Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı

Özgür Evren Varol' Alıntı:
İşin şakası bir yana, şu aşağıdaki video üzerinden bilgi aktarayım:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu videodaki adam benim bu yarışmadaki ingiliz rakibim olan Danny :)
Zamanında o da kaplinli bir sistem yapmaya çalıştı ama olmayınca her bir flap parçasını (toplam 4 adet) ayrı bir mikro servoya bağlayıp çalıştırma yolunu seçti.

Video genel olarak Hurricanin flaplarının nasıl çalıştığını gösteriyor, aynen Sümer abinin söylediği gibi, aşağı, yukarı :)
........

Zavallı Danny. Ben bile bu kadar kötü ve gayri-scale bi çözüm üretmezdim yahu... Bi de flap kanalını yavaşlat bari be adam. Bu ne? :D

Sümer Yamaner' Alıntı:
Zavallı Danny. Ben bile bu kadar kötü ve gayri-scale bi çözüm üretmezdim yahu... Bi de flap kanalını yavaşlat bari be adam. Bu ne?! :D

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Flap çözümü iyi değil kendi de kabul ediyor ama "nihai ürün" olarak yaptığı modelle bence tartışmasız yarışmanın galibidir... benim mühendisliğim belki biraz daha ağır basabilir ama adam benden iyi modelci :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Flap çözümü iyi değil kendi de kabul ediyor ama "nihai ürün" olarak yaptığı modelle bence tartışmasız yarışmanın galibidir... benim mühendisliğim belki biraz daha ağır basabilir ama adam benden iyi modelci :)
Daha iyi modelci mi bilemem ama maddi manevi sizden daha çok imkanı olduğu kesin :)

Kesinlikle... Zaten uçağın orijinalinde de dört servo var flapta! :p :D

Sümer Yamaner' Alıntı:
Zavallı Danny. Ben bile bu kadar kötü ve gayri-scale bi çözüm üretmezdim yahu... Bi de flap kanalını yavaşlat bari be adam. Bu ne? :D
Aynen resmen airbrake olmuş[emoji16]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Allah kimseyi sizin dilinize düşürmesin :)

Şu flap videosunu çekerken servoyu yavaşlatmayı unutmazsam iyi olacak galiba :D

Allah kimseyi sizin dilinize düşürmesin :)

Şu flap videosunu çekerken servoyu yavaşlatmayı unutmazsam iyi olacak galiba :D

Akıllı ol!

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şöyle küçük bir "teaser" koyuvereyim...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kırmızı yeke ile aluminyum borunun kaydırmazlık ilişkisi nasıl acaba?

Sümer Yamaner' Alıntı:
Kırmızı yeke ile aluminyum borunun kaydırmazlık ilişkisi nasıl acaba?

Sıkı geçme, zorlanırsa kayıyor. Ama özellikle öyle yaptım, olur da gövde üstü inersem flaplar yere çarpınca kaysın hem flapları hem servoyu korusun diye...

...
Ömer Bey, bahsettiğim testereleri 106 numaralı mesajın içinde yerleştirmiştim :) Aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz (umarım becerebilmişimdir :D )

Alifatik tutkalı Atalar Modelde bulabilirsiniz, hem "titebond2" hem de benim burada kullandığım "gorilla" markalı ürünler ellerinde mevcut. Her ikisini de kullandım iyidir tavsiye ederim :) (bir düzeltme yapayım, sitelerinde titebond2 diye bir ürün geçmiyor, ama salifatik tutkal olarak bahsedilen şey aslında titebond2 bildiğim kadarıyla)
...

Nasıl bulamadım? Oysa o testereler çok ilgimi çekmişti... :embarras:

Yapıştırıcıyı da arıyacağım, teşekkürler!

Sıkı geçme, zorlanırsa kayıyor. Ama özellikle öyle yaptım, olur da gövde üstü inersem flaplar yere çarpınca kaysın hem flapları hem servoyu korusun diye...

Wayyy... 737'lerin motor pylon fuse pinleri hesabı haa... Kaç Nm torkta bırakıyor kendini senin sistem? :p

Olmaz! En iyi ihtimalle bir kaç uçuş sonrasında kendini bırakmaya başlar ve flaplar açıkken dengeni bozar. Hem de bunu tam inişe başlamışken yapar ve en iyi ihtimalle sert bir iniş olur. Yekeyi plastik bir pimle sabitlemeyi daha mantıklı buluyorum şu aşamada.
Naçizane fikrimdir tabe...

Gerçeğinde var mı bakalım öyle bi pim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi