Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı
Bu adaptör sayesinde artık ana iş parçasını tornaya bağlayabilecek hale gelmiş olduk.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Tornada ilk işlem ön yüzün düzlenmesi oldu (facing)
Bu açıdan bakınca parçanın makinanın sınırlarına ne kadar yakın olduğu çok güzel görülüyor...
Bir sonraki adımda parçayı tornaya adaptörsüz, doğrudan bağlayabilmek için gerekli olacak girintiyi açtım. Bu girinti ayni zamanda motorun pervane adaptörünün girebileceği çapta ve spinner arkalığı ile kaput arasında tam olması istediğim kadar (3mm) boşluk bırakacak şekilde hesaplanmış bir derinliğe sahip.
Bu girinti sayesinde parçayı tornanın aynasına doğrudan tutturabildim ve adaptörü söküp o yüzeyi düzledim. Bu aşamadan itibaren parçanın tornadaki işi bitene kadar parça aynadan hiç sökülmeyecek. (Merkezliğin kaçmaması için)
Parça olması gereken kalınlığa indirildikten sonra ön yüzdeki girinti ve kenarlardaki açı işlendi
Tornada işi bitmiş parçamız şöyle birşey:
Fotografta görüldüğü üzere aslında parça üzerinde halen pek çok fazlalık var. Bu fazlalıkları şu aşamada özellikle almıyorum. Model bitip CG ayarlanırken yüksek ihtimalle buruna ilave ağırlık koymam gerekecek. Spinner uçağın en önünde olduğu için moment kolu en fazla olan eleman, o yüzden biraz ağır olması işime gelebilir. Model bittiğinde CG nin durumuna göre gerekirse biraz daha talaş kaldırıp parçayı hafifletebilirim. Yada ağır spinnerın "gyroskopik" etkisinin olumsuzluğunu hissedersem yine bir miktar hafifletmeye gidebilirim.