Volantex Firstar Modeli ile FPV

Ynt: [Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi bende bugun seninkilerle ayni olmasada modelde bazi degisiklikler yaptim. Canopyide senin yaptigin gibi kestim ama suan cok pisman oldum. Neyse yeni canopy gelince ona hicbir degisiklik yapmadan stok haliyle kullanicam.
Pisman olusumun sebebi ise asagidaki linkte :)
Mobiusu canopynin icerisine koyup sadece lensi disari alacagim. Hatta ayni kablonun 20 cm olanida var. Bu kabloyu gorseydim 808 yerine belki mobius siparisi verirdim. Mobiusu tamir etmek icin forumlari gezerken karsilastim. Nedense daha once hic dikkatini cekmemisti

Oh be bilgisayardan yazmak gibisi yok. Daha önceki yazılarımda telefonla kavga ediyorduk. :)

İrfan modelciliğin sevdiğim tarafı da bu işte. Bir modele herkes farklı modifikasyonlar yapabilir. Ben yaptım diye bu işin tek oluru benim yaptığım değişiklikler değildi tabii ki. Farklı şeyler görmeyi çok isterim. Aslında ben de düşünmedim değil lensi uzatmayı ama gövde içindeki boşluğu hep pil ve alıcı için düşündüm. O yüzden kamerayı gövde içine almak kullanılabilir ağırlığı değerlendirme açısından pek sağlıklı gelmedi bana. Bu uzatmaları kamerayı almaya karar verdiğim zaman görmüştüm. Bu şekilde kullandığında o kamera artık o modele özel oluyor. Başka modele geçtiğinde sıkıntı olabilir. Bakalım seninki nasıl olacak.

Bu arada bende bazı değişikliklere gidiyorum. Mobiusla ilgili daha önceden okuduğum bazı şeyler vardı ki aramızda bilenler vardır. Live out özelliği kullanıldığında kayıtla birlikte görüntüyü yaklaşık 60 ms kadar geciktirerek gönderiyor. Çok büyük bir rakam değilmiş gibi görünse de 50 km/h hızla giderken bu süre yaklaşık 70 cm oluyor. Uzun mesafe uçuş yapanların çoğu bu kamerayı kullanıyor. Aslında bu uçuşlarda kullanılabilir diye düşünülebilir ama bu uçuşları yapanların neredeyse tamamı ayrı board kamera kullanıyor. Onlar bu şekilde düşünüyorsa bizim ufaklığın uçuş hızı ve yapmayı istediğimiz uçuş stili düşünülünce board kamera mecburiyet gibi oldu benim için. Zaten başından beri kafamda soru işaretleri vardı. Bundan kurtulmak için ayrı bir kamera aldım. Ama işin kötü tarafı kamera 12 Voltta çalışıyor. Ben de mecburiyetten 3S setuba geçiyorum. Daha iyi oldu. bu da başından beri nasıl olur acaba diye aklıma takılıyordu. Modelin ağırlığını biraz artıracağım ama umarım kanatlar sıkıntı çıkarmaz. Malzemeler gelsin gelişmeleri bilahare paylaşırım...

[Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bunlarda benim modifikasyonlarim. Video vericisi modelin icerisine cok rahat sigdi. Mobiusuda modelin icerisine aldigimda daha guvenli bir sistem olacagini dusunuyorum ama simdilik anahtarlik kamerayi sizin yaptiginiz gibi uste monte edecegim. Ben zaten ucus kamerasi olarak fatsharkin gozlukle gelen kamerasini modelin burun kismina bir delik acarak oraya yerlestirerek kullanacagim.
Resimlerde model icerisine koydugum pil 3s 1300 mah. 102 gr agirligi var. Resimlerdeki pozisyondan yaklasik 3cm daha geriye alma sansim var. Bu islem icin o bolgeden cikardigim iki servonun yuvasindan bir parca acmam yeterli olacak ama bu islemi model tamamlandiginda agirlik merkezinin durumuna gore ayarlayacagim. Zira kuyruga aldigim servolar on kisma istedigim kadar agiirlik eklememe musaade edecektir.

irfan buzdağlı' Alıntı:

Bunlarda benim modifikasyonlarim. Video vericisi modelin icerisine cok rahat sigdi. Mobiusuda modelin icerisine aldigimda daha guvenli bir sistem olacagini dusunuyorum ama simdilik anahtarlik kamerayi sizin yaptiginiz gibi uste monte edecegim. Ben zaten ucus kamerasi olarak fatsharkin gozlukle gelen kamerasini modelin burun kismina bir delik acarak oraya yerlestirerek kullanacagim.
Resimlerde model icerisine koydugum pil 3s 1300 mah. 102 gr agirligi var. Resimlerdeki pozisyondan yaklasik 3cm daha geriye alma sansim var. Bu islem icin o bolgeden cikardigim iki servonun yuvasindan bir parca acmam yeterli olacak ama bu islemi model tamamlandiginda agirlik merkezinin durumuna gore ayarlayacagim. Zira kuyruga aldigim servolar on kisma istedigim kadar agiirlik eklememe musaade edecektir.

Servoların yerleşimini sevdim. Şerrefsizim benimde aklıma gelmişti. :) Umarım bu şekilde yapınca ön tarafa gereksiz ağırlık eklemek zorunda kalmazsın.

Video verici küçük olunca istediğin yere saklayabiliyorsun tabi. Bendeki kocaman bir şey. Neyse umarım benimde böyle bir vericim olur ilerde. Tabi benim kumandanın alıcıları da büyük olduğu için sıkıntı çıkarıyor. Olmazsa ben bu kumandayı değiştireyim. Böyle olmayacak.

İrfan bu model 3S le canavar olacak. Kardeşim bir şekilde bir yerlerde buluşup şu modellerin ikisini birlikte havalandırsak çok güzel olacak. FPV kol uçuşu süper olur...

Mehmet Bey bu konu inceleme olmaktan çıktı. Bol bol modifiyeye döndü. Konuyu ilgili bölüme taşıyalım mı, ne dersiniz?

Aynı uçak, farklı 2 şehir, hatta o kadar ki şehirler nerede ise Türkiye'nin 2 farklı ucunda.

Ama forum ortamı olunca sanki yan komşu gibi, karşılıklı fikir alışverişleri, yapılanları paylaşma ve anlatma. Sağolsun sanal alem :RCKolik:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Mehmet Bey bu konu inceleme olmaktan çıktı. Bol bol modifiyeye döndü. Konuyu ilgili bölüme taşıyalım mı, ne dersiniz?
Aynı şeyleri düşünüyoruz Nesimi Bey :) Olmadı sırf modifiye mesajlarından oluşan yeni bir konu daha açayım ben :thumbup:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Servoların yerleşimini sevdim. Şerrefsizim benimde aklıma gelmişti. :) Umarım bu şekilde yapınca ön tarafa gereksiz ağırlık eklemek zorunda kalmazsın.

Video verici küçük olunca istediğin yere saklayabiliyorsun tabi. Bendeki kocaman bir şey. Neyse umarım benimde böyle bir vericim olur ilerde. Tabi benim kumandanın alıcıları da büyük olduğu için sıkıntı çıkarıyor. Olmazsa ben bu kumandayı değiştireyim. Böyle olmayacak.

İrfan bu model 3S le canavar olacak. Kardeşim bir şekilde bir yerlerde buluşup şu modellerin ikisini birlikte havalandırsak çok güzel olacak. FPV kol uçuşu süper olur...
One gereksiz agirlik gerekecegini dusunmuyorum. Hem mobius hem 50 gr extra pil hemde ucus kamerasi ve osd agirligi dengeleyecek diye tahmin ediyorum. Yaklasik agirlik koyup baktim sikinti yok. Siz ekstra kamera takinca benim yaptigim sekle gecmek zorunda kalabilirsiniz. Servolari o sekilde yerlestirdim ama kanadin et kalinligindan cok fazla oldu. Ucusunu etkileyecek mi bilmiyorum ama sonradan servolari yan yatirmayi planliyorum. Muhtemelen oyle daha iyi olacak. Su anahtalik kamera bugun gelseydi cok iyi olacakti. Yarin 2s lik haliyle bir test yapmayi dusunuyorumdum ama olmayacak galiba. Cumartesi gunu 1 haftalik tatile cikiyorum muhtemelen bu is tatil donusune kalacak. Neyse hayirlisi olsun. O zamana 3slik motor ve esc gelmis olur onunla deneriz daha iyi olur insallah.
Sizinle kol ucusu yapmayi inanin cok isterim ama benim oraya gelme ihtimalim biraz dusuk. Buradaki fpvci arkadaslarla sizin yerinize yapar videolari yuklerim :)

Bir insana bu yapilir mi?
Tatile cikmadan bir gun once kargo niye gelirki. Baska zaman olsa acil ihtiyacimiz olsa aylarca bekleriz.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Bir insana bu yapilir mi?
Tatile cikmadan bir gun once kargo niye gelirki. Baska zaman olsa acil ihtiyacimiz olsa aylarca bekleriz.
Bu hangi seri / versiyon anahtar kamera İrfan ? Ürün linkini de paylaşır mısın ;) Bir ara ben de epey araştırmıştım bunu, sonra da almaktan vazgeçmiştim :laugh: :D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu hangi seri / versiyon anahtar kamera İrfan ? Ürün linkini de paylaşır mısın ;) Bir ara ben de epey araştırmıştım bunu, sonra da almaktan vazgeçmiştim :laugh: :D
Abi bu v3 serisi.
Uzerindede 120 derece gorus acili lens var

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi bu v3 serisi.
Uzerindede 120 derece gorus acili lens var
Vay demek V3 kadar gelmişler, 808 #16 V3. Ama her zaman olduğu gibi en üst versiyon fiyatı hala aynı $45- $50 :D

Merhaba,

Aynı modelden bende de var. Uçmaya çalıştığım sıralarda pervaneyi kırmıştım. Hobbyking den pervane aldım. Direk motorun şaftına taktım. Motoru tutup pervaneyi çevirince pervane sıkı da olsa dönüyor. Pervanenin böyle olması normal mi ? Orjinalinde de böyle mi takılı ?

Modeli dün uçurdum. Accuweather'a göre 30km/h rüzgar vardı. Ancak uçak rüzgara karşı tam gazda çok yavaş ilerliyordu ve yükselmek de çok çok zordu. Pervane ile alakalı bir sorun olabilir mi yoksa bu rüzgarda normal mi ?

Bir de şöyle bir sorunum var; motor bazen tamamen duruyor 1-2 saniye içinde geri geliyor. Motor ya da esc ile alakalı bir problem olabilir mi ?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Vay demek V3 kadar gelmişler, 808 #16 V3. Ama her zaman olduğu gibi en üst versiyon fiyatı hala aynı $45- $50 :D
Klasik cin isi :)
Ufak bir cekim yapip baktim. Normalde bu kameraya baska bir amacla kullanilmayacaksa mobius ve sj400 dururken bu para verilmez ama konu agirliga gelince benim icin akansular duruyor. Susn aktif kullandigim blackout ve volantex firstar ucak ikiside micro model sayilir. Dolayisiyla agirlik hayati onem tasiyor. Bu konuda o kadar takintiliyim ki 3 gr fazla kabloyu cikarmak icin 1 saat lehim yapmakla ugrasabiliyorum.
Bu kamerada beni 17 grlik agirligiyla cezbetti :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Klasik cin isi :)
Ufak bir cekim yapip baktim. Normalde bu kameraya baska bir amacla kullanilmayacaksa mobius ve sj400 dururken bu para verilmez ama konu agirliga gelince benim icin akansular duruyor. Susn aktif kullandigim blackout ve volantex firstar ucak ikiside micro model sayilir. Dolayisiyla agirlik hayati onem tasiyor. Bu konuda o kadar takintiliyim ki 3 gr fazla kabloyu cikarmak icin 1 saat lehim yapmakla ugrasabiliyorum.
Bu kamerada beni 17 grlik agirligiyla cezbetti :)
Takıntı olarak görmez isek, aslında güzel bir özellik. Netice de bu sayede temiz ve güzel işler çıkıyor ortaya :thumbup:

Ağrılık nedeni ile tercih ettiğini zaten anlamıştım :D Yoksa Mobius ile aynı kalite de olması zaten teknik olarak mümkün değil diye düşünüyorum :)

Son modifiyelerle herkese tekrar merhabalar.

Geçmiş sayfalarda yazdığım gibi modele FPV kamerası ve OSD ekleyeceğimi ve bu değişiklik nedeniyle sistemi 3S setuba terfi ettirmek zorunda kaldığımı yazmıştım. Bugün değişiklikleri tamamlayıp modelin uçuşunu yapabildik. Son eklemelerle modelin uçuş ağırlığı 440 gr olarak bitti. Bu beklediğimin biraz üzerinde oldu. Kanat yüklemesinin bu ağırlıkla sorun çıkarabileceğini düşünüyordum ama beklediğim kadar olmadı. Stall süratini biraz yükselttim ama çok fazla olmadı.

Önce son değişiklikler

Kokpitin son hali. Aslında pilsiz fotosunu da çekmiştim ama yüklememişim. Alıcımız pilin altında. OSD ana devresini ise kanopinin altındaki boşluğa yerleştirdim. Bu arada OSD miz sorunsuz çalışıyor. Ekrandaki bilgiler biraz soluk gibi ama güneşe karşı uçmadığım sürece rahatlıkla okunabiliyor.

Kameralarımız. Kullandığım FPV ekranı bana ikinci el geldiği için tam özelliklerini bilmiyorum ama görüntü netliğine bakılırsa 600 tvl civarı bir kamera ve işimi fazlasıyla görecek.

Kuyruk kısmı. GPS i almaya karar verdiğim zaman düşündüğüm yere koydum. Arka tarafa ağırlık gerekecekti zaten ama ön tarafa yeni pilin ağırlığı, ekstra kamera ve OSD gelince arkaya daha fazla ağırlık gerekti. Mecburen servoları kuyruğa taşımak zorunda kaldım. İrfan aklın yolu birmiş. Ve yine de yeterli olmayınca iki adet vida atmak zorunda kaldım.

Son olarak kanadı sağlamlaştırmak adına firar kenarına plastik vida ve saplama somun attım. Böyle daha iyi oldu.

Ve modelimizin bitmiş hali;

Son olarak modelimizin bu haliyle uçuş videosu;

Demek isterdim ama maalesef kayıt kamerasını açmayı unutmuşum. OSD ekranını kaydedecek düzeneğim henüz yok ve Ali arkadaşımda nasıl olsa kamera kaydedecek diye dışarıdan çekim yapmayınca elimizde video olamadı maalesef.

Son hali ile kalkışta ekstra ağırlıklardan dolayı biraz karşı rüzgar isteyecek. Ama kalktıktan sonra yaklaşık yarım gazda rahatlıkla uçuş yapabiliyor ve hala çok dengeli. Uçuş çok uzun sürmedi maalesef. Nedenini tam anlamadım ama model yaklaşık 30 metre yükseklikteyken kumandadan çıktı. O an farkettim ki kumanda kapanmış. Bu arkadaşın tekrar açılması zaten sıkıntılı olduğu için yarım gazla burun üzeri betona çakılma yaşadık. Sonuçta burunda ufak bir çatlakla model sağlam çıktı. İşin güzeli burundaki Mobiusta da hiç birşey yoktu. Zaten eve gelince hemen tamir ettim.

Şimdilik gelişmeler bu kadar. En kısa zamanda uçuş videolarımızla burada olacağız.