Tek Rakibim Amerikan Donanması! :D

Mahallemizin delisi bu modeli bitirip, 10 günde yüzer hale getirebilir mi ?

• Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .
Ben 10 günde bitirme olayına karşı çıkıyorum. Çalışma saatlerine uymadan çalıştırılan 3D ırgat var. Gece uyurken bile o sabahlıyor ve model 10 günde tabiki yetişiyor.:lol::lol::lol:

Tamam tamam, öndeki rampadan iki roket seçip sizin koordinatlarınızı girdim :thumbup:

Dün akşam mesaisinin raporu gelsin bakalım.

Gövdenin boyası yeterince kuruyunca tekneyi yeniden kızağa aldım ve üst yapı ile gövdenin birleşim kısmını yapmaya başladım.

Önce 6mm balsa çıtalardan bir çerçeve oluşturdum. Bu çerçevenin iç ölçüleri gövdenin üstündeki pencere ile bire bir aynı olacak şekilde yapıldı:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sonrasında 1.5 mm kalınlıklı kayın kontraplaktan kestiğim 2 cm genişlikli şeritlerle gövdedeki boşluğun iç yüzeylerine yaslı bir çerçeve yaptım ve köşelerden de küçük balsa parçalarla destekleyerek yapıştırdım.

Bu çerçevenin görevi, seyir sırasında bir şekilde güverte üzerine ulaşabilen suların gövdenin içine akmasına engel olmak, ayrıca bir nevi kapak gibi iş görecek olan üst yapıyı yerinde tutmak. Üst yapının tabanı olan çerçeveyi tam olarak bu ölçülerde yapmamın amacı da buikisinin birbirine sıkı bir şekilde geçmesi idi. Zira herhangi bir vidalama veya kilitleme gibi mekanik sabitleme olmayacak.

Öndeki ve arkadaki roket fırlatma rampalarının bulunduğu yerlerde de benzeri bir çerçeve görülmekte. Bunlar da tamamen aynı mantıkla yapıldılar,tek fark, bu meretler nispeten küçük olduğu için onları 3D yazıcı ile basmıştım:

Son düzenleme:
Modelin bitmiş hali öncesindeki son “Motivasyon Serisi” gelsin :thumbup::thumbup::thumbup:

Üstyapının tabanı olan çerçevenin de şekillendirmesini takiben epoksi kaplaması ve boyaması gelecek ve model bitti! diyeceğiz :)

Sayılmaz. Hep hile yaptı...
Ben @Sumer Yamaner abimize katılıyorum . Bence @Özgür Evren Varol hocamız bu resimleri ve işlemleri aylar önceden yaptı ve planladı ?. Hatta hazırladı ve model aslında 1-2 ay önce bitmiş vaziyetteydi .:coolxf: Bu işlemleri 10 gün içinde yapıyormuş gibi servis ediyor ??
Yahu adam bir çeşit çinli . :lol:
Bilmem hatırlayanınız var mı ? Bob Ross diye trt de resim çizen kıvır kıvır saçlı bir ressam vardı . Resime başlar , şuraya bir dağ çizelim , şuraya bir ağaç koydukmuydu derken şahane bir tablo çıkardı . @Özgür Evren Varol da aynı öyle işte .

Ben @Sumer Yamaner abimize katılıyorum . Bence @Özgür Evren Varol hocamız bu resimleri ve işlemleri aylar önceden yaptı ve planladı ?. Hatta hazırladı ve model aslında 1-2 ay önce bitmiş vaziyetteydi .:coolxf: Bu işlemleri 10 gün içinde yapıyormuş gibi servis ediyor ??
Evet bu konuda ben de bir kaç rivayet duydum ;D aslı var mı bilemem ama :lollol:

Bu arada Evren kardeşimle beraber aynı anda model yapmaya başladığınızı hiç hayal ettiniz mi ? Herhalde şöyle bir şey olurdu :lollol::lol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sona doğru adım adım yaklaşırken günün raporunu şuraya bırakalım...

Ana kapak ve aynı zamanda üstyapının tabanı olacak kısmın çerçevesini iç tarafa eklediğim balsalar ile destekledim. Bu çerçevenin dış tarafları eğimli olacak şekilde zımparalanacak ve üst tarafta 6mm lik çıta tamamen sıfırlanacak, bu nedenle iç kısma bir destek koymak önemli.

Çerçevenin üstü 2mm lik balsa levhalarla kaplandı. Bu levhanın sınırları da dış çerçevenin içte kalan kenarlarına denk gelecek şekilde ayarlandı:

Üst levha da yapıştıldıktan sonra kenarları şekillendirmeye başladım. Her zaman olduğu gibi önce rende ile kaba şekil verildi:

Sonrasında da zımpara ile yüzeyler nihai hallerine getirildiler ve 3D baskı üstyapı parçaları da yerlerine yapıştırılıp güvertenin ikinci, kapak parçasının ilk kat epoksisi uygulandı.

İlk kat epoksi sonrası kapağın durumu:

Kapağın iç kısmının görünümü

Epoksisi kuruyunca açıklıklar maskelenip güverte de boyamaya alındı:

Epoksinin kuruması beklenirken bir yandan da bilgisayarda detay zımbırtıların tasarımı yapıldı ve iki grup halinde baskıya verildi.

İlk grupta köprüüstündeki direk ve gemi ortasındaki roket (torpido olma ihtimali daha yüksek) rampaları basıldı ve montajları yapılıp modeldeki yerlerini aldılar:

Bu parçalarla birlikte model artık “ben bir destroyerim” demeye başladı sanki :)

İkinci parti detay parçaları da şu anda baskıdalar. Bu grupta baştaki ırgat, ön taraftaki CIWS (hava tehditlerine karşı yakın mesafe savunma sistemi, üstyapının en arkasındaki çıkıntı aynı sistemin arkada yer alanı. Ön kısımda da aynı şeyden köprünün hemen yanıbaşına yerleştirilecek), burundaki top, ve hedefleme radarlarının çanakları ile ayakları basılıyor.

Bu gece kapağın ikinci kat epoksi kaplaması yapılacak, yarın da boyamaların tamamlanması ile “bu model bitti” diyeceğiz :thumbup:

3D yazıcı hızlarını biliyoruz. Bir boyanın kuruma zamanını da... Artık! :lol:

Valla benim alnım ak, tüm dosyalar tarihleriyle baskı süreleriyle ortada, keza fotolar da değiştirilemez şekilde tarih etiketli, isteyen istediği iftirayı atsın ;D:lollol:;D