[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Kullanmayacaksanız belki sizden alabilirim. Tabi siz de isterseniz

Serkan ben sorun ne tam olarak anlamadım. Senin moralin neden bozandu ? Yeni kullanamayacaksin bu durum da ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Serkan ben sorun ne tam olarak anlamadım. Senin moralin neden bozandu ? Yeni kullanamayacaksin bu durum da ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Abi şöyle ki alıcı ile kullanmak için sadece arada 6 adet kanal iletişimi sağlıyor. Yani 7. kanalın sinyalini gönderebileceğimiz bir yer yok. Dolayısı ile gyro gaini rescueye atayıp yapmak lazım. Ya da alıcı olmadan satla vs. ama benim alıcılar onboard telemetrili. Niye pilimin voltajını göremeyeyim ki. Ya da herkes satalite kullanmak zorunda mı. Eyyyyy Alıcı ile kullanmak isteyen adama sadece 6 kanal için bağlantı desteği veren zihniyet, üniteyi tasarlarken ne içiyordun.. :mad:

Olay sadece pil voltaji ise y kablo yetmez mi?

5dk timer ile uçuyorum hep 3,80V ta kalıyor. Bazen 3,79 bazen 3,81 oluyor.. Oynama o kadar... Varsa özellik kullanılsın tabi de benim için olsa da bir olmasa da...

İşte varken niye kullanmayayım diyor adam sinir oluyor. Neyse önümüzdeki maçlara bakacaz artık..

serkan sinan' Alıntı:
Abi şöyle ki alıcı ile kullanmak için sadece arada 6 adet kanal iletişimi sağlıyor. Yani 7. kanalın sinyalini gönderebileceğimiz bir yer yok. Dolayısı ile gyro gaini rescueye atayıp yapmak lazım.
İyi de bu zaten bu ünitenin mantığında zorunda değil mi zaten. Yani Gyro Gain + ise normal - ise Rescue Aktif olmuyor muydu ??

serkan sinan' Alıntı:
Ya da alıcı olmadan satla vs. ama benim alıcılar onboard telemetrili. Niye pilimin voltajını göremeyeyim ki. Ya da herkes satalite kullanmak zorunda mı. Eyyyyy Alıcı ile kullanmak isteyen adama sadece 6 kanal için bağlantı desteği veren zihniyet, üniteyi tasarlarken ne içiyordun.. :mad:
Telemetri sistemi zaten FBL bağımsız direkt kumanda-alıcı bazlı değil mi? Spirit bu konuda ne gibi bir fonksiyonu var. Mesela HC-3sx ve Spektrum Telemetri Alıcısı tamamen birbirinden bağımsız çalışıyor. Aynı şekilde Hitec Alıcısındaki telemetri de FBL bağımsız kumanda ile haberleşmiyor mu ??

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İyi de bu zaten bu ünitenin mantığında zorunda değil mi zaten. Yani Gyro Gain + ise normal - ise Rescue Aktif olmuyor muydu ??
Telemetri sistemi zaten FBL bağımsız direkt kumanda-alıcı bazlı değil mi? Spirit bu konuda ne gibi bir fonksiyonu var. Mesela HC-3sx ve Spektrum Telemetri Alıcısı tamamen birbirinden bağımsız çalışıyor. Aynı şekilde Hitec Alıcısındaki telemetri de FBL bağımsız kumanda ile haberleşmiyor mu ??
Tamam - de rescu da, peki horion nerde blank yani 7. kanalı değiştiremediğimiz için. Almanyaya gönderdiğim hc3sx gibi oldu şimdi. ya horizon ya rescue çalışıyor ikisi aynı anda olmuyor.

Telemetri de fblden bağımsız da bizde ayrı bir kutu değil. alıcının içinde yani telemetriyi kullanmak için alıcıyı kullanmak yetiyor ya da gerekiyor diyelim. e kullanınca da 6 kanala düşüyor sistem. yaa farklı kombinasyonlar düşünülebiilir de uğraşmadım şimdilik..

Cahit Kaş' Alıntı:
Kullanmayacaksanız belki sizden alabilirim. Tabi siz de isterseniz

Cahit bey ilgini için teşekkür ederim. Faka sanırım öyle ya da böyle kullanacağım. Tamam bi 3sx değil ama yine de bu paraya iyi gibi duruyor. Eğer kullanmaktan vazgeçersem. İlk size haber veririm. Hoşçakalın..

serkan sinan' Alıntı:
Telemetri de fblden bağımsız da bizde ayrı bir kutu değil. alıcının içinde yani telemetriyi kullanmak için alıcıyı kullanmak yetiyor ya da gerekiyor diyelim...
O kadar uğraşmaya zaman harcamaya değmez Serkan, al bir Spektrum kurtul bu eziyetlerden derim. :laugh: :lol:

Türker Akgün' Alıntı:
O kadar uğraşmaya zaman harcamaya değmez Serkan, al bir Spektrum kurtul bu eziyetlerden derim. :laugh: :lol:
Ah! bir anlasa spektrum un nimetlerini,Hepimiz rahat edecez... :halay: :halay: :halay:

Ben horizonu çok da gerekli görmüyorum. Zaten yeterli gelseydi ikon/brain neyimize yetmiyordu... spiritle macera aramaya gerek yoktu... bi tek rescue olsun, bana bişey olmaazzz :D

Horizon forever %p

Düşük level horizon %20 lerde otomatik vites gibi , uçuşu rahatlatıyor , hareketi tamamlayıcı etkisi var , ince ayardan ve aşırı düzeltmelerden kurtarıyor. Yüksek horizon %50 akıcı uçuşu engelliyor ve çok robotik hale getiriyor , belli bir seviyeden sonra faydadan çok zararı var.

Bu arada spirit denemelerimiz başladı , veriler gelmeye başladı. Kısa dönem verileri yanıltıcı olabileceği için ürünle ilgili görüşlerimizi biraz daha test ettikten sonra söyleyeceğiz.

Bugün uçuşa gittim. Arkadaşın 500 ünü ayarlayın derken yağmur bastırdı. O yüzden 380 i uçuramadım.

Geçen günkü uçuşumda. Hareketler olsun kuyruk gaini tutuşu olsun güzeldi. Ama heliyi zorladıktan sonra, rescue çekince iyi sapıttı cihaz. Hemde 3-4 deneme devam etti bu olay. Yere indirip. Pili çıkarıp taktım tekrar denedim. İlk başta sıkıntı yok ama makinayı zorlayınca sapıttı. Bende şimdi çift ped koydum bakalım nasıl olucak.

Yaklaşık 20-30 sorti daha uçmak lazım. Ama yan tiktak düz tiktak olsun. Cihaz güzel maşallah.

İlker abinin dediği gibi denemelerimiz devam ediyor. [emoji1] [emoji1]