Volantex Firstar Modeli ile FPV

[Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İrfan senin pervane ters olmuş farkında mısın? Uçağı geriye doğru uçuracaksan böyle olur ama. :thumbup: :halay:

EDİT: Tekrar baktım da doğruymuş. Bu pervaneler çok aldatıcı... :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Kargom geldi model ucusa hazir ama ucacak vakit yok
Yarin(bugun) dugunumuz var herkesi beklerim :)
Kimin dugunu bu Irfan, senin degil degil mi :rolleyes: Simdiler evlenen cifte mutluluklar :thumbup:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan gözün aydın. Öncelikle kardeşini tebrik ederim.

Ne yalan söyleyim 370 gr görünce kıskandım. Bende bu tabloyu görebilecek miyim acaba? Umarım haftaya şartlar müsait olur. Güzel uçuşlar bizi bekliyor...

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Kimin dugunu bu Irfan, senin degil degil mi :rolleyes: Simdiler evlenen cifte mutluluklar :thumbup:

Tesekkur ederim abilerim. Artik gozu mu aydin yoksa ozellikle bu hobiyle ugrasanlar icin evlenerek yakti mi kendini bilmiyorum :lollol:
Mehmet abi benim iki yasinda bir oglum var. Evlenen kardesim. Tesekkur ederim...

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İrfan senin pervane ters olmuş farkında mısın? Uçağı geriye doğru uçuracaksan böyle olur ama. :thumbup: :halay:

EDİT: Tekrar baktım da doğruymuş. Bu pervaneler çok aldatıcı... :)
Abi bu konuda senin eski resimlere bakinca bende sasirdim ama dogrusunun bu olduguna karar verdim. Fotografin cekildigi aciya gore motor saat yonunde donuyor. Pervane uzerinde 5x5 yazan kisimda icagin on kismina bakiyor. Ben mantiklisinin bu oldugunu dusundum. Ucakta merak etmeyin havayi ileri itmiyor :)
Benim bildigim kadariyla yazinin oldugu kismin one gelmesi gerekiyor. Motorun donus yonunude ona gore ayarladim. Siz bu konuda daha deneyimlisiniz. Yanlis mi olmus diyorsunuz

Edit: editi yeni gordum :)

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Fatih Bey yukarıda yazdığım gibi burunun bu hali uçuşa engel değil. Ancak kanopiyi her halükarda lastikle gövdeye sabitlemenizi öneririm. Hem aradaki açıklıkta bir nebze düzelir. Hem de ters durumlarda gövdeden ayrılmasını engellemiş olursunuz.

Pervane konusu maalesef dediğiniz gibi. Bu tür küçük modellerle ilgilenen pek kimse olmadığı için de böyle oluyor. Size bu konuda yardımcı olmak isterim ama elimde 3 adet 5x5 pervane var. Biri bu uçakta, biri 1400 mm FPV uçağımda takılı, diğeri de yedek. Farkettiyseniz bu pervaneyi bunun iki katı olan modelimde de kullanıyorum ama siz stok haliyle kullanmak isterseniz motoru veya ESC yi yakma ihtimaliniz çok yüksek. 5x3 aramaya devam. Bir yerlerde rastlarsam mutlaka size haber ederim.

İşin açıkçası stok haliyle modeli hiç kullanmadım ama nette stok haliyle izlediğim bir dolu videodan ve İrfan'ın yayınladığı videolardan gördüğüm kadarıyla performansının iyi olması gerekiyor. Sizdeki sorunu tam olarak anlayamadım.

Nesimi bey,

İnternette diğer videolarını da izlemiştim. Çekiş olarak pek farklı görünmüyordu bana da büyük ihtimal plotaj eksikliğinden kaynaklanıyor benim yükselememem. İlk uçağım bu uçak, kıyas yapabildiğim tek şey simülasyonda uçurduğum glider model. :)

Ancak motor ve pervane alacağım. Hobbyking den alacağım mecburen.

5*3 bulduğum pervane;

5*5 bulduğum pervaneler;

Bunlar da almakta kararsız kaldığım pervaneler;

Siz ne düşünüyorsunuz bu pervaneler hakkında ?

Motor olarak da bu motoru düşünüyorum;

Uyumlu mudur sizce ? Dönüş yönü konusunda bir sorun olur mu ?

Fatih Birkan' Alıntı:
Nesimi bey,

İnternette diğer videolarını da izlemiştim. Çekiş olarak pek farklı görünmüyordu bana da büyük ihtimal plotaj eksikliğinden kaynaklanıyor benim yükselememem. İlk uçağım bu uçak, kıyas yapabildiğim tek şey simülasyonda uçurduğum glider model. :)

5*3 bulduğum pervane;

5*5 bulduğum pervaneler;

Motorun donus yonunu 3 kablodan ikisinin yerini degistirerek ayarlayabiliyorsunuz.
5x3 luk pervane konusunda ben size yardimci olabilirim. Pazartesi daha detayli konusabiliriz cunku elimdeki 5x3 luk pervaneleri henuz modifiye motora takmadim. O konuda nesimi beyden bi yardim alayim eger olursa size enaz bir tanesini gonderirirm. Bu arda Nesimi abinin onerdigi motoru hk hollandadan 1 haftaya getirttim. Oradan alabilirsiniz

irfan buzdağlı' Alıntı:
Motorun donus yonunu 3 kablodan ikisinin yerini degistirerek ayarlayabiliyorsunuz.
5x3 luk pervane konusunda ben size yardimci olabilirim. Pazartesi daha detayli konusabiliriz cunku elimdeki 5x3 luk pervaneleri henuz modifiye motora takmadim. O konuda nesimi beyden bi yardim alayim eger olursa size enaz bir tanesini gonderirirm. Bu arda Nesimi abinin onerdigi motoru hk hollandadan 1 haftaya getirttim. Oradan alabilirsiniz

Sipariş vermişken uçağın yedeklerini de sipariş etmek istiyorum onlar da international warehouse da var. Sipariş vermişken hepsini aradan çıkartırım.

Yedek parça ihtiyacı olan varsa kargoda yer kaldığınca yardımcı olurum.

Bu arada hollanda dan 2.57 dolara kargo var. No tracking diyor hiç takip numarası vermiyorlar mı ki ? Bu kargo seçeneği ile mi 1 haftada geldi size ?

Fatih Birkan' Alıntı:
Sipariş vermişken uçağın yedeklerini de sipariş etmek istiyorum onlar da international warehouse da var. Sipariş vermişken hepsini aradan çıkartırım.

Bu arada hollanda dan 2.57 dolara kargo var. No tracking diyor hiç takip numarası vermiyorlar mı ki ? Bu kargo seçeneği ile mi 1 haftada geldi size ?
Evet takipsiz kargoyla 8 gune geldi bana. Tracking no hic yok.

Fatih Birkan' Alıntı:
Nesimi bey,

5*3 bulduğum pervane;

5*5 bulduğum pervaneler;

Pervaneler herhangi biri olur sorun olmaz ama motor sıkıntılı. Öncelikle bağlantı şekli sizi çok zorlar. Çan tipi motorlardan alın hiç uğraşmazsınız. Modelin orjinal motoru da böyle zaten.

Eğer motoru da değiştirecekseniz hiç riske girmeden aşağıdaki motoru alın. Bizim modellerdeki motor kendisi.

Yanında adaptörde almanız gerekiyor.

İsteğe bağlı ESC nizi de değiştirmenizi tavsiye ederim. Biz aşağıdakini kullanıyoruz.

Fatih Birkan' Alıntı:

Fatih Bey çok incesiniz. Sipariş miktarınız ne olacak bilmiyorum ama aşağıdaki parçaya ihtiyacım var. Önümüzdeki aylarda almayı düşünüyordum. Eğer sorun olmazsa listeye ekleyebilirseniz çok sevinirim. Ücretini de bilahare gönderirim.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Pervaneler herhangi biri olur sorun olmaz ama motor sıkıntılı. Öncelikle bağlantı şekli sizi çok zorlar. Çan tipi motorlardan alın hiç uğraşmazsınız. Modelin orjinal motoru da böyle zaten.

Eğer motoru da değiştirecekseniz hiç riske girmeden aşağıdaki motoru alın. Bizim modellerdeki motor kendisi.

Yanında adaptörde almanız gerekiyor.

İsteğe bağlı ESC nizi de değiştirmenizi tavsiye ederim. Biz aşağıdakini kullanıyoruz.

Fatih Bey çok incesiniz. Sipariş miktarınız ne olacak bilmiyorum ama aşağıdaki parçaya ihtiyacım var. Önümüzdeki aylarda almayı düşünüyordum. Eğer sorun olmazsa listeye ekleyebilirseniz çok sevinirim. Ücretini de bilahare gönderirim.

Belirttiğiniz parçayı eklerim hiç sorun olmaz. Motor olarak da sizin kullandığınız motoru alacağım. ESC ve 1-2 tane de yedek servo alacağım.

Orjinal motorun shaft kaç mm acaba bende kumpas yok. Eğer 3mm değilse pervane adaptörü alırken o motor için de alayım.

Fatih Birkan' Alıntı:
Belirttiğiniz parçayı eklerim hiç sorun olmaz. Motor olarak da sizin kullandığınız motoru alacağım. ESC ve 1-2 tane de yedek servo alacağım.

Orjinal motorun shaft kaç mm acaba bende kumpas yok. Eğer 3mm değilse pervane adaptörü alırken o motor için de alayım.

Teşekkürler Fatih Bey. Motor şaft çapı 3mm. Özellikle o parçanın linkini verdim... Aslında hiç uğraşmayıp THK dan da alabilirsiniz. Aynı fiyat yaklaşık.

https://thkmodelucak.com/store/product/1314-22serper-adp-27yp05

Ben bunu kullanıyorum...

Bu arada belirtmem gerek. Eğer bu motoru modelin orjinal pili ile yani 2S ile kullanacaksanız pervanenin çapı 6 inch olmalı. 5 inch yeterli gücü vermeyebilir. Sizin de 3S pil kullanmanız gerekebilir. Bunu da gözönünde bulundurun...

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Teşekkürler Fatih Bey. Motor şaft çapı 3mm. Özellikle o parçanın linkini verdim... Aslında hiç uğraşmayıp THK dan da alabilirsiniz. Aynı fiyat yaklaşık.

https://thkmodelucak.com/store/product/1314-22serper-adp-27yp05

Ben bunu kullanıyorum...

Bu arada belirtmem gerek. Eğer bu motoru modelin orjinal pili ile yani 2S ile kullanacaksanız pervanenin çapı 6 inch olmalı. 5 inch yeterli gücü vermeyebilir. Sizin de 3S pil kullanmanız gerekebilir. Bunu da gözönünde bulundurun...
Evet bu motoru 2s pille calistirdim cok yavas kaliyor. 2sle bu modelde hicbir ise yaramaz.
Yanliz stok motor 3mm shafta sahip degil. Tam hatirlamiyorum ama 2 mm idi herhalde.
Birde bu video aliciyi ben ucusta test etmedim. Quadimda immersionRCnin 600 mwlik alicisini cloverleaf antenle kullanimindan cok memnunum. Bu video vericiden o kadar guclu performans beklemiyorum ama yinede is gorecek gibi gorunuyor. Haberiniz olsun. Modele 6" pervane sigmiyor. Daha uzun shaft alip modifiye etmek lazim ama o da zor gorunuyor. 5.5" sınır.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Evet bu motoru 2s pille calistirdim cok yavas kaliyor. 2sle bu modelde hicbir ise yaramaz.
Yanliz stok motor 3mm shafta sahip degil. Tam hatirlamiyorum ama 2 mm idi herhalde.
Birde bu video aliciyi ben ucusta test etmedim. Quadimda immersionRCnin 600 mwlik alicisini cloverleaf antenle kullanimindan cok memnunum. Bu video vericiden o kadar guclu performans beklemiyorum ama yinede is gorecek gibi gorunuyor. Haberiniz olsun. Modele 6" pervane sigmiyor. Daha uzun shaft alip modifiye etmek lazim ama o da zor gorunuyor. 5.5" sınır.

İrfan Fatih'te bizim motorlardan almaya karar vermiş. Bizim motorların şaft çapını yazdım.

Video vericiye gelirsek benim elimde 100 mW eski Fatshark vericisi var. Ağırlığı neredeyse antensiz 50 gr. Bu aletin ki 10 gr. Elimdekinin PCBsi bile daha ağırdır belki de. :) Benim açımdan düşünürsen ne kadar kötü olabilir ki? Elimde cloverleaf anten var. Adamlar bu anten ve 200 mW verici ile en az 1 km gidiyor. Bu ufaklığı o mesafeye götürür müyüm onu da bilmiyorum açıkçası. Belki bir kaç kez fantazi yapılabilir. :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Tesekkur ederim abilerim. Artik gozu mu aydin yoksa ozellikle bu hobiyle ugrasanlar icin evlenerek yakti mi kendini bilmiyorum :lollol:
Mehmet abi benim iki yasinda bir oglum var. Evlenen kardesim. Tesekkur ederim...

Bunu yeni gördüm. Allah bağışlasın. Benim ufaklıkta bir kaç gün sonra 2 yaşına giriyor. Sen evde modellerle uğraşabiliyor musun?

Valla kardeşinde modelci ise ona da şimdiden Allah kolaylık versin. İkisini bir arada idare etmek zor oluyor.

İrfan o zaman kardeşinin gözü aydın diyelim :thumbup:

Nesimi bey geçenlerde bu artık inceleme konusu olmaktan çıktı, modifikasyon konusu oldu demiştiniz ya. Şimdi bakıyorum da sürekli yeni bir şeyler deneniyor, daha iyisini elde etmek için.

Isterseniz şöyle yapalım. Gerek senin, gerekse Irfan bu konu ile ilgili tüm ve nihai modifikasyonları bitsin. Bu modifikasyonları içeren yeni bir konu açalım, ne dersiniz :rolleyes: