[Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme
Konuyu cok bos birakmissiniz yahu
Neyse ben soyle hizli bir baslangic yapayim tatil donusu demek isterdim ancak ayin 7sinden beri torbaya eklenmis haldeli hk kargom gumruge girip cikmis olmasina ragmen gelmek bilmedi.
Bu arada insan tatildeyken modellerini ozlermi. Vallaha ben modellerimi ozlemisim
Demekki stresi tatilde degil modellerle ugrasarak atiyorum
Bugun modifikasyonlara yenilerinide ekledim ve inanilmaz mutlu oldum.
Aslinda bitmeden paylasmayacaktim ama mutlulugumu sizlerlede paylasmak istedim.
Oncelikle bu ilk uc fotoda fatshark attitude sd v2 gozluk seti ile birlikte gelmis olan fatsharkin 600 tvl kameranin modelin burun kismi acilarak yerlestirilmis halini goruyorsunuz. Uzerinde 2.8 mmlik genis aci lens mevcut. Kameranin lensi modelin burnundan tam olarak cikarilmadi. Bir kaza aninda encok hasar alan kisim haliyle modelin burun kismi. Dolayisiyla kameranin zarar gormesini engellemek amaciyla kamera bir miktar iceride konumlais durumda. Eger becerebilirsem kameranin onune cam veya seffaf plastik bir koruma takmayida ekstra guvenlik acisindan dusunuyorum. Kameranin burnun icerisine yerlestirilmesi zaten dar olan kokpit kismini cok sukur cok daraltmadi. Ucuncu resimde de video alicisini goruyorsunuz. Aslinda goremiyordunuz ama icerde
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Daha onceden Nesimi abinin ve benimde elevator ve rudder servolarini cikardigimiz kisimi goruyorsunuz. Nesimi bey bu kismi degistirmeden alicisini yerlestirmisti ancak ben servo yuvalarini birmiktar acarak en agir ekipman olan lipo pilimizi bu kisima yerlestirdim. Oyleki pil neredeyse aileron servosuna dayanmis durumda(alttaki 3. Resim). Boylece hem agirlik merkezi problemim olmayacak hem bu boslugu kili kilina tam doldurarak kokpit kisminin daha ferah olmasini saglayacak hemde pil siki oturdugu icin hic hareket etmeyecek dolayisiyla pili sabitlemek icin ekstra hicbirseye ihtiyacim olmayacak. Yerlestirdigim pil 3S 1300 mah ve 102gr agirliginda linkide bu
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Buradada fpv sisteminin kablolama isleminin bitmis halini goruyorsunuz. Malum ben uzun kablo ve cok kalabalik sevmiyorum. Kablo boylarini tam ayarlamaya calistim ancak esc henuz gelmedigi icin yerini tam kestiremedim dolayisiyla biraz pay biraktim.
Fpv sisteminde kolayca modelden cikarilabilir sekilde moduler oldu
Bu arada kisaca voltaj regulatorunden bahsedeyim alttaki resimde gordugunuz kucuk zimbirti.
Kullandigim kamera 5 volt ile calisiyor. Sistem 3s 12 volt oldugu icin simdilik bunu kullaniyorum. Kullanmis oldugum polulu 5v step-up voltaj regulatoru 2.5-5 V araligindaki gelen elektrigi sabit 5v a yukseltiyor. Ben kamerayi pilin balans konnektorunden tek bir hucreyi kullanarak besleyecegim. Boylece bir nebzede olsa motor ve servolarin olusturdugu voltaj dalgalanmalarindan ve degim yerindeyse cizirtilardan (noise) kameram daha az etkilenecek.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Alternatif olarak ana lipodan 5v step down voltaj regulatorude kullanilabilir. O islemde ise 5-12 volt araliginda gelen voltaj 5v a dusuruluyor
Diger alternatif alicilar ve kontrol kartlari icin kullanilan bec veya ubec dedigimiz cihazlar onlarda yine yuksek gelen voltaji 5v a dusuruyor.
Baska bir yol ise 6 kanalli bir alici kullanip bos kanallardan birinin sinyal cikisi haricindeki pozitif-negatif uclari kullanmak. Zaten oradan besleyincede dogrudan escnin bec cikisini kullanmis oluyorsunuz.
Tabiki bu yazdiklarim 5v luk bir kamera icinde. Eger 12 voltluk bir kamera kullanilsaydi bu soylediklerimin hicbirine ihtiyac olmayacakti. Onun yerine power filter dedigimiz esc ve motorun olusturdugu "noise"u engelleyen filtrelerin kullanilmasi daha mantikli. Ben simdilik filtre kullanmiyorum. Fpv goruntusunden memnun kalmazsam o zaman onuda dusunur ve paylasiriz
Fpv sisteminin toplam agirligi
Gayet memnunum
Bu resimdede alicin yerlestirilmis halini goruyorsunuz.
Ucak bu antenlerle bocege benzedi
Bu resimdede alici, pil, video verici, ucus kamerasi hepsinin hemen hemen son pozisyonlarini birlikte goruyoruz
Daha cok yer kaldi kokpitte. Ben ona daha dunyalari sigdiririm
Umarim yaptiklarimi begenmissinizdir ve birilerinin isine yarar.
Bu arada huzurlarinizda gecde olsa Pilot-TR firmasina tesekkur ediyorum. Kendilerini arayip bu ucagin yedek parcasi varmi elinizde diye sordugumda olumsuz yanit aldim. Ne yazikki yedek parcalarini satmiyorlar. Ancak kendilerinin kullanip guya hasar verdikleri ve artik kullanmadiklari ucagi ucretsiz bir sekilde bana gonderdiler. Ucak geldiginde canopy kapagi kuyruk kanadi ve escsi yoktu ancak kalan kisimlari neredeyse benim kullandigima gore sifir durumdaydi
resimlerde gordugunuz o ucak. Benimkinin ozellikle burun ve kanat kisimlari yamali bohca gibi olmustu. Buda demek oluyorki yedek olarak gelen govdelerden biri eger hala istiyorsa Nesimi abinindir.
"Pilot-TR" firmasinada modelcilik camiasina yapmis oldugu katkilardan ve her daim cabaladiklari ve basardiklari musteri memnuniyetinden kalitesinden odun vermeden uygun ve makul fiyatlarla cok kaliteli markalara bizleri ulastirdigi icin kendi adima Tesekkuru bir borc bilirim.
Saygilarimla...