Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı

Deniz Bey, çok güzel özetlemişsiniz... Nurlar içerisinde yatsın, toprağı bol olsun tek tesellim seveni çok olduğu için duasının da bol olacağıdır...

Her ne kadar doğrudan Barkın'dan öğrenmemiş olsam da (Ben Özkan Türker'den öğrenmiştim sistemi) yada sizin üretiminizden olmasa da ben de ekovatlı kompresör yapmıştım kendime ve gecenin 2si 3ü bile olsa kediyi bile uyandırmadan boya yapma şansım olmuştu. Bir şekilde onun da bağlantısı varmış demekki. Benim de motorsikletimi kış aylarında saklamışlığı vardır, sonra o 900RR'ımı benden o satın aldı ve Levent ustayla beraber baştan aşağı yenileyip 94 modele "downgrade" etmişlerdi. İstanbuldaki atolyeme de gelmişliği vardır, o zamanlar yaptığım 2.4m kanat açıklıklı (ESM) Bf-110 modelini duyunca çok ilgilenmişti... Bana ve eşime çocuk yapmayı düşünmediğimiz için (en azından o zamanlarda) fazlasıyla takılırdı, çocukları çok severdi... Sonra oğlum "Deniz"in haberine çok sevinmişti, ama biz apar topar bu taraflara gelince tekrar görüşme ve Deniz ile tanıştırma şansımız olmamıştı malesef... Yazılacak çok şey var arkasından...

Bu acı olay bu modelin yapımını (daha doğrusu) boyanışınında da etkisi olacak. Boyama için kafamda iki alternatif vardı, an itibariyle birisini uygulamam imkansız... Nedenini niçinin sormayın söyleyemem, Barkın ile zamanında yaptığımız kişisel bir sohbetin sonucudur. Bu durumda izleyeceğim boyama şeması da kafamda netleşmiş oldu...

Bu gece itibariyle yaklaşık bir haftalık bir seyahate çıkıyorum. 5 Ağustosta tekrar atolyede model başında olup tam istim inşaata girişeceğim. O zamana kadar sağlıcakla kalın...

Evren

Şimdiden iyi tatiller ve iyi dinlenmeler Evren Bey. Güzel ve hoş vakit geçirmeniz dileğiyle :saygilar:

Evren bey belli oldu: inşallah karşılaştığımızda konuşacak çok şeyimiz var :)
İyi tatiller ve iyi yolculuklar...

Modelci tatil yapmaz, bedeni tatilde modelden uzak olsa bile beyni inşaatta kalır :p :p :p

Muscat'tan yola çıkmadan önce Türkiyedeki bir hobi mağazasından sipariş vermiştim, siparişler de benimle aynı anda İstanbul'a ulaşmış :)

Artık modelde boyama aşaması yaklaştığı için biraz biraz boyama antremanlarına başlamak lazım diyerek birkaç boya ve kolleksiyonun eksiklerinin giderilmesi için de bir adet 1/48 mikyaslı Hurricane plastik modeli sipariş etmiştim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Model Mk2C, ama tropical versiyon değil, helalinden bir vokes hava filtresi yapmak gerekecek, 3D yazıcıya iş çıktı demek :D
Böylece plastik modellerde sadece 1/32 eksik kalmış oluyor. Onu da tamamladım mıydı 1/72 den 1/7 ye "Flush Royal" tamamlanmış olacak :coolxf:

Modelin boyaması konusnda da son karar şu:

HV608 Fabrika seri numarası ile üretilip 31 Mart 1943 tarihinde Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilip 2762 tescili ile göreve başlamış olan tayyareyi modelleyeceğim.

Türk Hava Kuvvetlerinin resmi sitesinde bu tayyarenin Türk forsları boyanmış haliyle ama hala RAF meydanında olan bir fotoğrafı bulunmakta (link aşağıda)

Model klasik RAF çöl kamuflajı renkleriyle, üst yüzeyler "dark earth" ve "middle stone" alt yüzey ise "azure blue" olacak şekilde boyanacak. Benim niyetim modeli uçağın Türk Hava Kuvvetlerine tesliminden sonrasında boyasının elden geçmiş, ve gövdesine THK seri numaraları boyanmış halini temsil edecek şekilde bitirilmesi olacak. Ama bir miktar ileri tarihe gidip modeli eskitmek de güzel bir seçenek olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Özgür Evren Varol' Alıntı:
.... Ama bir miktar ileri tarihe gidip modeli eskitmek de güzel bir seçenek olabilir.
Eskitmenin özellikle SCALE modellere ayrı ve farklı bir hava verdiğini düşünüyorum %p

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Eskitmenin özellikle SCALE modellere ayrı ve farklı bir hava verdiğini düşünüyorum %p
Ben modelleri uçurarak eskitiyorum. :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mehmet Bey, çok haklısınız, eskitme gerçekten başarılı bir modelin en önemli özelliklerinden birisidir. Ama aynı zamanda bir o kadar da zor bir konudur. Azı karar fazlası zarar ama fazlaya kaçılması da çok kolay bir şey... Modellenen geçek konunun koşullarına çok dikkat etmek gerekli.

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ben modelleri uçurarak eskitiyorum. :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi senin eskitmen zaten efsanedir. Hiçbir 2. dünya savaşı uçağı senin modellerin kadar uçuş saati kaydedememiştir bence :)

Levent Suberk' Alıntı:
Güzel bir model olacak. Hannants'ta HV 608 için çıkartma var, belki yararı olur:

Levent Bey çok teşekkürler. Bu decal setini görüp duymuştum, ama unutmuşum, şimdi siz söyleyince "tabi yaa" diye şimşek çaktı :)
Ben modeldeki forsları maskelemeyle yapacağım o yüzden decal seti doğrudan yararlı olur mu olmaz mı şimdiden bilemem ama modelci stokçudur :) hemen sipariş vereceğim, teşekkür ederim :) Hiç olmazsa 48 ölçekli plastiğin yapmında kullanırım :)

Eveeeet efenim,

Bugün itibariyle sağ salim (ve beraberimdeki modelcilik malzemelerini de firesiz bir şekilde gümrükten geçirerek) Muscat'a ulaşmış ve "bekarlık sultanlıktır" (geçici olanı daha datlıdır) dönemine girmiş bulunmaktayım. Tatildeyken yaptığım detaylı iş planlaması sonucunda bu önümdeki sınırlı süreyi tamamen kanat inşaatına ayırmanın verimli olacağına karar verdim. Hazırladığım "master plan" neticesinde gördüm ki 23 ağustos akşamı itibariyle kanadı kaplamaya hazır hale getirmem mümkün olacak. Vira Bismillah!

Sizlerin de takip edip yeri geldiğinde beni sıkıştırabilmeniz yada hesap sorabilmeniz için günlük iş planımı aşağıda yayınlıyorum :D (Detaylı iş planımı endüstriyel hırsızlık olur çekincesiyle paylaşmıyorum :coolxf: )

Vay arkadaş, planı yüklemeyi becerene kadar neredeyse ilk günü tamamen kaybediyordum :D :D :D

Eveeeet efenim,

Bugün itibariyle sağ salim (ve beraberimdeki modelcilik malzemelerini de firesiz bir şekilde gümrükten geçirerek) Muscat'a ulaşmış ve "bekarlık sultanlıktır" (geçici olanı daha datlıdır) dönemine girmiş bulunmaktayım. Tatildeyken yaptığım detaylı iş planlaması sonucunda bu önümdeki sınırlı süreyi tamamen kanat inşaatına ayırmanın verimli olacağına karar verdim. Hazırladığım "master plan" neticesinde gördüm ki 23 ağustos akşamı itibariyle kanadı kaplamaya hazır hale getirmem mümkün olacak. Vira Bismillah!

Sizlerin de takip edip yeri geldiğinde beni sıkıştırabilmeniz yada hesap sorabilmeniz için günlük iş planımı aşağıda yayınlıyorum :D (Detaylı iş planımı endüstriyel hırsızlık olur çekincesiyle paylaşmıyorum :coolxf: )

Vay arkadaş, planı yüklemeyi becerene kadar neredeyse ilk günü tamamen kaybediyordum :D :D :D
Yok daha neler ben bu planı bile yapamam[emoji4] [emoji122]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnşallah güzel ve dinlendirici bir tatil geçirmişsinizdir Özgür bey %p Tüm malzemelerin sorunsuz bir şekilde kontrolden geçmesi de Harika olmuş.

Plana şöyle bir bakınca Çok yoğun ve hareketlı güzel bir 2-3 haftanın bizleri beklediğini görüyorum :yuppi: :hoppa:

Planın en yakın takipçilerinden birisi olacağım inşallah, merak etmeyin :laugh: ;D

Bu arada foruma entegre resim yükleme Sistemi olan "Tinypic" sistemi bu aralar nedense çok hata veriyor :-\ İşin kötü tarafı artık aktif ve efektif olan başka bir yazılımda kalmadı piyasada. Tüm forumların ortak sorunu ama çözüm getiren yok ne yazık ki.

Özgür bey siz resimleri şimdiye kadar yaptığınız şekilde kendi Account ile açtığınız "photobucket.com" sistemi üzerine yükleyerek paylaşın lütfen. En katıcı ve kolay yolu şu an için bu :embarras:

...

Bu arada foruma entegre resim yükleme Sistemi olan "Tinypic" sistemi bu aralar nedense çok hata veriyor :-\ İşin kötü tarafı artık aktif ve efektif olan başka bir yazılımda kalmadı piyasada. Tüm forumların ortak sorunu ama çözüm getiren yok ne yazık ki.

Özgür bey siz resimleri şimdiye kadar yaptığınız şekilde kendi Account ile açtığınız "photobucket.com" sistemi üzerine yükleyerek paylaşın lütfen. En katıcı ve kolay yolu şu an için bu :embarras:

Mehmet Bey, photobucket şu an için tercih ettiğim ve en rahat yol, ama içim rahat ediyor mu derseniz pek değil derim... Zira Imageshack ile yaşadığım sıkıntıdan ağzım yandı epeyce, şimdi photobucketa üfleyerek koyuyorum fotoğrafları.

Ben bu işlerden pek anlamam açıkçası ama üyesi olduğum RCSB forumunda yakın zamanda bir gelişme oldu, admin abimiz mail atarak tüm üyeleri bilgilendirdi ve dedi ki ,artık forumumuz "SSL" sertifiasına sahip olacak (mecburi miymiş yoksa sıkıntılar mı oluyormuş neyse artık) ve SSL gereğince Eylül ayı itibariyle forumda paylaşılan fotoğrafların doğrudan forum serverına yüklenmesi gerekecekiş. Bu eski likleri etkilemeyecek ama eylül itibariyle mesajlara photobucket gibi sitelerden

Ozgür bey gün içerisinde müsait bir zamanda bu konu ile ilgili bildiklerimi ben de paylaşayım, su an uzun uzun yazamıyorum ne yazık ki.

Hatta bu son mesajı ayrı bir konu olarak açıp oradan devam edelim ki arada kaybolmasın bu Bilgiler.

Eveet, dizi başlıyor mu? Patlamış mısırımı da hazırlayayım, geliyorum :thumbup:

Deniz Tanrıverdi' Alıntı:
Eveet, dizi başlıyor mu? Patlamış mısırımı da hazırlayayım, geliyorum :thumbup:

Başlıyor başlıyor :)

Ama gece 2de havaalanından çıkıp sabah 6 da kalkıp işe gidince bugün için fazla bir aksiyon garantisi veremiyorum. Programa da eften püften şeyler yazdım zaten bugün için bu yüzden. Sonra başıma ekşirsiniz falan neme lazım :D

Ozgür bey gün içerisinde müsait bir zamanda bu konu ile ilgili bildiklerimi ben de paylaşayım, su an uzun uzun yazamıyorum ne yazık ki.

Hatta bu son mesajı ayrı bir konu olarak açıp oradan devam edelim ki arada kaybolmasın bu Bilgiler.

%p

Faydalı olacaktır elbet. Beklemedeyim :)