[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Kocaeli'de denedi Türker abi herşeyiyle... Birçok pozisyonda rescue denemeleri oldu hiç sapıtmadı. Funnel, hurricane, tictoclar, hızlı ileri uçuşlar vs... Bir sıkıntı görmedi, her seferinde sorunsuz çalıştı...

Denemeler video destekli olabilirse güzel olur. youtube, helifreak gibi yerlere de taşırız.

serkan sinan' Alıntı:
Cahit bey ilgini için teşekkür ederim. Faka sanırım öyle ya da böyle kullanacağım. Tamam bi 3sx değil ama yine de bu paraya iyi gibi duruyor. Eğer kullanmaktan vazgeçersem. İlk size haber veririm. Hoşçakalın..
Ben haftaya büyüknihtimalle alıyorum. Siz kullanmıcaksanız aldığınız fiyata alırdım. Sizin de işiniz görülürdü. Ama kullanacaksanız o ayrı tabi.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kocaeli'de denedi Türker abi herşeyiyle... Birçok pozisyonda rescue denemeleri oldu hiç sapıtmadı. Funnel, hurricane, tictoclar, hızlı ileri uçuşlar vs... Bir sıkıntı görmedi, her seferinde sorunsuz çalıştı...

Denemeler video destekli olabilirse güzel olur. youtube, helifreak gibi yerlere de taşırız.
Normalde bir sıkıntı yok. Takla felan. Vs. Ama Darbeli hareketlerde. Yani yumuşak geçiş gibi değilde. Çok sert hareketlerde ünite düzeltemedi. Gerçi 380 de BD3X bile bazen açı alarak düzeltme yapıyordu. Ama sapıtma yapmadı hiç BD3X.

Gerçi büyük heli ler de daha başarılı oluyor. Kurtarma sistemleri.

Ben şimdilik helicommandı satıp 2 tane spirit almaktan vazgeçtim. Hel biraz daha deneyelim. Dediğim gibi ayarsal birşey olmadığına vs emin olalım. Titreşimi ortadan kaldıralım Bir ara video da çekelim.

Bide uçuş sonrası LOG lara bitürlü bakamıyorum . Ama palleri söküp güç verdiğimde. LOG bölümünden canlı şekilde görebiliyorum. O anki logu

Ben DX8 ile şöyle bir mix olayı yaptım biraz buradan tarif edeyim. 8 kanal kullandım şimdi diyeceksiniz ki spirit satellite ile 7 kanala izin veriyor doğru ama ben kumanda uzerinde 8 kanal kullandım mix le 7 kanala düştü, 5 kanal gear yani gryo kanalı olarak kaldı 7. kanal bank lar arası geçiş için gov stickine atatım 8 kanal aux3 ise mix yazdım
yazdığım mixe göre gear yani gyro kanalına değer atıyor. bu durumda ben kumanda ile ünitenin bütün özelliklerini kullanabileceğim en azından ben öyle umuyorum.

Eğer bir yerlerde yanlış yaptığım birşey yoksa benim için Spektrum DX8 ile mix olayı muamma olmaktan çıktı.

Spektrum DX8 mix
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Rasim Öztürk' Alıntı:

Aynen Rasim Turker o gun temel bazli tum testleri yapti ve unite bu testlerden gecer not aldi :thumbup:

Ama malum model emanet olunca insan %100 tum testleri rahat yapamiyor. Hatta hatirlarsan video cekimi sirasinda Mevlut kardesimizden onay almistik :laugh: Mesela piro flip ya da daha hizli funnel- hurrica gecisleri sonrasi testlerini yapmadik. HC-3sx bile ust uste piro flipler sonrasi sapittigina sahit olduk zamaninda.

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Normalde bir sıkıntı yok. Takla felan. Vs. Ama Darbeli hareketlerde. Yani yumuşak geçiş gibi değilde. Çok sert hareketlerde ünite düzeltemedi. Gerçi 380 de BD3X bile bazen açı alarak düzeltme yapıyordu. Ama sapıtma yapmadı hiç BD3X.

Gerçi büyük heli ler de daha başarılı oluyor. Kurtarma sistemleri.
Valla ne yalan soyleyeyim Erhan, bu uniteyi aldigina en cok sevinenlerdenim. Zira pilotaj anlaminda uniteyi ciddi zorlayacak ve test edecek arkadaslarimizdan birisisin.

Senle telefonla gorustuk. Ben aslinda merkezkac harekette sapittigini dusunuyordum ama sert tic toc sonrasi sasirmasi gercekten supriz oldu.

Insallah titresim kaynakli bir sorundur ve yaptigin Pad ilaveleri ile sorun cozulur. Gelismeleri merakla bekliyoruz :thumbup:

İlker Sönmez' Alıntı:
Ben şimdilik helicommandı satıp 2 tane spirit almaktan vazgeçtim. Hel biraz daha deneyelim. Dediğim gibi ayarsal birşey olmadığına vs emin olalım. Titreşimi ortadan kaldıralım Bir ara video da çekelim.
Bence de beklemekte fayda var Ilker hocam.

Bir de su var ki HC-3sx kac senelim bir unite, Spirit ise yeni cikti. Yeni cikan unitede bazi hatalarin olmasi bence normal.

Burada onemli olan fiyat-performans iliskisi. Kaldi ki Spirit su asamada kullanici yorumlarini cok dikkate aliyor. Bu da en buyuk artisi.

Valla ne yalan soyleyeyim Erhan, bu uniteyi aldigina en cok sevinenlerdenim. Zira pilotaj anlaminda uniteyi ciddi zorlayacak ve test edecek arkadaslarimizdan birisisin.

abi estafurullah. bizim pilotajımız neki. Türker abinin yanında. dediğin gibi model emanet olunca modeli fazla hırpalayamıyosun. :):):)

Arkadaşlar herkese selam,

Bence spiritte rescue modunu prog. mix ile değil de idle3 stiği ile kullanmak daha mantıklı sanki. Şöyle ki :
Benim kumandam Futaba T8FG ve normal-idle1-idle2 ve idle3 olmak üzere toplam 4 adet uçuş modu kullanabiliyorum. Sanırım yeni kumandaların hepsinde bu özellik mevcuttur. Ben diğer 3 modun gyro gainini istediğim gibi kumandadan değiştirebiliyorum. İdle3 stiğini ise yine kumandadan trainer stiğine(yaylı stik) atadım ve gyro gainini eksi bir değer yaptım. Böylece ben rescue stiğini çektiğimde idle3 devreye giriyor ve ordada gyro gain eksi değerde tanımlı olduğu için kurtarma modu aktif hale geliyor. Bana bu yöntem çok daha basit ve kullanışlı geldi pog. mix'e göre.

Herkese kırımsız ve keyifli uçuşlar...

Arkadaşlar sanırım Spirit-System üreticileri Rckolik'te yazdığım bu mesajı okumuş olacaklar ki Futaba kullanıcıları için kumanda ayarlarını yayınlamışlar :laugh: Şaka bir yana Helifreak sitesinde gezinirken rastladım ve paylaşmak istedim. Yakın bir zamanda diğer marka kumandalar için de yayınlayacaklarmış. Ama tabiki öncelik biz Futabacılar için :yuppi: ve hiç prog.mix kullanmamışlar. Bir önceki yazımda da anlattığım gibi idle 3 ile basit yoldan sonuca gidilmiş. Dosya boyutu 150Kb'tan büyük olduğu için ekleyemiyorum, linki aşağıda...

Desenize RCkolik artık yurtdışında da takip ediliyor :lol:

Saka bir yana guzel paylaşım ıcın tesekkur ederiz. Ilk fırsatta bu mesajı ilk mesaj icine ilave edelim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rasim Öztürk' Alıntı:
4- Kumanda Bind İşlemi;

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bind plug yapmanıza gerek yok pc connect kablosunu ters taktığınızda bind plug gibi iş yapıyor.

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Bugün uçuşa gittim. Arkadaşın 500 ünü ayarlayın derken yağmur bastırdı. O yüzden 380 i uçuramadım.

Geçen günkü uçuşumda. Hareketler olsun kuyruk gaini tutuşu olsun güzeldi. Ama heliyi zorladıktan sonra, rescue çekince iyi sapıttı cihaz. Hemde 3-4 deneme devam etti bu olay. Yere indirip. Pili çıkarıp taktım tekrar denedim. İlk başta sıkıntı yok ama makinayı zorlayınca sapıttı. Bende şimdi çift ped koydum bakalım nasıl olucak.

Yaklaşık 20-30 sorti daha uçmak lazım. Ama yan tiktak düz tiktak olsun. Cihaz güzel maşallah.

İlker abinin dediği gibi denemelerimiz devam ediyor. [emoji1] [emoji1]

Erhan titreşim kaynaklı bir sapıtma olsa, genel uçuş stabiletisi bozulur diye düşünüyorum.Siz daha önce titreşimin sadece rescue çekince etkilediğini tecrübe ettiniz mi bilmiyorum.

Bende trex 600n modeli için düşünüyordum ama soft hareketlerde düzeltmesininde hiç bir faydası olmayacaktır benim için. İlk rescueli ünitem olucaktı. :laugh:

Gelişmeleri merakla takipteyiz. :)

Arda Erkan' Alıntı:
Erhan titreşim kaynaklı bir sapıtma olsa, genel uçuş stabiletisi bozulur diye düşünüyorum.Siz daha önce titreşimin sadece rescue çekince etkilediğini tecrübe ettiniz mi bilmiyorum.

Bende trex 600n modeli için düşünüyordum ama soft hareketlerde düzeltmesininde hiç bir faydası olmayacaktır benim için. İlk rescueli ünitem olucaktı. :laugh:

Gelişmeleri merakla takipteyiz. :)
Merhaba Arda. RESCUE sisteme sahip fbl firmaların. En büyük sıkıntısı titreşimdir. Titreşim belli bir seviyeyi geçtiğinde. Kurtarma iptal olur. Veya fbl sapıttır. Mesela Skookum da heli sapıtmaz ama RESCUE sistemi iptal eder. İkon sapıttır hc3x genelde sapıtmaz ama açı alarak yukarı fırlatır. Spirit de sapıtıyor. Normal uçtuğunda sıkıntı yok. Ama heli çok zorladığında. Kurtarma yı çektiğinde heli yatıyor yana. Bakalım şimdi altına sert Skookum ped koydum. Nasıl olucak. Görücez.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Merhaba Arda. RESCUE sisteme sahip fbl firmaların. En büyük sıkıntısı titreşimdir. Titreşim belli bir seviyeyi geçtiğinde. Kurtarma iptal olur. Veya fbl sapıttır. Mesela Skookum da heli sapıtmaz ama RESCUE sistemi iptal eder. İkon sapıttır hc3x genelde sapıtmaz ama açı alarak yukarı fırlatır. Spirit de sapıtıyor. Normal uçtuğunda sıkıntı yok. Ama heli çok zorladığında. Kurtarma yı çektiğinde heli yatıyor yana. Bakalım şimdi altına sert Skookum ped koydum. Nasıl olucak. Görücez.

Anladım kardeşim. Bu durumda titreşimi ihtimali baya yüksek. Test sonucunu merakla bekliyorum.

Ayrıca video olursa makbule geçer. :thumbup: