Gelelim günün raporuna!
Rampa teftişini takiben pervane şaft/kovanı ve dümen şaftı/kovanı olabilecek şeyleri belirlemek için ıvır zıvır kutusuna dalış yapıldı ve bir adet 6.4 mm dış çaplı aluminyum boru ile bir adet 3.2mm çaplı pirinç çubuk pervane kovan/şaft ikilisi olarak seçildi. İdeali kovanın pirinçten şaftın çelikten olması olurdu ama eldekiler bunlar anca. Dümen için de bir adet 4-40 pushrod teli ve bu telin içine cuk oturduğu bir aluminyum boru bulundu. Yine ideali pirinç ve paslanmaz çelik olurdu ama bunlar da iş görür.
Önce dümenle işe giriştim. Dümen şaftının geçeceği yeri işaretleyip deldim:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aluminyum boruyu boyuna göre kestim:
Yerine yerleştirip yapıştırdım:
Üç tane üçgen destek kesip bu borunun etrafına yapıştırarak destekledim: (foto ileriki aşamalardan)
Dümen kovanı hallolunca pervane kovanına geçtim. Pervane şaftı gövde tabanı ile dar bir açı yapacak şekilde gövdenin içinden dışına çıkıyor. Böylesine dar açılı bir deliği düzgünce delmek için bir klavuz tasarladım ve 3D yazıcı ile bastım:
Modelde şaftın çıkması gereken yeri işaretledim:
Klavuzun kenarlarına yerleştirdiğim merkezleme çentiklerini kullanarak hizalayıp mandallarla gövde tabanına sabitledim:
6.5 mm lik matkap kullanarak da gövde tabanındaki deliği deldim (foto temsilidir, delme sırasında klavuz işkencelerle sıkı sıkıya sabitlendi)
Sonuç gayet temiz bir delik oldu (Gel de 3D yazıcıyı sevme!)