Tek Rakibim Amerikan Donanması! :D

Mahallemizin delisi bu modeli bitirip, 10 günde yüzer hale getirebilir mi ?

• Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .
Govdenin alt kısımlarının ve yanlarının (karina ve borda) zımparası tamamlandı.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bugün akşam saatlerinde model içten ve dıştan west system 105 laminasyon epoksisiyle “boyanacak”.

Epoksimiz bu, aslen pek meşhur ve kolay bulunan, çok kullanılan bir markadır. Ben bunca zaman kompozit işleri içerisinde olmama ve pek çok başka markanın epoksisini kullanmama rağmen bu meretle ilk tecrübem oldu bu... Nedeni de şu aslında, malum uçakçıyız :) bugüne kadar kullandığım epoksiler daha çok havacılık endüstrisi için üretilen ürünlerdi, west system ise daha çok denizcilik endüstrisinde kullanılan bir üründür. Eh, şu an tekne modeli yaptığımıza göre de uygun oldu bu tanışma sanırım :)

Epoksiyi ağırlığınca 5 reçine 1 sertleştirici oranında karıştırdım, kıvam alıştığım diğer epoksilere çok yakın oldu. Bu karışımı teknenin altına döktüm:

ve eski bir plastik kart ile önce alt sonra yan yüzeylere yayıp iyice dahtanın içine işlemesini sağlayaraktan uyguladım. Tüm yüzeyler iyice ıslanınca da fazlalıkları sıyırdım ve kurumaya bıraktım:

Bu epoksinin benim önceden kullandıklarıma göre en büyük avantajı daha hızlı kuruma süreleri. Bir iki saat sonra alt yüzeyler dokunma kuruluğuna ulaşacak ve güverteler ile iç yüzeyleri kaplayabileceğim. Bu gece itibariyle de alt ve yan yüzeylere ikinci katı uygulama şansım olacak :thumbup:

Bir yandan da ön taraftaki 30’luk roket rampası basılıyor printerda. Bilmem anlatabildim mi :evil:

Ne zamandır kafamda hazır sırası gelmişken sorayım. B tür modelleri yani uçan veya yüzen modelleri otomobilleri kaplattığımız 5m kağıt kaplama (heat shrink covering )gibi bir ürünle kaplamakla ilgili sakınca veya fayda olabilecek noktalar nedir ?
Sanki (hiç tecrübesi olmayan biri olarak ) daha kolay ve kaliteli bir çözüm gibi duruyor .

Ne zamandır kafamda hazır sırası gelmişken sorayım. B tür modelleri yani uçan veya yüzen modelleri otomobilleri kaplattığımız 5m kağıt kaplama (heat shrink covering )gibi bir ürünle kaplamakla ilgili sakınca veya fayda olabilecek noktalar nedir ?
Sanki (hiç tecrübesi olmayan biri olarak ) daha kolay ve kaliteli bir çözüm gibi duruyor .

Bu bahsettiğiniz 5m neyin nesi bilmiyorum ama uçaklarda en sık kullanılan kaplama polyester bazlı, bir tarafında ısı ile aktive olan bir yapışkanı olan ve yine ısı ile gerilen “kaplama filmi” dediğimiz ürünlerdir. Kullanım amacına göre değişik kalınlıklarda (haliyle ağırlıklarda) olanları vardır. Öte yandan bu tür kaplama filmlerinin teknelerde kullanıldığını duymadım. Kendi adıma dahtadan yapılmış bir tekne modelimi sadece bu filmlerle kaplamak istemezdim, çünku bir şekilde bir ek yerinden veya ufak bir hasar sonucunda delinen filmden içeri girecek olan su alttaki dahtayı fena çarpacaktır. Su ve dahtanın pek iyi arkadaş olmamaları nedeniyle tekne modellerinde bu ikisinin arasına güvenilir ve sağlam bir bariyer koymak tercih edilir genelde.

Ben malzemeyi biliyorsunuzdur diye düşündüğüm için sormuştum.Bununla ilgili başka bir başlık açarım ben ?
5M de aslında bir marka ama ürün aynı pimapen / pen muhabbetinde olduğu gibi marka ismiyle kullanılıyor genelde .

Ben malzemeyi biliyorsunuzdur diye düşündüğüm için sormuştum.Bununla ilgili başka bir başlık açarım ben ?
5M de aslında bir marka ama ürün aynı pimapen / pen muhabbetinde olduğu gibi marka ismiyle kullanılıyor genelde .

Benim bildiğim bir 3M var, minesotalı olan :) , ha bir de 2M ve bir Y var, güneşlide, tantunisi fena değildir :)
5M nedense biraz “çakma” havası uyandırdı bende :)