[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Rasim Öztürk' Alıntı:
Protos için canın sağolsun abi ne demek :laugh: Benim kötü pilotajımla her gün öleceğine bir gün ölsün :)

Spirit de Mevlüt abinin forzada... Ben ayarcıyım sadece :laugh:

O zaman ben de söyleyeyim canın sağolsun Türker Bey

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

İyiki varsınız arkadaşlar. :saygilar:

Biraz Tomas'la yazışmalarımız oldu biraz da ben zaman geçirdim Spirit forumda... Taşlar çok net oturdu şimdi.

Bavarian Demon'da özel fonksiyonlar 7.kanalın aldığı değerlere göre devreye giriyor. Bu kanal (head gyro) 0 iken rigid mod, 8-10 dan yüksek değerlerde horizon (stabilisation, self-level) mod, -100 ve daha düşük değerlerde rescue devreye giriyor. Bunu ünitenin üzerindeki ledin renginden de anlıyoruz. 5. kanalın (gear) tek fonksiyonu kuyruk gainini kontrol etmek.

Spirit'te ise özel fonksiyonlar 5.kanalın aldığı değerlere göre devreye giriyor. 7.kanalın (aux2) tek görevi banklar arası geçiş yapmak... 5.kanalın aldığı pozitif değerlerde headlock modda, negatif değerlerde ise -eğer o bankta bir special function tanımlı ise- headlock+function modda yani özel fonksiyon devrede, -eğer o bankta bir special function tanımlı değil yani disabled ise- normal (rate) modda oluyor.

Bavarian'da aynı setup içinde her iki fonksiyonu da kullanmak mümkün uygun bir miks ile. Bunun için 7.kanalı -200 öteleyen bir mix yazmak gerekli. Böylece her koşulda o mix'i devreye aldığımızda (yani butona bastığımızda) kanalın alacağı değer -100 veya daha da altında oluyor. Rigid modda bu kanal 0 değerinde iken butona basıyoruz ve -200 e götürüyoruz rescue devrede oluyor. Stabilizasyonu maksimum yapsak bile, yani bu kanal +100 değerinde olsa bile, butona bastığımızda -200 ötelendiğinden -100 değerine ulaşıyor yani rescue yine devrede... Tabii bu rakamların bazılarını görsel olarak göremiyoruz. Spektrum kumandalar -150 +150 dışındaki değerleri gösteremiyor, benzer şekilde bavarian arayüzü de -120 +120 aralığında değerleri gösteriyor. Ama dediğim gibi rakamlar, ona şüphe yok...

Spiritte ise bir kanalın alacağı değerlere göre üç değişik fonksiyon (rigid, horizon, rescue) devreye giremiyor. Bank mantığı vbar veya ikon gibi... İki değişik fonksiyon olabiliyor bir bankta... Ya normal headlock modda kontrol bizde, yada o banka tanımlı özel fonksiyon devrede... Haliyle bank değiştirmek lazım başka bir özel fonksiyon istenirse. Bank switching yaptığımızda, yani 7.kanalı kontrol eden switchi başka bir pozisyona getirdiğimizde aslında özel fonksiyonu devreye almıyoruz, sadece o fonksiyonun tanımlı olduğu banka geçiş yapıyoruz. Fonksiyonu devreye almak devreden çıkarmak, 5.kanal ile... Gyroya iki değer belirliyoruz, örneğin +60% -60%.... Bunu da buton ile kontrol ediyoruz. Butona basmadığımız durumda headlock modda... Bastığımızda 5.kanal eksi değere gidiyor ve o bankta özel fonksiyon tanımlı olduğu için o fonksiyon devrede...

Benim daha önce hataya düştüğüm nokta, bank0'a özel fonksiyon tanımlamamak. Aslında her banka bir fonksiyon tanımlamak gerek. O fonksiyonu tanımlamak, o bankta iken onun devrede olacağı anlamına gelmiyor. 5.kanalı eksi değere götürdüğümüzde yani butona bastığımızda devreye giriyor.

6 kanal kumandalar ile bank switching yapamıyoruz, çünkü 7.kanal yok :) Sadece bank0 da istediğimiz özel fonksiyonu tanımlıyoruz ve 5.kanalın değerleri ile oynayarak onu devreye alıyor çıkarıyoruz. Başka bir özel fonksiyon kullanmak istedik, o zaman ya bluetooth ile yada bilgisayara bağlayarak, bank0'a o fonksiyonu atıyoruz. Aslında sadece rescue acro olsa yeter. Ama yok ben stabilizasyon da kullanmak istiyorum diyenler bu şekilde yapabilir.

Bu mesaj ve bundan önceki birkaç mesaj bank değişimi, olayın mantığı, beşinci yedinci kanalların fonksiyonu ile ilgili bu üniteyi yeni alacaklar için önemli bilgiler içeriyor. O bakımdan uygun bir mesajda toplayacağım bunları :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Biraz Tomas'la yazışmalarımız oldu biraz da ben zaman geçirdim Spirit forumda... Taşlar çok net oturdu şimdi.
Evet evet olay çözülmüş, okuyunca net bir şekilde anlaşılıyor Rasim :halay:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Evet evet olay çözülmüş, okuyunca net bir şekilde anlaşılıyor Rasim :halay:

Kullandıkça anlaşılacak Mehmet abi :laugh: "Nasıl oluyor da oluyor bu ayar işi? Özel fonksiyon neden devreye girmiyor ben 7.kanalın switchini değiştirince?" gibisinden sorular sorulmadan cevaplamış olayım dedim :)

Rasim , yabancıların dediği gibi ""setup guide for dummies" gibi bir anlatım konusu yaparsan birebir kopya çekeriz. Modele birşey olursada seni suçlarız :lollol:

Sizin filo pahalı İlker abi :laugh: Bankadan 10 yıllık konut kredisi çekip öderim artık ;D

Bu yazdığımı akşama dx9 ile anlatıp, sonra setup ın kalanına dx6 ile devam edeceğim ;) Yolda geliyor o kumanda da...

Bavarian kullanıcılarından 6 kanal kumanda ile rescue devreye alma çıkarma videosu bekliyorum :coolxf:

Ben alırım, ister ikon, ister skookum, ister bavarianla.. İnanmıyosan aksam bırak demonu ;D

Biraz daha net olayım da, sonra çakallıklar yapmayın :laugh:

tail gaini de kumandadan kontrol edebildiğimiz bir konfigürasyon olmalı... Hepimiz sırt çantamızda mac mı taşıyalım :p

Ohoooo... Tail gaini de her ucusta ayri ayri ayarliyon da zaten [emoji1][emoji1]

Geçende sahada ayarladım. Düşün ki ayarlanmıyor sırf rescue kullanacağım diye... Ne yapalım? O gün yalan mı olsun :)

Ne çabuk unuttuk, esc program kartı olmadığı için uçamadığımız günleri :p

Rasim çok güzel anlatım eline sağlık.
Peki bu 3 farklı durumun söz konusu olduğu 7. kanalı sadece bir stiğe mi atayabiliyorsun. Yani iki kademeli iki stiğe atayabilirmiyiz. denedin mi. önümde menü olmadığı için fikir yürütüyorum. Eğer öyle oluyorsa, işin çözümü daha basit hale gelir.

Serkan hocam ben aux2: governor şeklinde atama yapıyorum. Program setup ana menüsünde, governor alt menüsüne gidip orda channel: aux2, switch: G şeklinde atamalar... iki switche atama yok o şekilde...

ama aux3 ve aux4 kanalları da var. Input config de onlara iki switch belirlerim. sonra da aux3>aux2, aux4>aux2 şeklinde mix lerle o dediğin olabilir de...

Spiritte zaten işin esprisi 7. kanal sadece bank değiştiriyor. Ve bir bankta sadece bir özel fonksiyon tanımlı olabiliyor. O banktaki özel fonksiyonu da gear kanalı devreye alıyor.
Bavarianda 7.kanalda ikisi de tanımlı... -100 oldu mu biri devreye giriyor, +10 un üstü değerlerde diğeri devreye giriyor.

Demek istediğin tam ne anlamadım ama, ben 7. kanalı değiştirdiğimde fonksiyon devreye girsin diyorsan; ona nasıl mix yazılır bilmiyorum.

aux2>gear gibisinden bişeyler yapılabilir ama orda da şöyle bir durum var. aux2 kanalının switchinin 0-1-2 pozisyonları var. 0 pozisyonunda gear pozitif kalsın. 1 pozisyonunda negatife gitsin. 2 pozisyonunda da negatife gitsin. gibi bişey lazım... Böylece bank değiştirince otomatikman 5.kanal eksiye gidecek ve fonksiyon devreye girecek.

Ama böyle bir mix yazmak sanırım mümkün değil. Yada ben bilmiyorum.

Hitec Kumandası olanlara hadi hayırlı uğurlu olsun. :halay: Sorun çözülmüştür. Mordo Abi Hitec al Hitec....

Yok benim anlamadığım aynı kanalı neden iki ayrı switche atamak?

Spiritin olayı zaten iki ayrı kanal.. Biri ile bank değiştirmek, diğeri ile gyro gain değiştirip fonksiyonu devreye almak.

İki ayrı kanalı tek switchle kontrol varsa bak o güzel olur işte ;)

Dipnot: Bir de şöyle olacak; o kanalın 0-pozisyonunda gain (+) olacak, 1 ve 2 pozisyonunda (-) olacak. Tabii bu mümkün... Kumandadan GEAR kanalını INH yaparsak, spirit arayüzünden bank0 için + bir gain, bank1 ve bank2 için (-) birer gain ayarlanabilir. Böylece bank switching yaptığımızda butona gerek kalmaz doğrudan switchle fonksiyonu devreye alırız. Ama bu sefer de kumandadan gain ayarlama konforunu kaybederiz. Bluetooth veya bilgisayar ile bağlantı gerekir kuyrukta bırakma veya titreme olduğu durumlarda...

Bence mevcut sistem iyi.. Bir bankta tek fonksiyon tanımlı olsun. Biz 5. kanalı pushbuttona atayalım ve iki değerden birincisi artı, ikincisi eksi olsun. Zaten çoğunlukla rescue da kullanacağız. horizon istersek diğer bankta kullanırız.