[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Rasim emeğine sağlık. İzledim videoları. Ben de almayı düşünüyorum şimdiden kafama takılanlar var. Mesela biyerde model ismi seçitordun. O ne işe yarıyor. Bir de vbarda olduğu gibi pozitif açı için swash yönünü sormuyor mu. Ya da pal dönüş yönünü

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Isteyen de hizlandirak izler :laugh:

Abi şimdi 2x hızda izledim, hem çok eğlenceli hem de hala anlaşılıyor, bence öyle izleyin :laugh:

Cahit Kaş' Alıntı:
Rasim emeğine sağlık. İzledim videoları. Ben de almayı düşünüyorum şimdiden kafama takılanlar var. Mesela biyerde model ismi seçitordun. O ne işe yarıyor. Bir de vbarda olduğu gibi pozitif açı için swash yönünü sormuyor mu. Ya da pal dönüş yönünü

O model seçtiğimizin anlamı Default ayarları model boyutuna göre değiştiriyor Cahit hocam. Mesela 700 seçiyorsun, rudder common gain x1.20 yapıyor. Kumanda gyro gainini bu katsayı ile çarpıyormuş... 500 size ve altı modeller için x1.00 öneriliyor. Veya Rudder delay 10 değerinde 700 size için, ama 15 değerinde 450 size için. Bunun gibi bazı default değerler değişiyor model büyüklüğüne göre...

Pozitif açı için swash yönü sormuyor ama rescue'da 0-100 arası değiştiği gibi, -100 - 0 arası da ayarlanabiliyor. Yani doğru yönü almıyorsa butona bastığında, eksisini de ayarlayabiliyorsun. Kanal komple ters çalışıyorsa kumandadan reverse, sadece bir veya iki servo ters çalışıyorsa o servoları üniteden reverse... Gyro kompanse yönlerini reverse edebilme gibi seçenekler var. Sonunda doğrusu bulunur yani mutlaka.

Rasim sorularım biraz sıkabilir ama konuyu sen başlattın ve milleti masrafa soktun. ;D
Dx7s de 7. Kanalı trainer butonuna atasam uçuş esnasında basması zor. Parmak yetişmez. İki pozisyonlu bir swiçe atasam sorun yaşarmıyım. Rescue çektikten sonra Swiçi hemen eski konuma mı getirmek gerek.

Cahit Kaş' Alıntı:
Rasim sorularım biraz sıkabilir ama konuyu sen başlattın ve milleti masrafa soktun. ;D
Dx7s de 7. Kanalı trainer butonuna atasam uçuş esnasında basması zor. Parmak yetişmez. İki pozisyonlu bir swiçe atasam sorun yaşarmıyım. Rescue çektikten sonra Swiçi hemen eski konuma mı getirmek gerek.

Şimdi bu sayfanın en başındaki videoyu bi izlemek gerek.. Ve ilk sayfadaki üçüncü mesajdaki yazdığım düzyazı formatındaki yazıları okumak gerek. Olayın mantığı öyle yani... Özel fonksiyonun (rescue veya stabilizasyon) devreye girmesi için, gyro gainin negatife gitmesi lazım. Yani aslında 5.kanala atanabiliyorsa o buton veya switch, fonksiyon o şekilde devreye alınıyor. 7.kanal bank switching sadece, yani setuplar arası geçiş diyebiliriz. O setuptaki özel fonksiyonu devreye alma/çıkarma gyro gainin pozitif negatif olması ile alakalı...

Ya videodaki gibi aynı switche hem 5. hem 7. kanal atanacak, böylece setup değişirken aynı anda fonksiyon devreye alınacak. Yada 3 değişik setupla hiç uğraşılmayacak, tek setupta sadece 5.kanalın pozitif negatifliği ile oynanacak, fonksiyon devreye alınacak çıkarılacak... Zaten sadece rescue yeter, stabilizasyon da neymiş... 6 kanal kumanda yeterli yani...

Sana özel değil Cahit hocam da, sorular artmaya başladı. Bunların hepsini videolarda ve yazılarda anlatmama rağmen. Bu şu anlık sorun değil de, bir yerden sonra sıkıcı olmaya başlayacak gibi hissediyorum :) Şahsi değil söylediklerim, tamamen ortaya...

Bu arada; switch de olur, ama eski pozisyonuna getirmedikçe yükselmeye devam eder, rescue devrede kalır. Model uçar gider ufalır... Buton daha pratik sanki... Anlık olarak dokununca yükselmeye fırsat kalmıyor, sadece düzeltiyor... Böylece stabilizasyon gibi de kullanabiliyoruz pratikte.

HF dolasirken 2. Satellite baglantisi ile ilgili olarak su cumleye rastladim:

From now you can order brand new Spektrum adapters so connection may be even easier.

Su da linki ama ben hala acamiyorum.

Su da eskisiymis. Acamadigim icin farki anlayamadim. Ilgilerin dikkatine :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ben yeni olan v2 adapter aldım ama şimdilik tek satellite kullanacağım için kenarda bekleyecek. Büyük model alınmasını bekleyecek.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Ben yeni olan v2 adapter aldım ama şimdilik tek satellite kullanacağım için kenarda bekleyecek. Büyük model alınmasını bekleyecek.
Abi sen kendi sitesine giriyorsun bildigim kadari ile. Ne farki varmis ki merak ettim. V2 resmini ilave etmen mumkun mu acaba ?

Resmi ekledim önceki yazıma.

Sizin resimdekinde satellite a girecek soketin üzerinde makaron gibi birşey var ve satellite a nasıl girecek anlamadım.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Resmi ekledim önceki yazıma.

Sizin resimdekinde satellite a girecek soketin üzerinde makaron gibi birşey var ve satellite a nasıl girecek anlamadım.
Tamam Simdi anlasildi. V1 deki kabloya ilave olarak orjinal Satellite kablosunu baglamak gerekiyor. v2 ise kablo direkt satelllite baglaniyor. Zaten V1 sacma olmusmus :laugh:

Arkadaşlar Herkeze kolay gelsin. Spirit fbl de kurtarmayı aktif ettiğimizde ruder limitleri aşırı derecede azalıyor. Sizde de aynı durum varmı.
Bide hold çektiğimde kuyruk haraket etmiyor.

Erhan, onu Rasim ve Türker Bey'e soracaksın sanırım hali hazırda başka kurulu spirit yok.

Sağolasın abi. Bi şekilde halledicez artık .

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Erhan, onu Rasim ve Türker Bey'e soracaksın sanırım hali hazırda başka kurulu spirit yok.
Tevfik abi Türker henüz bu üniteden almadı ki :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Tevfik abi Türker henüz bu üniteden almadı ki :)

Ben aldı anlamında değilde uçurduğu için, rescue özelliğini denediği için bilgi verebilir diye düşünmüştüm.

Üniteyi elime aldım. İlk puanımı kırayım hatta puan değil neredeyse çöpe atayım.
Normal alıcı ile kullanmak isterseniz, kumanda ve alıcınız kaç kanal olursa olsun sadece 6 kanal kullanmanıza izin veriyor. Çüşşşş ohaaaaa falan yani daha ne diyim. Telemetri ile kullanma demiş adam yani .. Kenara koydum şimdilik. Moralim düzelirse bakarım tekrar :mad: :mad: :mad: