Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Epoksimiz bu, aslen pek meşhur ve kolay bulunan, çok kullanılan bir markadır. Ben bunca zaman kompozit işleri içerisinde olmama ve pek çok başka markanın epoksisini kullanmama rağmen bu meretle ilk tecrübem oldu bu... Nedeni de şu aslında, malum uçakçıyız
bugüne kadar kullandığım epoksiler daha çok havacılık endüstrisi için üretilen ürünlerdi, west system ise daha çok denizcilik endüstrisinde kullanılan bir üründür. Eh, şu an tekne modeli yaptığımıza göre de uygun oldu bu tanışma sanırım
Epoksiyi ağırlığınca 5 reçine 1 sertleştirici oranında karıştırdım, kıvam alıştığım diğer epoksilere çok yakın oldu. Bu karışımı teknenin altına döktüm:
ve eski bir plastik kart ile önce alt sonra yan yüzeylere yayıp iyice dahtanın içine işlemesini sağlayaraktan uyguladım. Tüm yüzeyler iyice ıslanınca da fazlalıkları sıyırdım ve kurumaya bıraktım:
Bu epoksinin benim önceden kullandıklarıma göre en büyük avantajı daha hızlı kuruma süreleri. Bir iki saat sonra alt yüzeyler dokunma kuruluğuna ulaşacak ve güverteler ile iç yüzeyleri kaplayabileceğim. Bu gece itibariyle de alt ve yan yüzeylere ikinci katı uygulama şansım olacak
Bir yandan da ön taraftaki 30’luk roket rampası basılıyor printerda. Bilmem anlatabildim mi