[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar
Biraz Tomas'la yazışmalarımız oldu biraz da ben zaman geçirdim Spirit forumda... Taşlar çok net oturdu şimdi.
Bavarian Demon'da özel fonksiyonlar 7.kanalın aldığı değerlere göre devreye giriyor. Bu kanal (head gyro) 0 iken rigid mod, 8-10 dan yüksek değerlerde horizon (stabilisation, self-level) mod, -100 ve daha düşük değerlerde rescue devreye giriyor. Bunu ünitenin üzerindeki ledin renginden de anlıyoruz. 5. kanalın (gear) tek fonksiyonu kuyruk gainini kontrol etmek.
Spirit'te ise özel fonksiyonlar 5.kanalın aldığı değerlere göre devreye giriyor. 7.kanalın (aux2) tek görevi banklar arası geçiş yapmak... 5.kanalın aldığı pozitif değerlerde headlock modda, negatif değerlerde ise -eğer o bankta bir special function tanımlı ise- headlock+function modda yani özel fonksiyon devrede, -eğer o bankta bir special function tanımlı değil yani disabled ise- normal (rate) modda oluyor.
Bavarian'da aynı setup içinde her iki fonksiyonu da kullanmak mümkün uygun bir miks ile. Bunun için 7.kanalı -200 öteleyen bir mix yazmak gerekli. Böylece her koşulda o mix'i devreye aldığımızda (yani butona bastığımızda) kanalın alacağı değer -100 veya daha da altında oluyor. Rigid modda bu kanal 0 değerinde iken butona basıyoruz ve -200 e götürüyoruz rescue devrede oluyor. Stabilizasyonu maksimum yapsak bile, yani bu kanal +100 değerinde olsa bile, butona bastığımızda -200 ötelendiğinden -100 değerine ulaşıyor yani rescue yine devrede... Tabii bu rakamların bazılarını görsel olarak göremiyoruz. Spektrum kumandalar -150 +150 dışındaki değerleri gösteremiyor, benzer şekilde bavarian arayüzü de -120 +120 aralığında değerleri gösteriyor. Ama dediğim gibi rakamlar, ona şüphe yok...
Spiritte ise bir kanalın alacağı değerlere göre üç değişik fonksiyon (rigid, horizon, rescue) devreye giremiyor. Bank mantığı vbar veya ikon gibi... İki değişik fonksiyon olabiliyor bir bankta... Ya normal headlock modda kontrol bizde, yada o banka tanımlı özel fonksiyon devrede... Haliyle bank değiştirmek lazım başka bir özel fonksiyon istenirse. Bank switching yaptığımızda, yani 7.kanalı kontrol eden switchi başka bir pozisyona getirdiğimizde aslında özel fonksiyonu devreye almıyoruz, sadece o fonksiyonun tanımlı olduğu banka geçiş yapıyoruz. Fonksiyonu devreye almak devreden çıkarmak, 5.kanal ile... Gyroya iki değer belirliyoruz, örneğin +60% -60%.... Bunu da buton ile kontrol ediyoruz. Butona basmadığımız durumda headlock modda... Bastığımızda 5.kanal eksi değere gidiyor ve o bankta özel fonksiyon tanımlı olduğu için o fonksiyon devrede...
Benim daha önce hataya düştüğüm nokta, bank0'a özel fonksiyon tanımlamamak. Aslında her banka bir fonksiyon tanımlamak gerek. O fonksiyonu tanımlamak, o bankta iken onun devrede olacağı anlamına gelmiyor. 5.kanalı eksi değere götürdüğümüzde yani butona bastığımızda devreye giriyor.
6 kanal kumandalar ile bank switching yapamıyoruz, çünkü 7.kanal yok
Sadece bank0 da istediğimiz özel fonksiyonu tanımlıyoruz ve 5.kanalın değerleri ile oynayarak onu devreye alıyor çıkarıyoruz. Başka bir özel fonksiyon kullanmak istedik, o zaman ya bluetooth ile yada bilgisayara bağlayarak, bank0'a o fonksiyonu atıyoruz. Aslında sadece rescue acro olsa yeter. Ama yok ben stabilizasyon da kullanmak istiyorum diyenler bu şekilde yapabilir.
Bu mesaj ve bundan önceki birkaç mesaj bank değişimi, olayın mantığı, beşinci yedinci kanalların fonksiyonu ile ilgili bu üniteyi yeni alacaklar için önemli bilgiler içeriyor. O bakımdan uygun bir mesajda toplayacağım bunları