Yeni platformumuz tüm rckolik ailesine hayırlı uğurlu olsun diyip yeni platformdan ilk mesajımı yazayım
Haftasonu tam gaz Hurricane üzerinde çalıştım.
Bu haftasonunun hedefi gövdenin ön kısmının da kaplamasını bitirmekti.
İlk iş olarak kanadın firar kenarı ile gövdenin birleştiği yerdeki geçişleri tamamladım. Biraz balsa, biraz macun, biraz zımpara sonrasında işlem tamam:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu vesile ile kanadın firar kenarındaki küçük üçgen sivri parçaları da yenilediğim görülmektedir
Bu meretler sürekli kırılıp duruyorlardıç Bu sefer farklı lif yönüyle yaptım ve şekillendirme sonrasında hemen cam elyafı kumaş ile kapladım, artık kırılmaması lazım. Önümüzdeki haftalarda bihayli büyücek bir kutu dahta gelecek, o kutuda 0.4mm kalınlığında kontraplak da var, o kontraplakla bu sivri şeylerin iç tarafı desteklenince evladiyelik olacaklar.
Bu detaylar hallolunca artık gövdenin ön tarafını kaplamam için hiçbir engel kalmamıştı.
Arka gövdede skyloft kaplı alanları çift kat maske bandı ile korumaya alıp (aynı zamanda cam elyafı kumaş kaplamanın sınırlarını işaretleyip) 25 gr/m2 lik kumaşla gövdenin sağ yanını kaplayıp kurumaya bıraktım.
epoksi kuruyunca dikkatlice maske bantlarının üzerinden keserek cam elyafı kumaşı traşladım. Açıkçası çok çekindiğim bir aşamaydı ama alttaki kaplamaya zarar vermeden temizlemeyi başarabildim. altta skyloft olmayan yerlerdeki fazlalıklar da konvansiyonel yöntemle, zımparalanarak traşlandılar.
Yöntem başarılı olunca aynı şekilde sol gövde yanını da kapladım ve kurumaya bıraktım. (traşlama bu akşam yapılacak)