Modellerin hepsi çok güzel
havada görmek de nasip olur inş mahalleye
Teşekkürler
(Bazılarını da suda görmek istiyoruz
)
Yol yorgunluğu belli oluyor. Hepsi kuzu kuzu yatıyorlar şimdilik. Umarım havasına suyuna en kısa zamanda alışırlar oraların.
8 yıldır yatıyorlar Ömer Bey, yeter dinlendikleri, işe koşma vakti artık hepsi için! Dua etsinler benim vaktim arabanin da hacmi sınırlı, yoksa haftaya hepsini birden uçurmaya götüresim var!
İlk iş RV-4’ün iniş takımlarını monte edip arabaya sığıp sığmayacağını kontrol ettim, ve güzel haber, sığıyor
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
16 Ekim’de ehliyet sınavı (araba) randevum var, olur da geçmeyi başarırsam yeniden uçuşa gidebilir hale gelirim demektir. O zamana kadar RV-4 ü uçar hale getirmeyi hedefliyorum bakalım.
Modelin durumu hakkında biraz detay paylaşalım..
Daha önce bahsettiğim kuyruktaki delik...
Kanopideki çatlaklar ve kendinden geçmiş pilotumuz:
Dikey kuyruğun tepesinde bir ezilme izi var ama yapısal açıdan problemli görünmüyor.
Rudder'da enteresan bir çarpılma var, bunu daha önce farketmemiştim, muhtemelen taşınırken yük bindiği için böyle birşey oldu. Biraz ters zorlama ve sıcak hava tabancasıyla kaplamaya müdahele ederek düzeltmeyi deneyeceğim, düzelmezse uzun vadede yeni bir rudder yapmayı gerektir ama kısa vadede bu halde de uçulur
Sümer abinin kapladığı elevatör halen cillop gibi bakın! Ellerine sağlık abim
İçerisi ve elektronikler tak pili uç modundalar, alıcı bile var! Tabi bunca zamandır yatan elektronikler için bir miktar test söz konusu olacaktır uçuşa elverişlilik izni öncesinde...
Kanatlarda az biraz kaplama hasarı veya kendini salmışlık var. Boyalı yüzeyde biraz riskli olsa da dikkatlice bir gerdirme operasyonu deneyebilirim.
Sağ kanadın hücum kenarında bir ezik var ama alttaki D-box levhası kırılmamış, bu güzel haber. Kök tarafındaki beyaz leke önceden olan bir hasardı.
Alt yüzeyde bi hasar yok. Aileron servo kapağının ters olması ve aileron yekesinin bağlandığı yerdeki yama eskiden kalma ve bu uçağın yaşadığı hayli ağır kırımla alakalı. Bir ara hikayesini anlatırım zira ibretlik bir hatanın sonucunda o kırım oluşmuştu. Sonrasında da epey kapsamlı bir tamiratla yeniden uçar hale getirmiştim bu modeli.
Sol kanatta da kaplamada bir hasar var, gerdirmeyle ne kadar düzeltebileceğim göreceğiz.
Sol kanat ucundaki fiberglas parçada da bir hasar var ama yanlış hatırlamıyorsam bu da eskiden kalma bir hasar. Uçuşu veya uçabilirliği etkileyecek bir durun değil, az bir miktar ince CA emdirip daha da güvenli hale getirilebilir.
Sol kanadın altındaki hasarlar ve yamalar da yukarda bahsettiğim kaza/kırımla alakalı.
Kanat borusunu henüz bulamadım
bir ara da motoru (Laser 150
) kutudan çıkartıp test etmem gerek. Sonrasında işe koyulup tamirat tadilat ve testlere girişeceğim