Ben de ucundan köşesinden yakalayım konuyu. Zaten yazılabilecekler temelde güzelce özetlenmiş. Benim de öneri listem kısaca
1- Brain-2 (Brain ve ikon tamamen aynı ürünlerdir evet)
2- Vbar Neo
3- Spirit
şeklinde olacaktı. Bu üçü ile sınırlı bırakmamın temelinde bu ünitelerin yazılımsal olarak çok iyi destekleniyor olması ve yeni trendlere cevap veriyor olması var. En başta entegrasyon ve telemetri özellikleri gibi (Vbar için ayrı bir parantez açıcam)...
Şimdi tersten giderseki, spiritin ilk versiyonunu kullanmıştım, o zamanlar ünite bana pek tat vermemişti. Ayar işlerinin alıştığım ünitelerden biraz farklı olması, ince ayarları yapabilmek için bazen kırk dereden su getirme gerekliliği gibi durumlar söz konusuydu. Tabi sonraları bu üründe de güzel gelişmeler oldu, ancak genel olarak hep Brain'in takipçisi durumunda kaldı dersek, özellikle son bir yıl için, yalan olmaz sanırım.
Vbar neo, diğer ikisi arasında en pahalısı, rescue için de ayrıca bir 90 eyyyro bayılmak gerekiyor. Kendi kumandası ile efsane bir entegrasyona sahip, ayrıca scorpionun yeni nesil tribunus esclerine de tam olarak "hükmediyor". Kötü yanı ise eğer vbar control yoksa insanı fıtık edebiliyor ve çaktırmadan kişiyi vbc almaya yönlendiriyor...
Brain-2, benim favorim. Esc telemetrisi, kumanda entegrasyonu, bluetooth bağlantısı, rescue falan ne ararsan. Özellikle Jeti'de seçenekler arasındaysa, daha da efsane... Yani bu
Bu arada kumanda konusunda da fikrimi sunmak isterim. Jeti tabi güzel bir kumanda, Brain ve Spirit ile entegrasyonu var, şusu var busu var, var oğlu var. Ama bir de Futaba var ki...
Abi entegrasyon falan iyi de, dünya kadar alıcı maliyetine ve hiç alışmadığın bir sisteme adapte olmaya değmez diyorum ben. Bu arada spirit yada Brain'in veya herhangi bir sistemin Futaba'ya entegre olması kolay kolay mümkün değil, ne şimdi ne de gelecekte, bu da bir not olsun. Eğer kararın Futaba'dan yana olacaksa, zevkle kullandığım 18SZ veya yeni çıkan 16SZ'yi düşün derim ben, 14SG de artık eskide kaldı.