Volantex Firstar Modeli ile FPV

Ynt: [Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

Mehmet bey öyle demiştim ama yabancı kaynaklı forumlara da baktığımda konular bu şekilde ilerliyor. Belki sadece konunun yeri değiştirilebilir. Modeller FPV modeli oldu çıktı.

Bende de bazı gelişmeler olacak önümüzdeki günlerde. Aradığım parçaları hiç beklemediğim bir yerde buldum. Sürpriz olsun gerisi.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

[Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

Hobbyking.com dan siparişi verdim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İncik boncuk baya bir şey aldım. Uçak için yedek parçalar da aldım. Sonra farkettim ki elimdeki parçalarla 2 tane aynı uçaktan yapabiliyorum. :halay:

Nesimi bey kargo ulaştığında haber veririm.

Fatih Bey teşekkürler. En pahalı parça benimki olmuş. Banka bilgilerinizi de bildirebilirseniz havale yapayım.

Parçaların yedeğinin olması iyidir. Umarım gerek olmaz ama iyiki almışım diyebilirsiniz.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Mehmet bey öyle demiştim ama yabancı kaynaklı forumlara da baktığımda konular bu şekilde ilerliyor. Belki sadece konunun yeri değiştirilebilir. Modeller FPV modeli oldu çıktı.

Bende de bazı gelişmeler olacak önümüzdeki günlerde. Aradığım parçaları hiç beklemediğim bir yerde buldum. Sürpriz olsun gerisi.
Konuyu FPV bölümüne taşıdım ve konu ismini "Volantex Firstar Modeli ile FPV" olarak değiştirdim. Eğer daha iyi bir öneri var ise, onu da yazabiliriz ;)

Hadi bakalım, merakla bekliyoruz süprizi :thumbup:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bunu yeni gördüm. Allah bağışlasın. Benim ufaklıkta bir kaç gün sonra 2 yaşına giriyor. Sen evde modellerle uğraşabiliyor musun?

Valla kardeşinde modelci ise ona da şimdiden Allah kolaylık versin. İkisini bir arada idare etmek zor oluyor.
Düğün ve misafir telaşesi yeni bittiği için ancak yazabildim.
Benim ufaklıkta eylülün 18inde 2 yaşına girecek. Allah bağışlasın abi sizinkinide.
Ben eve pek model sokmuyorum (Kendi isteğimle %p ). Sadece ucusdan önceki gün herşeyi arabaya yüklüyorum sadece kumanda ve pilleri eve alıyorum.
Kalan tüm işlerimi işyerinde hallediyorum. Evde modellerle uğraşabilenlerin önünde saygıyla eğiliyorum :saygilar:
Abi hkdan istedigim govdelerin ikiside geldi cuma gunu. Yanliz govdelerin birisine canopy koymamislar. Size canopysiz gondersem isinizi gorur mu. Ben canopyi degistirip anahtarlik kamerayi iceri alacagim.
Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Konuyu FPV bölümüne taşıdım ve konu ismini "Volantex Firstar Modeli ile FPV" olarak değiştirdim. Eğer daha iyi bir öneri var ise, onu da yazabiliriz ;)

Hadi bakalım, merakla bekliyoruz süprizi :thumbup:
Abi Nesimi abininde dediği gibi yabancı forumlardada konular bu şekilde model üzerinden devam ediyor.
Konuyu taşımaklada iyi ettiniz.
inceleme yazısıda orjinal yerinde kalır ve bu konuya link vermiş vaziyette olursa bencede daha iyi olur.

Bu arada elimde
5.5x2.5
5.5x2
5x3
4.5x4.5
5x5
4.75x4.75
Pervaneler mevcut. Hepsini deneyip en uygununu bulmayi dusunuyorum.
İlk olarak 5.5x2.5 i deneyecegim. Suan uzerinde de o takili ve suan sınırda. Daha buyuk pervane takmak icin modifiyeye ihtiyac var aklinizda bulunsun. Muhtemelen 5.5x2 yada 2.5 model icin ideal olacaktir.
5x5 ile isyerinde elimde yaptigim testte motor ve escde 30 sn icinde fazla bir isinma oldu bilginiz olsun.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi hkdan istedigim govdelerin ikiside geldi cuma gunu. Yanliz govdelerin birisine canopy koymamislar. Size canopysiz gondersem isinizi gorur mu. Ben canopyi degistirip anahtarlik kamerayi iceri alacagim.

Bu arada elimde
5.5x2.5
5.5x2
5x3
4.5x4.5
5x5
4.75x4.75
Pervaneler mevcut. Hepsini deneyip en uygununu bulmayi dusunuyorum.
İlk olarak 5.5x2.5 i deneyecegim. Suan uzerinde de o takili ve suan sınırda. Daha buyuk pervane takmak icin modifiyeye ihtiyac var aklinizda bulunsun. Muhtemelen 5.5x2 yada 2.5 model icin ideal olacaktir.
5x5 ile isyerinde elimde yaptigim testte motor ve escde 30 sn icinde fazla bir isinma oldu bilginiz olsun.

Kanopi olmasa da olur İrfan sorun yok. Özelden adresimi gönderiyorum uygun zamanında kargoya verirsen sevinirim.

Pervaneler için alternatiflerinin olması iyi olmuş. Ben elimde sadece 5x5 olduğu için onu kullanıyorum. Bu ısınma olayına dikkat etmemiştim. Eve gidince kontrol edeceğim.

Konuyu ufaktan canlandiralim :) Nede olsa haftasonu yaklasiyor. Bugun pilot-tr den gelen firstar sonrasi degistirdigim ucagima el attim. Elimdeki yedeklerle ucagi bayagi toparladim.
Siz siz olun stok escyi 3s pille denemeyin :)
2sn icerisinde duman atti :)
Bende elimdeki HKnin BS 12 amp esclerinden birini taktim. Bu ucaktaki stok motoru 3s ile zorlayacagim bakalim neler olacak :)

Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

4000 kV 3s pil ile 44000 devir yapar tabi kaldırabilirse.

Sonucu ben de merakla bekliyorum.

Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

Fatih Birkan' Alıntı:
4000 kV 3s pil ile 44000 devir yapar tabi kaldırabilirse.

Sonucu ben de merakla bekliyorum.
O motorun uzerinde 4000 kv yaziyor ama ben pek inanmiyorum.
Yinede motorun cok uzun sure dayanmayacagina eminim. Ama yakana kadar zorlayacagim bir sure sonra. Elimde aynisindan birtane daha var.
İlk once throttle % 70 ile sinirlandirilacak. Ayrica cok hafif 5x3 plastik pervane taktim. Bu sekilde bir muddet goturur. Bu modelle akrobasi deneyecegim

Ynt: Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

irfan buzdağlı' Alıntı:
O motorun uzerinde 4000 kv yaziyor ama ben pek inanmiyorum.
Yinede motorun cok uzun sure dayanmayacagina eminim. Ama yakana kadar zorlayacagim bir sure sonra. Elimde aynisindan birtane daha var.
İlk once throttle % 70 ile sinirlandirilacak. Ayrica cok hafif 5x3 plastik pervane taktim. Bu sekilde bir muddet goturur. Bu modelle akrobasi deneyecegim
Bakalım nasıl bir performans verecek ben de 3s ile denemek istiyorum aynı motoru.

İrfan ESC nin kılavuzunda 3S desteklediği yazıyordu. ben asıl motorun kaldırmayacağını düşünüyordum ama bu beklenmedik oldu. İyi ki stok malzemelerle devam etmemişim. Motorun pek dayanacağını sanmıyorum.

Dün beklediğim parça elime ulaştı. Modelimi zayıflatmak için ne gerekiyorsa yapıyorum. FPV kameram çok ağırlık yapıyordu. Fatshark'ın kamerayı da çalıştıramayınca alternatif aramaya başlamıştım. Şu kamerayı buldum ve denemek istiyorum.

Arkadaş aslen gece görüşlü olarak geliyor. Ama etrafındaki ledler çıkabiliyor ve şöyle bir şey kalıyor.

Led paneliyle çapı 2x2 cm. Ve ağırlığı 2 gr civarı.

Bu da eski kameramdaki durum.

Yeni kamera 600 TVL olarak geçiyor ama büyük bir lensi olmadığı için görüş açısı biraz dar. Bu çok sorun olmayacak gibi görünüyor. Akşam evdeki denemelerimde ışık geçişinin büyük kamera kadar iyi olmadığını gördüm ki bu beklenen bir şeydi ama resim kalitesi güzel. İşimi görecek. Kameraya bir pod yapıp modelin üstüne koyayım diye düşünüyorum veya son çare olarak buruna yerleştireceğim. Hafta sonuna kadar hallederim umarım.

Geçen pazar arkadaşımla akşam üzeri piste gittik yine. Akşama doğru rüzgar hafiflemeye başlıyor buralarda. Gündüz ise aşırı sıcak olduğu için bir şey yapılmıyor. Yaklaşık 1 saat bekleyişin ardından rüzgarın daha da artması nedeniyle pistte oturup yaptığımız sohbetler kardır diyerek geri döndük. Bu hafta sonu sabahtan gidebiliriz. Umarım o saatte uyanabiliriz...

Çalışmalar son sürek devam ediyor :halay: 2 gr ağırlık çok iyiymiş, bakalım performans olarak da tadmin edecek mi %p

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Çalışmalar son sürek devam ediyor :halay: 2 gr ağırlık çok iyiymiş, bakalım performans olarak da tadmin edecek mi %p

Mehmet Bey bu biraz beklenti ile ilgili. Bu kameradan pahalı kameraların verdiği görüntüyü vermesini beklemiyorum zaten ama yaptığım denemelerde uçuş için yeterli görüntüyü verdiğini gördüm. Ayrıca OSD verileri bu kamera görüntüsünde daha rahat okunuyor. Zaman gösterecek her şeyi. Bu arada geçici olarak OSD görüntüsünü de kaydedebileceğim bir DVR ayarladım. Bu da benim açımdan güzel bir gelişme. Sağolsun Fatih sayesinde video vericiden de en azından 15-20 gr kazanabileceğimi düşünüyorum. Model 400 gr altına indiğinde herşey çok güzel olacak. Zaten bunlar haricinde modele yapabileceğim bir eklenti kalmıyor.

Şunu da belirteyim bu kadar yazı oldu hala video göremedik diyenler vardır mutlaka. En az bende sizler kadar merak içindeyim ama maalesef şartlar bir türlü müsade etmedi. Aksilikler peşimizi bırakmıyor. Ama bu hafta sonundan ümitliyim. En azından İrfan veya benden bir video gelecek diye düşünüyorum. İkisi birlikte olursa tadından yenmez...

Hocam, kolay gelsin.
Ben de benzer bir uğraş içerisindeyim.
Standart motor ile Mini skywalker'ı fatshark'ın fpv donanımı ile uçuramadım. Ağırlık ne kadar önemliymiş.
Kendi başına ne güzel uçuyor halbuki. Motor upgrade'i düşünüyorum, bir öneriniz var mı?

Fatshark'ın fpv donanımını Bixler2 ile ancak uçurabildim.

Halil İbrahim Erkal' Alıntı:
Hocam, kolay gelsin.
Ben de benzer bir uğraş içerisindeyim.
Standart motor ile Mini skywalker'ı fatshark'ın fpv donanımı ile uçuramadım. Ağırlık ne kadar önemliymiş.
Kendi başına ne güzel uçuyor halbuki. Motor upgrade'i düşünüyorum, bir öneriniz var mı?

Fatshark'ın fpv donanımını Bixler2 ile ancak uçurabildim.

Merhaba Halil Bey. Modeli HK'dan aldıysanız motorsuz olarak geliyor diye biliyorum. Standart motordan kastınızı anlamadım.

HK da bu modelle ilgili yorumlarda aşağıdaki gibi bir yorum var.

Arrow 4.3g / .8kg / 12sec Micro Servo Propeller 6x4 (Pusher) Hobby King 20A ESC 3A UBEC C20 brushless Outrunner 2050kv This my combination for this plane. I am using Tunighy 11.1v 2200mah lipo and Fatshark Predator camera and 5,8 Video transmitter. Fully equipped flying weight is 570 gr. Flies perfect. Flight time is 19 minutes

Bu yorumu yazan kişinin adı da Burak. Sanıyorum Türk. Bu sitede üye midir bilmiyorum ama bahsettiği gibi 570 gr ağırlıkla mükemmel uçuyorsa çok iyi bir modelmiş. Hem de 19 dakika uçuş süresi. Ben modelimden 15-20 gram çıkarmak için neler yapıyorum. Halil Bey modeli tam bilmediğim için çok fazla bir şey öneremeyeceğim ama yukarıda yazılı komponentleri deneyebilirsiniz...