Volantex Firstar Modeli ile FPV

[Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan OSD kullanmayı düşünüyor musun?

Alttaki ürünün peşindeyim. Ayarlayabilirsem bu uçağa takmayı düşünüyorum. Çok faydası olacağını düşünüyorum...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
OSD işlerinden hiç anlamam malum. Az önce Şükrü kardeşimin tavsiye ettiği ürüne baktım. Gerçi fiyat olarak 2 kat ama, bilemedim doğrusu :rolleyes:

Ynt: [Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi fpvlabs ve rcgroupsdaki bu osd ile alakali konulari okudum.
Zaman gostergesi kolunuzdaki saati gosteriyor ucus suresini degil.
Yuksek ayarindada problem var yerdeyken 150-350 gibi rakamlar olunuyormus. Muhtemelen denize sifir olarak ayarli. Home gostergesinde ve gps bilgilerinde pekbir sikinti yok. Gps bilgilerini dogru sekilde ayirarak googledan 2 metreye kadar dogru sonuc alinabiliyormus. Benim icin cok gerekli olacagini sanmiyorum. Ben hknin super simple osdsi ile ana pil voltaji ucus suresi ve rssi bilgisi alabiliyorum. Bu bilgiler simdilik benim icin yeterli olacaktir.
Evet yüksekliği deniz seviyesine göre gösteriyor gpsten almıyor. Ben daha çok gps verilerini ve sanal ufuk göstergesini düşünüyorum. Ayrıca home göstergesi iyi olacak. Pil verilerini de gösteriyor. Ürünü aldım. Cuma günü elimde olacak. Bakalım ne kadar basarılıymış.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Evet yüksekliği deniz seviyesine göre gösteriyor gpsten almıyor. Ben daha çok gps verilerini ve sanal ufuk göstergesini düşünüyorum. Ayrıca home göstergesi iyi olacak. Pil verilerini de gösteriyor. Ürünü aldım. Cuma günü elimde olacak. Bakalım ne kadar basarılıymış.
O zaman hayırlı olsun Nesimi Bey :thumbup: Desenize güzel bir inceleme konusu yakında bizleri bekliyor :yuppi: :halay:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
OSD işlerinden hiç anlamam malum. Az önce Şükrü kardeşimin tavsiye ettiği ürüne baktım. Gerçi fiyat olarak 2 kat ama, bilemedim doğrusu :rolleyes:

Mehmet bey buna benzer bir ürün zaten var elimde ama 350 gr lık model için işlevden çok ağırlık ön planda. Şükrü beyin önerisi hem yükte hem pahada ağır bu model için.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Mehmet bey buna benzer bir ürün zaten var elimde ama 350 gr lık model için işlevden çok ağırlık ön planda. Şükrü beyin önerisi hem yükte hem pahada ağır bu model için.
Hııım anladım Nesimi Bey %p Dediğim gibi konunun yabancısıyım, sadece gözden kaçma ihtimaline karşı bir hatırlatma yapayım demiştim ;)

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Abi uzerinde magnetometre veya pusula yok anladigim kadariyla. Yuksekligi gpsden aliyor.
Ayrica ufuk cizgiside yok. Sadece ekranin ortasinda crosshair tarzi hedef gostergesi var. Amper sensoruyle anlik cekilen amperide gorebiliyorsunuz ancak toplam kac amper kullanildiginida gostermiyor
Ucak uzak bir yere dustugunde gpsden yerini bulma ihtimali , home gostergesi disinda diger ozellikler pek bir ise yaramayacak.
Birde gozlukle o ekrandaki yazilari okumak bayagi bir zormus onuda soyleyeyim. Zaten aksiyon tarzi ucus dusunuyorum bu modelde o yuzden ben pek sicak bakamadim nedense.
Siz almissiniz hayirli olsun gule gule kullanin.

Sonunda ucus videosunu arkadasimin telefonundan alip yukleyebildim.
Hava biraz ruzgarli sesini kisarak izleyebilirsiniz. 1080p izleyiniz
Bu arada ucus esnasinda piknik alaninin uzerindende geciyorum ancak merak etmeyin ramazan ayi dolayisiyla tamemen bos durumda ;)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buda 2. Videom
Ve ilk kez bir kus tarafindan taciz edildim ama sonrasinda fena kacti :)
1:30 civarindaki taklaya dikkat :)
Aslinda bu video daha once cekildi. Arkadas dik cekmis sonradan farkettim video duzenleme sonrasi goruntu o kadar iyi degil ama bunuda 1080p izleyebilirsiniz.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İrfan öncelikle ellerine saglık :) model düşündüğümden de hızlı ucabiliyormus. Motor modelin orjinal motoru degil mı ?

Bu arada uçurtma da gayet guzel uçmuş :)

Bu arada eski bir Helici olarak bazen rudder kullanmadan sırf aileron ile dönüş yapmaya çalışıp, modeli asırı yatırdığın ıcın kınıyorum seni :) :) :)

İrfan öncelikle ellerine saglık :) model düşündüğümden de hızlı ucabiliyormus. Motor modelin orjinal motoru degil mı ?

Bu arada uçurtma da gayet guzel uçmuş :)
Bu arada eski bir Helici olarak bazen rudder kullanmadan sırf aileron ile dönüş yapmaya çalışıp, modeli asırı yatırdığın ıcın kınıyorum seni :) :) :)
Evet abi tamamen ucagin stock hali. Videolarda hizli ucuslar yerine yavas gecisler yaptim daha cok ana gercekten hizlida ucabiliyor. Asil performansini nesimi abinin tavsiye ettigi motor ve 3s ile bende merak ediyorum.
Ucurtmamizda 5 tl lik birsey olsada guzel ucuyordu :)
Rudder kullanimina grlirsek soyle soyleyeyim o ucuslarda neredeyse hic kullanmadim :) donusler daha keskin ve kontrollu hissettiriyor. Ucak kullanacaklara sunu soyleyeyim neredeyse kendi ucuyor :)
Saka bir yana heli kullandiktan donra bu ucagi ucurmak cocuk oyuncagi gibi birsey. Nesimi abi deneyimli oldugu icin onun onerileri tabiki daha degerli ama bence bu ucak baslangic icin mukemmel.

Videolar çok güzel İrfan. FPV de eklenince cok daha zevkli videolar gelecektir.

Konu başında da yazmıştım modelle ilgili düşüncelerimi. Yeni başlayacaklar için ideal bir model.

Şu an 2S setupla kullanıyorum. 3S e gerek olacak mı bakacağım. Ona göre de bir kaç takım pil almam gerekecek. Şimdilik osd haricinde ekleyeceğim bir şey kalmıyor gibi. Sadece video vericiyi değiştirmem gerekebilir. Bu arada alıcıyı da değiştirdim. Optima alıcı taktım. Kafam daha rahat olacak.

2Sle de kullanirsam benim pil almam gerekecek :)
Elimde 5 tane 2s 900 mah pil var ama hepsi sis vaziyette 2 yillik lama v4un pilleri :)
5 tanede 1 aylik 3s 1300 35c pil var quadda kullandigim. 102 gr agirliklari var ama problem olacagini dusunmuyorum. Hesapladim sizinkinden 20-30 gr agir olacak osd ile birlikte ama mobius degil 808 kaychain kamera kullanacagim bu modelde. O pillede en az 15 dk ucus bekliyorum ucaktan.

irfan buzdağlı' Alıntı:
2Sle de kullanirsam benim pil almam gerekecek :)
Elimde 5 tane 2s 900 mah pil var ama hepsi sis vaziyette 2 yillik lama v4un pilleri :)
5 tanede 1 aylik 3s 1300 35c pil var quadda kullandigim. 102 gr agirliklari var ama problem olacagini dusunmuyorum. Hesapladim sizinkinden 20-30 gr agir olacak osd ile birlikte ama mobius degil 808 kaychain kamera kullanacagim bu modelde. O pillede en az 15 dk ucus bekliyorum ucaktan.
3S le bir sıkıntı olmaz İrfan. Benim elimde her pilden bir adet olduğu icin duruma bakıp ona göre yedek pilleri alacağım. O motorun kullanacağın setupla 450 gr çekeri var. Her şekilde işini görür.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
3S le bir sıkıntı olmaz İrfan. Benim elimde her pilden bir adet olduğu icin duruma bakıp ona göre yedek pilleri alacağım. O motorun kullanacağın setupla 450 gr çekeri var. Her şekilde işini görür.
Abi bende bugun seninkilerle ayni olmasada modelde bazi degisiklikler yaptim. Canopyide senin yaptigin gibi kestim ama suan cok pisman oldum. Neyse yeni canopy gelince ona hicbir degisiklik yapmadan stok haliyle kullanicam.
Pisman olusumun sebebi ise asagidaki linkte :)
Mobiusu canopynin icerisine koyup sadece lensi disari alacagim. Hatta ayni kablonun 20 cm olanida var. Bu kabloyu gorseydim 808 yerine belki mobius siparisi verirdim. Mobiusu tamir etmek icin forumlari gezerken karsilastim. Nedense daha once hic dikkatini cekmemisti

irfan buzdağlı' Alıntı:
...... Bu kabloyu gorseydim 808 yerine belki mobius siparisi verirdim. Mobiusu tamir etmek icin forumlari gezerken karsilastim. Nedense daha once hic dikkatini cekmemisti

Şu cinlilerin akıp edip, yapıp satmayacakları şey yok :laugh: :D Fikir, uygulama ve ücreti süpermiş :thumbup: