Volantex Firstar Modeli ile FPV

[Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

İrfan dediğin gibi tatilde de modeller özleniyorsa bu iş bitmiş demektir :thumbup:

Bu modelin tüm revizyonları bitsin, ya senden ya da Nesimi Bey'den modeli bana olduğu gibi satmasını isteyeceğim :laugh: Nasıl olsa yedek olan bir model daha var, bana veren km olursa, bir zahmet onu da aynı şekilde şahane bir şekilde yeniden yapı versin :lollol:

Bu arada Pilot-TR gerçekten Türkiye'de alışıla gelmiş tüm model mağazası davranışlarını yerle bir ediyor :thumbup: Kendilerine ben de buradan teşekkür etmek isterim.

Bir de istersen onlarla bu konuyu link olarak paylaş, zira stokların da bu model yok ise, bence mutlaka stoklara yeniden bu modeli alsınlar :halay: :yuppi:

İrfan dönüşün muhteşem olmuş.

Sıradan gitmeyeceğim bu sefer. Öncelikle Pilot-Tr yi kutlamak isterim bende. Bu davranışı herkes yapmaz. Kendi modelime pil araştırırken çok bakındım bu siteye ama uygun bir pil bulamadım. Ya ağırlığı fazla ya ölçüleri uymuyordu. İrfan gövdeye hala talibim. Kendi modelimi yaparken bazı hatalar yaptım ve ayrıca sen yokken ben de boş durmadım. Yeni gövdede bazı değişiklikler yapmak istiyorum. Hafta sonu uçuş vardı. Buna en sonda geleceğim.

Daha önce yazmıştım elimdeki pil Art-Tech 3S 1300 mAh 20C liponun ağırlığı 110 gr geliyordu. Yeni bulduğum Garrt 1500 mAh 25C pilin hem ağırlığı hem de ölçüleri aynı. Bugün bu pilden iki adet daha geliyor. Ama benim modelin ağırlığından dolayı uçuş süresi çok uzun olmayacak. Pazar günü Spil dağına çıktık. Yaklaşık 400 metrelik yükseklikte uçuş yaptım. Rüzgarı tam ölçemedim ama hatırı sayılırdı. Model rüzgara karşıyken neredeyse gaz 3/4 oranları civarındaydı ve bu şekilde yaklaşık 6-7 dakika uçuş yaptım. Normal şartlarda daha düşük gazla bu süreyi 10 dakikaya çıkarabiliriz. Senin modelin benimkine göre sıska olacağını da düşünürsek 1300 pille daha uzun uçabilirsin.

Evet benim model daha ağır. Bunu hafifletmek için alternatifler araştırıyorum. Değişecekler video verici, FPV kamerası, kumanda alıcısı. Bu üç parçanın değişiminde bile 60-70 gr arasında bir fark olacak. Model 400 gr altına indiğinde harika birşey olacak.

Yalnız benim tek çekimser kaldığım kısım kamerayı buruna takmak. İnişlerde çok dikkatli olman gerekecek.

Şu an işyerindeyim daha fazla uzatmayım. Pazar günü uçuşumda kamerayı kayda başlatmadan uçurmuşum. O yüzden kayıt yok. Pazartesi günü iş çıkışı arkadaşımla yine uçuşa gittik. Herşey çok güzeldi bu sefer kaydı başlatmıştım. Ama ne var ki uçtuğumuz bölgede aydınlatma direkleri vardı. Sağ kanat tarafından direğe girmem sonucu model yaklaşık 20 metreden ters olarak düştü. Kanat sağ tarafında biraz hasarımız vardı. FPV kamerada ufak bir kırım vardı ki parçası bugün geliyor. Aynı günün akşamı yaklaşık 30 dakikalık mesai ile model şu an uçuşa hazır.

Peki video nerede. Bu kısımları koyu olarak yazacağım. Daha önceleri nette çok karşılaşmıştım. Ama başıma geleceğini düşünmüyordum. Mobius kamera sert çapmalarda kayıtta olduğu halde veriyi kaydetmiyor ve hatta kart üzerinde bulunan eski verilere ve karta zarar verebiliyor. Düşüşte model ters döndü ve kamera asfalt zemine çarptı. Eve gelip kontrol ettiğimde video yoktu. Şu an Mobius kamera kullanımımı sorgulamaya başladım. Bu model için alternatifim yok belki ama diğer modellere acaba Go Promu alsam?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İrfan dediğin gibi tatilde de modeller özleniyorsa bu iş bitmiş demektir :thumbup:

Bu modelin tüm revizyonları bitsin, ya senden ya da Nesimi Bey'den modeli bana olduğu gibi satmasını isteyeceğim :laugh: Nasıl olsa yedek olan bir model daha var, bana veren km olursa, bir zahmet onu da aynı şekilde şahane bir şekilde yeniden yapı versin :lollol:

Bu arada Pilot-TR gerçekten Türkiye'de alışıla gelmiş tüm model mağazası davranışlarını yerle bir ediyor :thumbup: Kendilerine ben de buradan teşekkür etmek isterim.

Bir de istersen onlarla bu konuyu link olarak paylaş, zira stokların da bu model yok ise, bence mutlaka stoklara yeniden bu modeli alsınlar :halay: :yuppi:

Mehmet Bey kendi adıma söyleyim. kendi modelimi veremem ama sizin alacağınız modele istediğiniz revizeleri seve seve yapabilirim. Yeter ki siz uçak kullanmış olun. :)

Şu modeli adam gibi uçurup bir video çekebilseydik video linkini Pilot-Tr ye göndermeyi düşünüyordum. Modelin sayfasında yayınlarlar belki...

İrfan bey uçak harika olmuş.

Her yer kamera oldu video görmek istiyoruz artık. :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:

Son baktigimda 5 tane kalmisti stoklarinda. Anladigim kadariyla gayet hizli bir sekilde satisini yapiyorlar zaten. Arada kontrol ediyorum onuda. Eminim stok yapacaklardir. Kendileriylede iletisime gectim. Bizde bikac guzel video cekebilirsek urun sayfasinda Nesimi abininde dedigi hibi bizim videolari koyarlar belki. Model satma konusunda da bende Nesimi bey gibi dusunuyorum. Elimdekini size vermem :) o benim ilk ucagim ve insan ilk yaptigi seye inanin kiyamiyor. Zaten fpvli ve 3s li haliyle daha havalanamadi. Ama yeni bir modele istediginiz her turlu revizyonu modifiyeyi yapar gonderirim. Bana bir model gonderdiler ama elimde iki tane tam model yok ne yazikki. HK'dan tekrar toplu bir siparis verirsem eksik parcalari tamamlayarak iki tam model yapma fikrimde var acikcasi.

Fatih Birkan' Alıntı:
İrfan bey uçak harika olmuş.

Her yer kamera oldu video görmek istiyoruz artık. :)
Tesekkur ederim Fatih bey. İnsallah tam bitmis hali ile daha guzel olacak. Hatta soyle birsey yapma planimda var orta vadede ;)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Video goremediniz cunku ben 10 gun sehir disindaydim. Dolayisiyla donuste yogun bir is programi beni bekliyordu. İnanin gordugunuz degisiklikleri iki hasta arasindaki 5-10 dakikalik zamanlarda bazen yemek bile yiyemeyerek yaptim.
Ayrica suan hk'dan bekledigim esc hala gelmedi. Motorda dahil hersey hazir. Sadece esc monte edilecek. Bugun kargo Erzuruma gelmis ama bakalim pttnin cani ne zaman teslim etmek isteyecek. Zaten paket cok buyuk olacagi icin gumruk cikma ihtimalide cok yuksek. Benim tahminim o is pazartesiye kesin kalir. Zaten bu haftasonuda ucus yapma ihtimalim cok zor. Kardesimin dugunu var.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan dönüşün muhteşem olmuş.

Sıradan gitmeyeceğim bu sefer. Öncelikle Pilot-Tr yi kutlamak isterim bende. Bu davranışı herkes yapmaz. Kendi modelime pil araştırırken çok bakındım bu siteye ama uygun bir pil bulamadım. Ya ağırlığı fazla ya ölçüleri uymuyordu. İrfan gövdeye hala talibim. Kendi modelimi yaparken bazı hatalar yaptım ve ayrıca sen yokken ben de boş durmadım. Yeni gövdede bazı değişiklikler yapmak istiyorum. Hafta sonu uçuş vardı. Buna en sonda geleceğim.

Daha önce yazmıştım elimdeki pil Art-Tech 3S 1300 mAh 20C liponun ağırlığı 110 gr geliyordu. Yeni bulduğum Garrt 1500 mAh 25C pilin hem ağırlığı hem de ölçüleri aynı. Bugün bu pilden iki adet daha geliyor. Ama benim modelin ağırlığından dolayı uçuş süresi çok uzun olmayacak. Pazar günü Spil dağına çıktık. Yaklaşık 400 metrelik yükseklikte uçuş yaptım. Rüzgarı tam ölçemedim ama hatırı sayılırdı. Model rüzgara karşıyken neredeyse gaz 3/4 oranları civarındaydı ve bu şekilde yaklaşık 6-7 dakika uçuş yaptım. Normal şartlarda daha düşük gazla bu süreyi 10 dakikaya çıkarabiliriz. Senin modelin benimkine göre sıska olacağını da düşünürsek 1300 pille daha uzun uçabilirsin.

Evet benim model daha ağır. Bunu hafifletmek için alternatifler araştırıyorum. Değişecekler video verici, FPV kamerası, kumanda alıcısı. Bu üç parçanın değişiminde bile 60-70 gr arasında bir fark olacak. Model 400 gr altına indiğinde harika birşey olacak.

Yalnız benim tek çekimser kaldığım kısım kamerayı buruna takmak. İnişlerde çok dikkatli olman gerekecek.

Şu an işyerindeyim daha fazla uzatmayım. Pazar günü uçuşumda kamerayı kayda başlatmadan uçurmuşum. O yüzden kayıt yok. Pazartesi günü iş çıkışı arkadaşımla yine uçuşa gittik. Herşey çok güzeldi bu sefer kaydı başlatmıştım. Ama ne var ki uçtuğumuz bölgede aydınlatma direkleri vardı. Sağ kanat tarafından direğe girmem sonucu model yaklaşık 20 metreden ters olarak düştü. Kanat sağ tarafında biraz hasarımız vardı. FPV kamerada ufak bir kırım vardı ki parçası bugün geliyor. Aynı günün akşamı yaklaşık 30 dakikalık mesai ile model şu an uçuşa hazır.

Peki video nerede. Bu kısımları koyu olarak yazacağım. Daha önceleri nette çok karşılaşmıştım. Ama başıma geleceğini düşünmüyordum. Mobius kamera sert çapmalarda kayıtta olduğu halde veriyi kaydetmiyor ve hatta kart üzerinde bulunan eski verilere ve karta zarar verebiliyor. Düşüşte model ters döndü ve kamera asfalt zemine çarptı. Eve gelip kontrol ettiğimde video yoktu. Şu an Mobius kamera kullanımımı sorgulamaya başladım. Bu model için alternatifim yok belki ama diğer modellere acaba Go Promu alsam?
Ben internete sadece mobilden girebildigim icin yine sizin yazdiginiz sirayla cevaplayacagim.
Talip oldugunuz govde sizindir abi. Geldiginde istediginiz an yollayacagim. Onceki mesajda belirttigim gibi pazartesiye bekliyorum. Ancak gumruk isi cikarsam benim gidip onu halletmem biraz uzayabilir ama yine haftaici hallederim.
Pilot-Trde ki ozellikle gens age marka piller bence harika. Ben hayatimda boyle pil gormedim. Daha once mini titan helimde kullandigim suandada quadda kullandigim 2200 mahlik pillerin perdormanslarindan inanilmaz memnunum. Heliye bu pilleri takinca resmen cana geliyordu. Ustelik kullandigim diger pillerden agir olmalarina ragmen. Bence alinabilecek en kaliteli markalarin basinda geliyor. Elimde farkli farkli 20-25 pil var gensleri hicbirine degismem. Piyasada bulunan cogu 2. 3. Sinif pillerin uzerinde yazan c degerlerinede kesinlikle inanmiyorum. Ama gensler c degerlerinin uzerine bile cikabiliyor.
Tabi bunlari soyluyorum ama konu firstara gelince is degisiyor. Agirlik inanilmaz onemli. Ayni mah degerine sahip pillere gore gensler biraz agir kaciyor. Sebebi ise bildigim kadariyla koruna amscli olarak iclerinde aluminyum plakalar var. Sismeyide onluyor. Modelimizdede zaten oyle yuksek c degerlerine ihtiyacimiz yok. 1500 mah gercek 10c bir pil bile isimizi fazlasiyla gorecektir. Simdi aksiyon tarzi bir ucus icin 10 dakika uzun bir sure. İnsanin konsantrasyonu bozulabiliyor. Bence sizde agirlik azaltmak icin 1500 yerine 1300luk pil almaliydiniz.
Ben bugun modelimin tahmini bitis agirligini neredeyse kesin olctum 370gr belki birkac gram daha hafifletebilirim.
Kameranin burunda olmasi benide biraz korkutuyor ancak cokda sikinti olacagini dusunmuyorum.aksiyon ucusta Dusus harici kazalarda ilk darbeleri kanatlar alacaktir. Ben ilk ucuslarda burna cok hasar verdim ancak daha sonra biraz deneyim kazaninca neredeyse hic burun ustu darbe almadim.
Modelle gecirdiginiz kaza icinde gecmis olsun. Cok bi hasar olmadigina sevindim. Mobiusa iyiki birsey olmamis. Benim mobius quaddan firlamisti suan kullanamiyorum. Bi parca istedim degisecegim insallah problem degisecegim kisimdadir. Daha oncede canopye uzerine mobius yada anahtarlik kamera takma fikrinden pisman oldugumu soylemistim. Yaptigim kazalari hatirliyorumda hemen hemen hepsinde canopy yerinden firliyordu. Mobiusla birlikte sabitlersekde enerjinin bosalacagi yer kalmayacak sanki. Ben yine lensi uzatma fikrinden yanayim. Yoksa mobius kirilirsa hicbirseye benzemiyor. Siz bu lens uzatma isi icin soyle soylemistiniz o kamera artik o modele ozel oluyor diye. Bence degistirmesi hic zor degil sadece 2 tane vida acip iki tane klips degistireceksiniz. En fazla 3 dknizi alir. Bence gelin oyle yapalim ;) inanin mobiusun kullanilamaz duruma gelmesi sizi pisman edecektir. Tecrube konusuyor :)
Gopro almanizada hic gerek yok. Sj4000 harika bir kamera. Tatilde sualti cekimi bile yaptim tek kelime ile mukemmel. Goproyu salladi ve dahada sallayacakta. Elimde 3 tane sifir var.1 tanede kullandigim. Guya sanalalisveris sitelerinde satip en azinda yurtdisi alisverislerimin kargo paralarini cikaracaktim ama ilan acmaya vakit bulamadim 1 aydir klinikte yatiyorlar ;)
Bu model icinde 808 16 v3 kullanacagim insallah memnun kalirimda bidaha mobiusun agirligiyla moralim bozulmaz.

Evet İrfan bu model bir kaç kişinin alıp olumlu yorumlar yapmasıyla satışı hızlandı. Ben dün baktığımda 6 adetti. Sen benden sonra bakmışsın demek ki. Eminim devamı gelir ama fiyatı bu şekilde indirimli olmayabilir.

Gens pilleri anlatmaya gerek yok kalitesini biliyorum ama bu modele uygun bir pil bulamadım. Diğer modellerim için mutlaka Gens alacağım.

Pilleri yurtdışından almadığım için alternatifim azdı. 1300 piller genelde 100-110 gr aralığında ağırlığa sahipti. Benim aldığım 1500 pilin ağırlığı da 110 gr olunca 1300 leri hiç düşünmedim. Zaten quadro tamamlandığında da bu pillere ihtiyaç olacak. Son dönemlerde çok açıldığım için bir iki ay bekleyip almayı düşündüğüm parçaları alacağım. Zaten senin göndereceğin gövdeye o zamana kadar dokunmayım diye düşünüyorum. Belli de olmaz. Ama inan 440 gr lık ağırlığıyla bile model çok çok iyi uçuyor. Sadece uçuş süresi kısalıyor biraz. 370 gr ağırlıkla her türlü akrobasiyi yaparsın artık.

Bu modelde Mobiusa devam ama diğer modeller için Go Pro muadili birşey vardı aklımda zaten. Eğer elindekileri satmayı düşünüyorsan beni listeye yaz. SJ4000 lerden birine talibim. Ayrıntıları özelden konuşuruz...

Bugün rüzgarsız havada modeli uçurma fırsatı buldum. Performansından kesinlikle mutlu değilim. Yükselmek zor oluyor. Özellikle dönüşlerde irtifa kaybedince sürekli yükselmeye uğraşıyorum biraz da rüzgar çıkarsa daha da zor oluyor. O yüzden biraz modifiye etmek istiyorum. 4x4 ya da 5x5 pervane taksam nasıl bir performans elde ederim sizce ya da direk motoru mu değiştirmeliyim ? 5 inch pervane de sığmaz gibi geliyor. 5 Inch pervane kullanan var mı ?

Ynt: [Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

Gövde de bu durumda. Uçuşa etki ediyordur herhalde. Kanat zaten en yumuşak inişte dahi oynuyor. Sabitleyicisi pek işe yaramıyor artık.

Fatih Birkan' Alıntı:
Bugün rüzgarsız havada modeli uçurma fırsatı buldum. Performansından kesinlikle mutlu değilim. Yükselmek zor oluyor. Özellikle dönüşlerde irtifa kaybedince sürekli yükselmeye uğraşıyorum biraz da rüzgar çıkarsa daha da zor oluyor. O yüzden biraz modifiye etmek istiyorum. 4x4 ya da 5x5 pervane taksam nasıl bir performans elde ederim sizce ya da direk motoru mu değiştirmeliyim ? 5 inch pervane de sığmaz gibi geliyor. 5 Inch pervane kullanan var mı ?
Merhaba Fatih bey. Modelin perdormansindan memnun olmamaniza acikcasi cok sasirdim cunku model stok haliyle bile performansi gayet iyi. Tabi burada performans anlayisi kisiden kisiye degisebilir. Oncelikle bu ucak aslinda bir planor modeli bence. Stok halinden bahsedersek ani ve cok dik tirmanislar beklemeyeceksiniz ama yinede bana turmanislari cok iyi geldi. Benim tahminim sizin esc throttle range problemi vardir cunku ben ilk birkac ucus sonrasi esc programlamak aklima geldi ve gercekten faydasinida gordum. Once model elinizdeyken tam gaz vererek sesini dinleyin daha sonra escnin throttle kalibrasyonunu yapip tekrar tam gazda sesini dinleyin arada hissedilir derecede fark olmustu bende. Bence sizin ilk probleminiz budur.
İkinci olarak modeliniz burundan bayagi bir hasar almis. Agirlik merkezinde kayma olmus olabilir onuda bir kontrol edin.
Donuslerinizi nasil yapiyorsunuz bilmiyorum ama eger sadece aileron ve elevatorle donus yapiyorsaniz donus esnasinda model yan yatarken ters yone bir miktar rudder verirseniz irtifa kaybi yasamazsiniz. Model yan yattiginda bir miktar irtifa kaybida gayet normaldir. Bir miktar throttleda vermenin faydasi olacaktir.
Ben modelde stok motorda 5" pervane kullandim gayet rahat oturuyor kullanabilirsiniz. Ayrica modelin tirmanmasini artirmak istiyorsaniz pervanenin pitch degerini artirmak yerine azaltmalisiniz. Pitchi artirmak arabanin 3.vitesi gibi dusunun araci daha yavas harekete gecirir ama daha cok hiz yaparsiniz. Pitchi dusururseniz arabanin 2. Vitesi gibi 3e nazaran daha hizli harekete gecer hatta rampa tirmanabilirsiniz. Stok motora 5x3 tavsiye ederim ben memnun kaldim.
Nesimi abinin onerdigi motoru bugun taktim cok iyi gorunuyor ustelik 5.5" lik pervane bile takilabiliyor. Nesimi abi bu konuda daha iyi bilgi verebilir zira ben henuz kullanamadim.
Modelinizin burnu cok hasar almis. Aerodinamik illaki birazda bozulmustur. Aradan havada girip modeli biraz frenliyordur. Benimkide bu kadar olmasada cok yakin bir haldeydi. Tavsiyem elektrik bandiyla once modelin burnuna tam canopynin bittigi kisima once yatay bir bant cekin ama canopye yapistirmayin. Benim burunda delik actigim kisim. Daha sonra buradan canopynin bir kisminida alacak sekilde dik birtane daha bant cekin. Hem dususlerde canopy ucup gitmez hende on kisimdan hava girisini bir miktar kesersiniz. Ayrica o bandi bozmadan sadece miknatisli taraftan acilan bir mentese gibi olur.
Kanadin oynsmasi konusundan bende muzdariptim daha sonra o buzulrn etli kisimlara bir miktar sicak silikon yaptim cok iyi is gordu. Yada nesimi abinin yaptigi gibi saplama vida ve sonun kullanabilirsin bende oyle yapmayi dusunuyorum

Kargom geldi model ucusa hazir ama ucacak vakit yok
Yarin(bugun) dugunumuz var herkesi beklerim :)

Fatih Birkan' Alıntı:

Fatih Bey bu soruları sorduğunuza göre konuyu baştan okumamışsınız. İrfan'ın yazdığı gibi modelin stok hali ile ilgili bir sorun yok. Önce kumandanızı açın tam gaz verin sonra modelin pilini takın. Motordan iki bip sesi gelecek duyduktan sonra gazı tamamen kapatın. Throttle range yapmış olacaksınız. Eğer başta bu yapılmadıysa bu yüzden performanssız gibi görünüyor olabilir. 5 inch pervaneyi rahatlıkla kullanabilirsiniz ama stok motorda pervaneyi büyütmek performansı biraz düşürecektir. Hele ki 5x5 pervane düşünürseniz daha fazla düşer. 5x3 öneririm. Motor değiştirmeyi göze alırsanız 5x5 olabilir.

Köpük modellerin bir güzelliği de sizin modeldeki gibi çarpmaya bağlı şekil bozuklukları olduğu zaman, bozulan bölgeyi sıcak suya daldırıp bir kaç dakika beklediğinizde eski haline dönmesidir. Elektroniğe su gelmesini engelleyerek bunu deneyin. Daha düzgün bir görünümü olacaktır. Yapmasanız bile uçuşa etki edecek bir durum göremedim sizin modelde. Kanopiyi uçuştan önce lastik bantla gövdeye sabitlerseniz çok fazla sorun kalmaz.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Kargom geldi model ucusa hazir ama ucacak vakit yok
Yarin(bugun) dugunumuz var herkesi beklerim :)

İrfan gözün aydın. Öncelikle kardeşini tebrik ederim.

Ne yalan söyleyim 370 gr görünce kıskandım. Bende bu tabloyu görebilecek miyim acaba? Umarım haftaya şartlar müsait olur. Güzel uçuşlar bizi bekliyor...

irfan buzdağlı' Alıntı:
Merhaba Fatih bey. Modelin perdormansindan memnun olmamaniza acikcasi cok sasirdim cunku model stok haliyle bile performansi gayet iyi. Tabi burada performans anlayisi kisiden kisiye degisebilir. Oncelikle bu ucak aslinda bir planor modeli bence. Stok halinden bahsedersek ani ve cok dik tirmanislar beklemeyeceksiniz ama yinede bana turmanislari cok iyi geldi. Benim tahminim sizin esc throttle range problemi vardir cunku ben ilk birkac ucus sonrasi esc programlamak aklima geldi ve gercekten faydasinida gordum. Once model elinizdeyken tam gaz vererek sesini dinleyin daha sonra escnin throttle kalibrasyonunu yapip tekrar tam gazda sesini dinleyin arada hissedilir derecede fark olmustu bende. Bence sizin ilk probleminiz budur.
İkinci olarak modeliniz burundan bayagi bir hasar almis. Agirlik merkezinde kayma olmus olabilir onuda bir kontrol edin.
Donuslerinizi nasil yapiyorsunuz bilmiyorum ama eger sadece aileron ve elevatorle donus yapiyorsaniz donus esnasinda model yan yatarken ters yone bir miktar rudder verirseniz irtifa kaybi yasamazsiniz. Model yan yattiginda bir miktar irtifa kaybida gayet normaldir. Bir miktar throttleda vermenin faydasi olacaktir.
Ben modelde stok motorda 5" pervane kullandim gayet rahat oturuyor kullanabilirsiniz. Ayrica modelin tirmanmasini artirmak istiyorsaniz pervanenin pitch degerini artirmak yerine azaltmalisiniz. Pitchi artirmak arabanin 3.vitesi gibi dusunun araci daha yavas harekete gecirir ama daha cok hiz yaparsiniz. Pitchi dusururseniz arabanin 2. Vitesi gibi 3e nazaran daha hizli harekete gecer hatta rampa tirmanabilirsiniz. Stok motora 5x3 tavsiye ederim ben memnun kaldim.
Nesimi abinin onerdigi motoru bugun taktim cok iyi gorunuyor ustelik 5.5" lik pervane bile takilabiliyor. Nesimi abi bu konuda daha iyi bilgi verebilir zira ben henuz kullanamadim.
Modelinizin burnu cok hasar almis. Aerodinamik illaki birazda bozulmustur. Aradan havada girip modeli biraz frenliyordur. Benimkide bu kadar olmasada cok yakin bir haldeydi. Tavsiyem elektrik bandiyla once modelin burnuna tam canopynin bittigi kisima once yatay bir bant cekin ama canopye yapistirmayin. Benim burunda delik actigim kisim. Daha sonra buradan canopynin bir kisminida alacak sekilde dik birtane daha bant cekin. Hem dususlerde canopy ucup gitmez hende on kisimdan hava girisini bir miktar kesersiniz. Ayrica o bandi bozmadan sadece miknatisli taraftan acilan bir mentese gibi olur.
Kanadin oynsmasi konusundan bende muzdariptim daha sonra o buzulrn etli kisimlara bir miktar sicak silikon yaptim cok iyi is gordu. Yada nesimi abinin yaptigi gibi saplama vida ve sonun kullanabilirsin bende oyle yapmayi dusunuyorum

İrfan bey esc throttle ayarını esc nin ufak kitapçığından bakarak yapmıştım gazda bir değişiklik olmadı. 5x3 lük pervane deneyeceğim tabi Türkiye'de bulmak pek mümkün değil. Dün gece baya pervane baktım ancak 8 9 inch den küçük pervane satmıyor bizimkiler ya da ben bulamadım. Dönüşlerde rudder kullanmıyorum sadece alerion ve elevator. Rudder da karıştırmak zor geliyor halen. Diğer tavsiyelerinizi de göz önüne alacağım.

Kardeşinize de mutluluklar dilerim. :bravo:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Fatih Bey bu soruları sorduğunuza göre konuyu baştan okumamışsınız. İrfan'ın yazdığı gibi modelin stok hali ile ilgili bir sorun yok. Önce kumandanızı açın tam gaz verin sonra modelin pilini takın. Motordan iki bip sesi gelecek duyduktan sonra gazı tamamen kapatın. Throttle range yapmış olacaksınız. Eğer başta bu yapılmadıysa bu yüzden performanssız gibi görünüyor olabilir. 5 inch pervaneyi rahatlıkla kullanabilirsiniz ama stok motorda pervaneyi büyütmek performansı biraz düşürecektir. Hele ki 5x5 pervane düşünürseniz daha fazla düşer. 5x3 öneririm. Motor değiştirmeyi göze alırsanız 5x5 olabilir.

Köpük modellerin bir güzelliği de sizin modeldeki gibi çarpmaya bağlı şekil bozuklukları olduğu zaman, bozulan bölgeyi sıcak suya daldırıp bir kaç dakika beklediğinizde eski haline dönmesidir. Elektroniğe su gelmesini engelleyerek bunu deneyin. Daha düzgün bir görünümü olacaktır. Yapmasanız bile uçuşa etki edecek bir durum göremedim sizin modelde. Kanopiyi uçuştan önce lastik bantla gövdeye sabitlerseniz çok fazla sorun kalmaz.

Nesimi bey konuyu açtığınızdan beri takip ediyorum ve her şeyi okudum. İlk mesajınızda 5x5 ve 4x4 pervaneden siz bahsetmiştiniz. Ayrıca motor modifiyesini de sizden gördük.
Burun çok daha fazla yamuktu sıcak suyla düzeltilmiş hali o kadar oldu.

Fatih Birkan' Alıntı:
Nesimi bey konuyu açtığınızdan beri takip ediyorum ve her şeyi okudum. İlk mesajınızda 5x5 ve 4x4 pervaneden siz bahsetmiştiniz. Ayrıca motor modifiyesini de sizden gördük.
Burun çok daha fazla yamuktu sıcak suyla düzeltilmiş hali o kadar oldu.

Fatih Bey yukarıda yazdığım gibi burunun bu hali uçuşa engel değil. Ancak kanopiyi her halükarda lastikle gövdeye sabitlemenizi öneririm. Hem aradaki açıklıkta bir nebze düzelir. Hem de ters durumlarda gövdeden ayrılmasını engellemiş olursunuz.

Pervane konusu maalesef dediğiniz gibi. Bu tür küçük modellerle ilgilenen pek kimse olmadığı için de böyle oluyor. Size bu konuda yardımcı olmak isterim ama elimde 3 adet 5x5 pervane var. Biri bu uçakta, biri 1400 mm FPV uçağımda takılı, diğeri de yedek. Farkettiyseniz bu pervaneyi bunun iki katı olan modelimde de kullanıyorum ama siz stok haliyle kullanmak isterseniz motoru veya ESC yi yakma ihtimaliniz çok yüksek. 5x3 aramaya devam. Bir yerlerde rastlarsam mutlaka size haber ederim.

İşin açıkçası stok haliyle modeli hiç kullanmadım ama nette stok haliyle izlediğim bir dolu videodan ve İrfan'ın yayınladığı videolardan gördüğüm kadarıyla performansının iyi olması gerekiyor. Sizdeki sorunu tam olarak anlayamadım.