[Urun]: Spirit Flybarless System Kutu Açılım / Ürün İnceleme / Kurulum ve Ayar

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
bu işlem için HC-3SX kullandığımız MIX kopyalamak yeterli olacaktır diye düşünüyorum Rasim :)

O iş öyle olmuyor Mehmet abi :) O kadar olsa zaten yapıştıracaktım copy paste'ı :laugh:

Yukarıda yazdım;

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bavarian'da ....

Tabii bu modları devreye alırken head gain'in aldığı değerlere bakıyor. Kuyruk gaini ile işi yok...

Ama spirit 'in var... :(

Bavariandaki mix sadece head gain değerini sıfır veya pozitif değerlerden -100 ve altına götürmek için...

Spirit'te ise head gain veya cyclic gain belli bir değerde duruyor hep (55-60 gibi)... Fonksiyonları devreye alıp çıkaran tail gain'in aldığı negatif veya pozitif değerler. Onu da ayrı bir switch ile kontrol ediyoruz zaten, yani öyle tercih ediyoruz arazide kolayca kumandadan değiştirebilmek için.

Yapılması gereken sanırım; bank switching yaptığımız aux2 kanalından (7.kanal), tail gaini kontrol eden 5.kanala (gear) bir iki mix yazmak. Yani ben bank değiştirdiğimde fonksiyonu devreye alması için gain değerini negatife götürmek için....

Tomas da şöyle yazmış forumda, aynen kopyalıyorum;

If you have BD, then you can be confused, because settings is different. The best is to forget everything.

Tabi bunlar üniteyi full fonksiyonel kullanabilmek için...

Sadece rescue kullanılacaksa hiç gerek yok tırmalamaya :) Biz dün öyle yaptık başlangıç olarak. Zaten daha fazlası da dx7 de mümkün değil...

Yine de ben deneme yanılmalar yapacağım biraz. Olacak diye bir his var içimde :laugh:

Kimisi hiç tırmalamayın demiş :laugh:

My hint here is: Keep it simple!
Don't try to configure every possibility that Spirit can offer.
Think what you really need, and configure only this.

For a simple setup you may not need bank-switching at all.
Just one switch that sets gyro to negative to activate i.e. rescue - finish.

Ama kurcalamadan nasıl öğreneceğiz :) Ben deneyeceğim...

Buyrun video

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Rescue acro modundaydı... Bavariandaki gibi hangi pozisyona yakınsa ordan kurtardığı mod...

Pek görünmüyor olabilir belki ama 0:38 de ve 1:04 te invertten yükselmeler var. Çok kereler de düzden kurtarmalar. Bir seferinde de modeli arkaya kaçırdım, 2:52 gibi... Yine inverte alırken... Bastım kurtardım, arkama dönüp tekrar kontrolü aldım...

İşini iyi yapıyor. Kuyruğu da çok güzel tutuyor.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bir diğeri de demiş ki;

"There is also the possibility to switch the GyroGain to negative by using a mixer on the same switch used for the banks. I have done so - it is working great."

Mix bilgim olsa neler yapacağım da yok işte :laugh: Tek bildiğim copy paste ;D

Kumandanız Taranis olsa, bu istediklerinizi yapıp üstüne bir de orta şekerli kahve söyleyen bir miks yapardım ama... "7 point curve" olayını bile marifetmiş gibi sunan Spektrum kullanıyorsunuz(Taranis'de 17 point'e kadar eğri tanımlanabiliyor) ... :laugh: :laugh: :laugh:

Bu arada Rasim öyle bir anlatıyorsun ki, evde kendisine model bekleyen 3SX'in yanına bunu da alıp, bunu da model bekleyenler listesine koyasım var...

Zafer abim burda Spektrum'un suçu yok ki :) Mix olayını ben çözemedim henüz, sorun bende :laugh: Deneye yanıla çözeceğim inşallah...

Helifreakte bir süredir göz hapsine aldık üniteyi. Herkes memnun, dedik vardır bunun bi güzelliği... Mevlüt abi de sağolsun bi atılım yaptı, kazandırmış olduk bu vesileyle... Ben denedim, memnun kaldım. Ayar aşamasında da (daha videolaştırmamış olsam da) diğer fbl ünitelerden eksik kalır yanı yok...

Mesela aklıma geldi, bavarianda bir özellik var. Servo tabına geçince servolar kendini merkezliyor ve ona göre swash leveler falan kullanıyoruz. Spiritte bunu bir kademe daha ileri taşımışlar. Subtrim(tuning) bölümü var Servos sekmesinde... Bunun kutucuğunu işaretleyince servolar kendini merkezliyor, kumandadan komut almıyor. Bu arada level işlemini yapıyoruz... Kutucuğun tikini kaldırınca servolar yine kumandadan komut alan oynak halini alıyor :) Bunlara hep değineceğim videolarda...

Bu arada benim bile alasım geldi ne yalan söyleyeyim. Ama bi protos var ve bavariandan da çok memnunum. Ama yeni model alsam hiç uğraşmam spirit alırım... Benim pilotaj seviyemde fonksiyonel hiçbir fark yok ve rescue çok güzel :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Emre Kaman' Alıntı:
Alanın, ayarlayıp ucanın ve bu soğukta çekip paylaşanların ellerine sağlık :halay:

Az önce şans eseri fark ettim. Rasim kardeşimiz yavaştan yavaştan ayar konuları paylaşmaya başlamış bile. Harikasın Rasim, emeğine sağlık :halay:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Az önce şans eseri fark ettim. Rasim kardeşimiz yavaştan yavaştan ayar konuları paylaşmaya başlamış bile. Harikasın Rasim, emeğine sağlık

onlar ilk hevesle çekilmişti Mehmet abi... Sonra ayar işi biraz karıştı... Kumanda değiştim... DX9 ile devam ettim. Şimdi biraz daha taşlar oturdu, devamını çekeceğim. Hiç yoktan onları koyayım dedim yine de :)

Zafer SAHIN' Alıntı:
Kumandanız Taranis olsa, bu istediklerinizi yapıp üstüne bir de orta şekerli kahve söyleyen bir miks yapardım ama... "7 point curve" olayını bile marifetmiş gibi sunan Spektrum kullanıyorsunuz(Taranis'de 17 point'e kadar eğri tanımlanabiliyor) ... :laugh: :laugh: :laugh:

Bu arada Rasim öyle bir anlatıyorsun ki, evde kendisine model bekleyen 3SX'in yanına bunu da alıp, bunu da model bekleyenler listesine koyasım var...
Zafer bey,bu kumandayı biraz anlatır ne olduğunu bizlerle paylaşırsanız sevinirim,ilgimi çekti.

Bu kumandayı ben de merak ettim şimdi Zafer Bey

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aslında kumanda ile ilgili tanıtım yazılarımız var.

Kumandada yazılım olarak açık kaynaklı "OpenTX" yazılımı kullanılıyor. Özellik olarak, diğer kumandalara açık bir şekilde fark atsa da, en sıkı kullanıcıların bile bir çoğu büyük ihtimalle modelcilik hayatları boyunca bu özelliklerin çoğuna ihtiyaç duymayacaklar. Kurulum sihirbazları mevcut olsa da, kendiniz elle bir model oluşturmak istediğinizde, arayüzünün diğer kumandalara kıyasla daha az "sezgisel" olması gibi bir durum sözkonusu. Gelişkin kullanımını(miksler)öğrenmek için, ciddi bir doküman okuma sürecine girmek gerekiyor. Buna rağmen bence temel kullanımı çok kolay.

Mevlüt abi o kumandaya girersen, Rasim out :laugh:

Ben spektrumdan anlarım, gerisini bilmem :)

Hayır Rasim out olursa spektrum candır diyorum :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi