Scale AH-1W gövdesi için T-Rex 500 model seçiminde yardım talebi
Hey maşallah
doğru yere dükkan açmak diye buna denir sanırım
Tabiki başta adminmiz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim
Bu durumda resmi olarak sıradaki proje netleşmiş oldu, hayırlı uğurlu olsun...
Yol haritası zaten Mehmet Bey'in araştırması sayesinde çizilmiş oldu,
İlk adım:
1. Haftaya yapılacak olan seyahatte "beyinsiz"
bir DFC Pro kit edinilecek.
2. Yine aynı seyahatte uygun boyutta piller edinilecek. Niyetim 6S 2500-3000 mAh aralığında, tercihen 2500 tarafında piller almak. Zira bunları Hurricane'de de kullanmam mümkün olur. Pil de bu tarafata zor bulunan bir kıt kaynak o yüzden alımları maksimum faydayla planlamaya çalışıyorum. Bu boyuttaki piller gövdeye de sorunsuz sığacaktır sanırım. Belki uçuş süreleri biraz daha sınırlı olur ama o da o kadar dert değil, zaten4-5 dk dan daha fazla heli uçurabilecek konsantrasyona sahip değilim
3. Bir "beyin" e (bayılıyorum bu tabire
) karar verilip dış kaynaklardan tedarik edilecek.
Bu meretlerle heli normal bir şekilde toplanıp hazır uçuş mevsimi açılmışken (Bu sabah hava 26 dereceydi, işe gelirken arabanın pencerelerini açıp geldim çok mutlu oldum
) bu haliyle heliyle pas atma ve beceri geliştirme uçuşları yapılacak.
İkinci adım:
1. Heliartistin gövde setinin buraya getirilmesinin bir yolu bulunacak ve getirtilecek. Bu biraz zaman alabilir, zira kutu birhayli büyük, posta gümrüğünde "birader bunda ne var aç da bi görek" denme ihtimali var (bugüne kadar hiç böyle birşey olmadı açıkçası ama bu olmayacağı anlamına gelmez). Açılırsa da helikopter olduğu kabak gibi ortada bir mal ile karşılaşılır. O noktada gümrük memuruna "abi bak ne motor var ne pervane, uçmuyor bu süs duvara asıcam" dersem yer mi yemez mi bilmiyorum. Olur da yemezse maddi kayıp da yabana atılamayacağı için bu riski almaya gözüm kesmeyebilir. Bu durumda alternatif rota gövde setini bir şekilde Dubai'de bir arkadaşa yollatıp, oradan da karayoluyla buraya getirmenin bir yolunu bulmak olacaktır. Bu da zaman alacaktır elbet. Neyse bakıcaz acelesi yok bunun...
2. Mehmet Bey'in bulduğu set edinilecek (aslında bu rahatlıkla ilk adıma eklenebilecek bir kalem. Hazır stokta varken biranönce alıp zulaya atmak iyidir der modelci mantığı
)
Ali Yalçın' Alıntı:
Scale gerçeğine olan hayranlığın modelendiği, tam olarak modelciliktir bence.
3d tamamen farklı bir olay.
Uçuş sistemleri aynı olsada, amaç yeteneğin ve gücün sınırlarını zorlamak, dolayısıyla bundan zevk almaktır, o yüzden 3d yapan helilere heli gözü ile bakmamak gerekir bence [emoji2]
Heli gözü ile bakıldığı için genelde böyle helikopter mi olur? Tarzında yaklaşımlar oluyor [emoji4]
Abi esp de Mehmet abinin de dediği gibi, gartt marka pilastik pal tutucu ile ne ben, nede sonradan esp yi sattığım arkadaş sorun yaşamadan sorunsuzca uçtu.
Başarılı çalışmalar diliyorum[emoji106]
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Ali Bey,
Benim modelcilik anlayışım zaten uçaklarda bile gerçeği gibi olmasıdır. uçakçılarda da 3D uçuş yapanlara saygı duyarım, becerilerini takdir ederim amma velakin kafamı kaldırıp bakmam bile ne yapıyor diye. Sadece "güvende" olduğumdan emin olmak için bir bakarım nasıl uçuyor diye sonrasında ya uzağa kaçarım ya da her ne yapıyorsam onla ilgilenmeye devam ederim
Geçen haftalarda uçuşa gittiğimizde bir helici arkadaş da gelmişti piste. O gün şans eseri yanımda iş yerimden bir arkadaş da vardı, Kostas, kendisi aslında RC olayına yabancı değil, zamanında Yunanistanda on road yarışlarda yıllarca ulusal düzeyde dereceleri falan varmış. Herneyse, helici modeli piste koydu, biz de kenardan izliyoruz, ben adamı tanıdığım için nasıl uçacağını biliyorum (sanırım 700 boyutunda nitro bir makina, ve sert 3D uçuyor abimiz) ama Kostasın ne olacağından haberi yok henüz
adam kalkış yaptı sonra anında 3D uçuşa başladı, ilk hareketle birlikte Kostas kendini arabanın içine attı can havliyle
Sonra sroduğumda ne oldu diye, "model kontrolden çıktı sandım" dedi
Celalettin Yazkan' Alıntı:
500 Pro da Servo yerleşimi farklı diye biliyorum zaten 500 Pro gövdesini kullanmayacaksiniz çünkü içinden çıkan frame ı kullanmak zorundasınız.Bu durumda 500 Pro kombo düşünülebilir. Evde olsam cobra fuselage canlı resimlerini gönderirdim.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaptanım teşekkürler.
Sendeki Cobra ne boyutta acaba? gözden kaçırmışım forumda falan göremedim hiç...
Emre Kaman' Alıntı:
Oncelikle caniamiza hayirli olsun dileklerimi sunuyorum [emoji122][emoji106][emoji1][emoji1][emoji1]
Trex500 esp ve pro dfc arasinda, resimlerden gorebildigim kadariyla, bizi ilgilendiren kisimda, yani servo yerlesimi ve kuyruk paketi acisindan bir sorun yok gibi gorunuyor.
Esp icin uretilmis fuselage'de pro'un cikarabilecegi sorun olarak aklima tek gelen tek nokta dfc'nin ana saftinin daha kisa olmasi, dolayisiyla pallerin daha alcak donecek olmasi olabilir. Boyle bir durumla karsilasirsak da yapacagimiz sey bir esp safti alip, swash-servo arasi linkleri ve anti-rotation kolunu biraz uzatip, swash'i yukari cekmek olabilir. Swash govdeden yukari cikar ve goruntuyu bozarsa, dfc kollari uzatmayi (torna [emoji106][emoji5]) veya en kotu durumda baska bir kafa (hps olabilir) uydurmayi dusunebiliriz.
Zaman olunca biraz daha detayli bakayim ben de.
Unite ile ilgili olarak da tek gececegimiz unitemiz, biricik brain'imiz her turlu ihtiyacimizi fazlasiyla gorecektir [emoji5]
Unutma sadece süper cobra ile sınırlı bir ilgim var bu meretlere
Kafa ve şaft ile ilgili "muhtemel" sorunlar dediğin gibi kolaylıkla halledilir. Geri kalan şeyleri zaten Admin çözmüş bile...
Bahsettiğin ünitenin adı Brain ise ben de "beyin" diye diye sanayi jargonuyla dalga geçmesem iyi olacak sanırım
ishak parmak' Alıntı:
Özgür hocam merhaba,bir scale kardeşimiz daha oldu.sanki beni anlattiniz 3d sevmeyen ve scale hastası.benim nacizane ekleyebileceğim cobranin kuyruk aktarmasini eger fuselage ile gelmiyorsa edinmeniz .bu arada benim yaptigim as350 ye klon gartt 500 kit aldimtabi trex kalitesi yok ayrica dfc rotor var şimdi ona 3 palli rotor alıyorum dfc rotor ve swash boşa cikabilir.büyük ölçekli csale türbine helilerde gordugum kadari ile naza cps li versiyor kullanılıyor böylece kirim falanda olmuyor.bunu derken ben naza alamadim ikon kullanıyorum keşke naza olsa idi.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler İshak Bey,
Gövde setiyle birlikte kuyruk rotorunu yukarı alan bir sistem var.
Naza benim de bildiğim tek kontrol ünitesi açıkçası. Zamanında bir gün gelip de süper cobra yaparsam dediğiniz gibi GPS'li bir Naza kullanırım diyordum kendi kendime. Ama derinlemesine bir araştırmanın ve tecrübenin sonucu değil bu, sadece "marka bilinirliği" diyelim... Burada benden esirgenmeden paylaşılan tecrübeye saygı duyup o bilgilere ve yönlendirmelere göre karar vereceğim artık.
Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Valla Mehmedim o kadar güzel araştırmışsın ki bize söylenecek birşey kalmamış.
Heliartist kalite olarak fazlasıyla yeterli.Bunu kullandığım için değil, hakkındaki yorumları zamanında çok okuduğum için biliyorum.
Hajime scale helikopter yanılmıyorsam kişiye özel,custom çalışıyor, ama harbinden çalışıyor.Yalnız bu da Evren hocamın tarzı değil, herşeyi başkası yaptıktan sonra , işin tadı nerede kaldı ?
Roban maalesef artık heli fuselage piyasasını eline almış durumda ve pazarı 800 sınıfa doğru kaydırma çabasında.Koca Funkey bile Roban yüzünden durdu.
Century , Funkey , kalitenin adı bunlar aslında ama Cobra imalatını hiç görmedim.
Ah biraz da ucuz olsalar , hayal ettiğim fusi 500 $
Hocam yapmışken 800 sınıf mı yapsak.
Senin Prusa Cobranın roketleri dantel gibi işlerdi
Hakan Bey, bilgiler için teşekkürler. Açıkçası hiçbir fikrim olmadığı için biraz tedirgindim Heli artist seçimimden dolayı, şimdi içim daha bir rahat
Dediğiniz gibi modellere kendimden birşeyler katmayı daha çok seviyorum. Bu kit için de sadece Türk kara kuvvetleri renkleriyle boyamak dışında yapmayı düşündüğüm iyileştirmeler olacaktır. En basitinden gerçek makinada oldukça belirgin olan perçin detaylarını eklerim diye düşünüyorum. Ayrıca bizimkilerin kullandığı mühimmatı taşıması da daha doğru olacaktır. O kısımda 3D yazıcı da devreye girer elbet
800 benim için şu aşamada fazla büyük bir model ve yatırım. Ama ileride bigün yine bir süper cobrayı, bu sefer türbin motorlu olacak şekilde yapmayı isterim. Misal varionun cobrasını alıp gövdeyi süper kobra olacak şekilde modifiye etmek, hatta sıfırdan kendim gövdeyi yapmak sanırım nirvanaya ulaşmak olur bu konuda