bu şekilde kuyruk üzerine düşünce tekrar kablo kesilmesi olmaması için kablo yolunu değiştim tailboom içinden gelen kablo framedeki boom yusından içeri devam ettirdim tailbomun üzerinden katlayrak çıkartmadım kabloyu. bu şekilde artık kablonun fazladan payı var ve bu fazlalığıda anakart üzerinde topladım ileride tail boom yine bu şekilde içeri batsa yada yerinden çıksa en azından kablonun 4cm kadar fazlalık bir payı oldu ve kesinlikle yapacağim ilk sağlamlaştırma modifiyesi v922 dede yaptığım tailboom makaronla kaplamak olacak 922 kullandığım makaron malesef küçük geldi demekki 977 boom daha kalın.
yapacağım modifiyelerden bir diğeride metal rotor ve metal tail motor soğutması ama başkalarının alıp deneyimlerini yazmasını bekliyorum :)
herşeye rağmen çok keyifli bir heli bu v977 yeni topluyor olduğum goblin 700 competition heliyi bile unutturdu bana açıkcası çünkü kırım korkusu olmadan rahat rahat kherşeyi deniyorsun

Şafak ve Muammer her ikinizi de yeni modelleriniz hayırlı olsun :thumbup: Bu modelli kendin hiç kullanmadığım için bir şey söylemem çok zor ama belki aşağıdaki mesaj ve TURKCE manual size yardımcı olabilir ;)

Turkce klanma klavuzunu okudum ilkaldigim gun ama yardimci olmadi esc arizalari vs konular mar mehmet abi :) hover ozelligini falan o kitapcik sayesinde ogrendim tam duscekken 3g tutuna basiyorum topluyo hemen cok zevkli :)

Ynt: Ynt: WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

safak bozdag' Alıntı:
Turkce klanma klavuzunu okudum ilkaldigim gun ama yardimci olmadi esc arizalari vs konular mar mehmet abi :) hover ozelligini falan o kitapcik sayesinde ogrendim tam duscekken 3g tutuna basiyorum topluyo hemen cok zevkli :)
Abi o nasil oluyor acaba bilgilendirirmisin?:)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi