[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Rasim Öztürk' Alıntı:
İki ayrı kanalı tek switchle kontrol varsa bak o güzel olur işte ;)

O var işte Hitec de Senin kumanda da yok mu?

Bence Sen de Hitece gec. Bi gün herkes Hitec ci olacak..

serkan sinan' Alıntı:
O var işte Hitec de Senin kumanda da yok mu?

Bence Sen de Hitece gec. Bi gün herkes Hitec ci olacak..

Spektrumda da olması lazım diye hatırlıyorum :) Evde bi bakayım...

Hatta ben bunu denemiştim de yine devreye girmemişti özel fonksiyon. Sonra Tomas'la mailleştik. O zamanlar benim bilmediğim şey, fonksiyonun devreye girmesi için negatif gaine ihtiyaç duymasıydı.

Şu yapılabilir yani;

GYRO

0: +60%
1: -60%
2: -60%

channel: gear
switch: D

GOVERNOR

0: -100
1: 0
2: +100

channel: aux2

Dediğim gibi o zamanlar eksi gain olayını atlamışım. Manualde yazıyor sonradan okudum da, 55 sayfa manual... Dikkatten kaçmış ilk seferde...

Olabilirse böyle bi deneyeyim eve gittiğimde, diagnostic ekrandan gözlemlerim davranışını...

Ya işte spektrum channel assignment olayını yeni keşfedip, yeni bi özellik olarak sunduğu için, spektrum kullanıcıları da daha tam çözemediler olayı :laugh: :laugh:

Kumanda taraftarlığına başka bi başlıkta çekeriz olayı, başlığımızın konusu spirit fbl %p

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kumanda taraftarlığına başka bi başlıkta çekeriz olayı, başlığımızın konusu spirit fbl %p

Taraftarlık değil Rasim gerçekler ;D

Spektrumda mix yaptıktan sonra bu mixin farklı durumlarda yani stiği her çektiğinde değil de atıyorum gaz %62 nin üzerindeyken devreye girmesi gibi bir durum yapabiliyormusunuz. Ona göre anlatayım. Nasıl yapılabileceğini. Haa biz yapıyoruz o yüzden de Hiteci olanlar rahatlıkla spirit alsınlar ya da spirit alanlar Hitece geçsinler diyeceğim. Yine yanlış anlamandan korkup demiyorum. :laugh:

Spektrum olanlar da spirit'i full fonksiyonel kullanabiliyorlar Serkan hocam, o konuda bi sıkıntı yok :)

Haa hitec bunun üzerine ek özellikler koyar, böylece hitec'i NASA uygulamalarında CERN uygulamalarında kullanırız ona bişey diyemem, saygı duyarım :saygilar: ;D

Ama ne zaman kumandadan laf açılsa konu bambaşka yerlere gidiyor, o da tecrübe ile sabit :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Spektrum olanlar da spirit'i full fonksiyonel kullanabiliyorlar Serkan hocam, o konuda bi sıkıntı yok :)

Haa hitec bunun üzerine ek özellikler koyar, böylece hitec'i NASA uygulamalarında CERN uygulamalarında kullanırız ona bişey diyemem, saygı duyarım :saygilar: ;D

Ama ne zaman kumandadan laf açılsa konu bambaşka yerlere gidiyor, o da tecrübe ile sabit :)

Neyse, kullandığımız modelleri uzaya göndermediğimiz ve hadronlarla uğraşmadığımız için konuyu dağıtmayalım. :RCKolik:

Spektrumda mixi bir önceki mesajımda sorduğum gibi ayarlayabiliyor musunuz. Yapabiliyorsanız işlem kolay olmuyorsa başka bişeler düşünelim. :)

Öyle bir ayar yok.

Ben üç önceki mesajımda dediğim ayarları deneyemedim, akşam dışardaydım. Bu akşam önce onları DX9 ile denerim. Sonra da DX6 için sadece rescuelu olacak şekilde bind ederim.

Mevlüt abi sadece rescue ile kullanacak zaten. Mix, switch, atamalar, ayarlar bunlar başkalarının işine yarayacak bilgiler. Onu da kullanacak olanlar çözsün :p :laugh:

[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve A

Rasim Öztürk' Alıntı:
Şu yapılabilir yani;

GYRO

0: +60%
1: -60%
2: -60%

channel: gear

GOVERNOR

0: -100
1: 0
2: +100

channel: aux2

Olabilirse böyle bi deneyeyim eve gittiğimde, diagnostic ekrandan gözlemlerim davranışını...

Bunu denedim şimdi, çiçek gibi çalışıyor :thumbup:

Tek switch hareketi ile hem gear kanalını hem aux2 kanalını değiştiriyoruz ve fonksiyon devreye giriyor. Bununla ilgili bi kısa film de çektim :)

Akşama yüklerim, daha görsel olur.

Dipnot: Zaten benim ilk günlerdeki hatam, switch kanal atamalar değildi. Fonksiyonun negatif gainlerde devreye girdiğini bilmemekti. Bu durum skookumda da böyleymiş, bavarianda böyle olmadığı için bi afallamıştım özetle..

Skookumda biraz daha farklı. Aslında yazdım ondaki durumu ama çok uzun oldu. Onu ayrıca bir skookum konusu açarsam orada yazayım, şimdi spirit konuşalım. Spiritin güzelliği tek bir kanal üzerinden hem gain değerini okurken, hem de insana kontrol edilebilir bir toggle switch bırakıyor. Bir kanal sadece sabit bir gain değerine mahkum kalmamış oluyor.

Buyrun :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yaa videoda bi gecikme var, sanki ünite geç yanıt veriyormuş gibi... Aslında böyle bişey yok, çok anlık oluyor değişimler. Benim telefonun çekim kalitesi düşük. Kayıt diyorum kasıyor geç başlıyor falan... Ses ile görüntü arasında az bir senkron sorunu var ama demek istediğim anlaşılıyor sonuçta.

Bu arada kumanda ne güzel kalibre idi, pitch değeri neden +21 -100 diye aklıma takıldı bi an. Sonra modelin flight mode unun normal olduğu aklıma geldi. Idle up açılırsa veya bu videodaki işlemler 0-25-50-75-100 gibi bir pitch curve de yapılırsa swash hareketleri de daha net görünecektir.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bu arada kumanda ne güzel kalibre idi, pitch değeri neden +21 -100 diye aklıma takıldı bi an. Sonra modelin flight mode unun normal olduğu aklıma geldi. Idle up açılırsa veya bu videodaki işlemler 0-25-50-75-100 gibi bir pitch curve de yapılırsa swash hareketleri de daha net görünecektir.
Dün benzer sıkıntıyı telefonda HC-3SX desteği verirken ben de yaşadım :laugh: Ama telefonda hemen durumu hatırladım da fazla takılmadık :)

Sakin kafayla oturup izleyince aklıma geldi Mehmet abi... Öğle arası eve gittim, hem yemek hem video, sonra da işe geri dönüş derken, o arada pek düşünmeye fırsat kalmadı. Program biraz sıkıştı da, şimdi iş çıkışı DX9 ile olan ilişkiyi kesiyorum ve DX6 ya ayarlayacağım modeli.

Türker Akgün burn-test sonuçları bekleniyor :)

Bu arada setup videosu için olası tahmin haftasonu olur arkadaşlar... Kusura bakmayın biraz böyle oldu ama bu aralar hobi ile ilgili anca uçmaya fırsat bulursam... Onun dışında yoğun geçiyor zaman. Yada ben yaparım diyen arkadaş varsa o da iyi olur tabi :) Konu bana zimmetli değil, hepimiz katkı sağlayabiliriz.