[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Bu arada arkadaşlar muhtemelen biliyorlar ama yine de hatırlatmakta fayda var.

Rescue ayarlanırken pozitifte 0-100% aralığında ayarlanabildiği gibi -100 - 0 % aralığında da ayarlanabiliyor. Yani rescue için switch çektiniz veya butona bastınız. Doğru yönde hareket etmiyorsa negatif yönde -80% ayarlayın.

Arazide ilk defa kontrolünü yaparken, maiden öncesi motorun iki kablosunu söküp modeli elde düz tutun swash yukarı gitmesi lazım butona basınca. Modeli elde ters çevirin (invert pozisyon), butona basınca yere göre swashın yine yukarı gitmesi lazım (heliye göre negatif yön)...

Diğer kontroller de önemli... Gyro compensation yönleri üç eksende (elevatör, aileron, rudder). Modeli ileri geri sağa sola eğince swash dengeleyici hareket etmeye çalışıyor mu, kuyruğu itince çekince slider tersi yönde hareketler yapıyor mu...

Bir de ilk rescue yu yüksek irtifada deneyin ki bi terslik varsa kurtarma şansı olsun.

baya baktım da bendeki 2 tane bec kablosunu nereye bağlayacağımı anlayamadım. 1 tanesini galiba dsm2 soketiyle y kablo yapıcam peki diğerini ne reye bağlıyacağız. en soldaki ve en sağdakilere bişey bağlamıyoruz galiba...??? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
baya baktım da bendeki 2 tane bec kablosunu nereye bağlayacağımı anlayamadım. 1 tanesini galiba dsm2 soketiyle y kablo yapıcam peki diğerini ne reye bağlıyacağız. en soldaki ve en sağdakilere bişey bağlamıyoruz galiba...??? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Normalin yarisi para verince belki de sadece tek beslemeye imkan veriliyor olabilir mi Erhan :laugh: :lol:

Neyse isin sakasi bir yana, vardir mutlaka bir çözümü ;)

ERHAN YILMAZ' Alıntı:

BEC kullananlar nasıl bir bağlantı yapıyor bilmiyorum. BEC kullanılıyorsa ünite beslemesi sadece BEC ile mi yapılıyor? ESC sadece motoru mu çalıştırıyor?

Eğer öyle ise bec in bir kablosu throttle/esc, diğeri satellite adapter/bec 'e bağlanacak. Dediğin gibi satellite adapter ile bec y kablo ile bağlanacak.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

O yazıyı okudum. Daha önce Goblin 500 ümde. Esc ile bec i böyle birleştirmiştim. Ama helikopter gaz alıp daha sonra kesme yapıyordu. O yüzden. Özellikle sormak istedim.

Hiç goblin 500 üm olmadı :laugh:

Hatta hiç harici bec de kullanmadım. Hep basit modellerim oldu :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Hiç goblin 500 üm olmadı :laugh:

Hatta hiç harici bec de kullanmadım. Hep basit modellerim oldu :)
Ya Rasim alemsin. :) :) :)
Neyse gelsin bi deneyelim.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Maiden videosu;

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Unboxing videosu:

Setup Aşamaları

1- Kumanda Kurulum;

2- Model Üzerine Montaj;

3- Ünite Update;

4- Kumanda Bind İşlemi;

5- Spirit FBL Setup Wizard

6- Connection + General Tabları

7- Diagnostic Tabı

8- Servos Tabı

Uydum hazır olan imama :lol: :lol:

[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Aya

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Uydum hazır olan imama :lol: :lol:
Allah Allah demek bitmis ama haberimiz yok :laugh: Utandim Simdi, ozur dilerim Rasim kardesimizden :-\ :D

Yok daha bitmedi aslında, tab tab ilerliyordum. Hepsi bitmeden de duyuru yapmayayım diyordum, gizli gizli gece 3 te falan ekliyordum :) Videolarda dikkat ettim de çok gevezelik yapıyorum yine :embarras: Hepsinin toplamı bi saati geçer kafadan... Eee yapacak bişey yok, herkes ya kendisi yapsın ayarını, yada beni böyle sevsin :laugh:

Mehmet abi teşekkür ederim iyi dileklerin için rasim reis güzel paylaşım yapmış saolsun yükledikçe izliyorum.

Bende öğleden sonra, aylardır vitrinde duran Forza'yı aldım masanın üzerine esc montajı kablolama vs hallettim. Kaldı ünite montajı ve elektronik ayarlar.Artık Rasimin başını ağrıtırım :laugh: Dx6 ile ayar videosu çekmişmiydin Rasim?

Rasim Öztürk' Alıntı:
Yok daha bitmedi aslında, tab tab ilerliyordum. Hepsi bitmeden de duyuru yapmayayım diyordum, gizli gizli gece 3 te falan ekliyordum :) Videolarda dikkat ettim de çok gevezelik yapıyorum yine :embarras: Hepsinin toplamı bi saati geçer kafadan... Eee yapacak bişey yok, herkes ya kendisi yapsın ayarını, yada beni böyle sevsin :laugh:
Rasim sen o kadar emek cekip, Usenmeyip paylasmissin merak etme ben dahil tum ihtiyaci olanlar zevkle izlerler :thumbup: Isteyen de hizlandirak izler :laugh:

Kumanda ayar konusu biraz daha detaylandırılmalı ben kafama göre ayarladım eski bilgilerden ama ne kadar doğru bakmak lazım.
Şurdaki mix te işimize yarayabilir