Scale AH-1W gövdesi için T-Rex 500 model seçiminde yardım talebi
oguzhannn' Alıntı:
Özgür abi çok güzel bir model seçmişsin. Scale helikopter toplasam kesin bu model olurdu.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim Oğuzhan, bakalım daldık bilmediğimiz konulara, alnımızın akıyla çıkabilecek miyiz göreceğiz
Celalettin Yazkan' Alıntı:
https://youtu.be/wceT5ZDzxPY
https://youtu.be/DSsGskB8fws
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaptanım, videolar için teşekkürler. Lakin benim esas öğrenmek istediğim doğrudan birinci elden tecrüben, daha açık olmak gerekirse, ne kadar zamandır bu mereti uçuruyorsun, tahmini uçuş saati, sorti sayısı vs nedir. Bu süre içerisinde mekanik aktarmalarda, dişlilerde bir sorun yaşadın mı vs gibi. Gövdenin fiberglass kısmından yana korkum yok, isterse berbat bir şekilde monte edilmiş olsun ben adam ederim. Ama okuduğum yorumlardaki gibi Align'ın gövde ile verdiği dişliler hızlıca eriyip gidiyorsao düşündürücü. Belki bunu yazan adam yanlış bir montaj yaptı, belki hatalı üretilmiş bir grup ürüne denk geldi ve sonradan bu sorunlar giderildi, bunları yorumlayabilmek için elinde olduğunu söylediğin için doğrudan senin tecrübene danışmak istemiştim
Gerçi genel oalrak heliartist in kalitesi yönünde olumlu yorumlar gelince, kullandıkları scorpion aktarma organlarının da genel olarak iyi sayılabildiğini de okuduğum için gövde konusunda diğer alternatifleri eleyip heliartiste karar verdim diyebilirim...
Buranın ulusal bayram tatili günleri dün ilan edildi, haliyle benim seyahatim de netleşmiş oldu, bir haftalık bir kayma ile ay sonundan aralık başına çektik seyahati. Gidince önce ulaşabildiğim tüm mağazalara bir keşif ziyareti yapıp kimde ne var bilgi toplayacağım. Zira bu coğrafyada "online" kavramı biraz farklı anlaşılıyor
pek çok mağazanın sitesi bile yok, bazı mağazaların da sözüm ona online satışları var ama girdiğiniz zaman her üründe "arayınız" yazıyor
O yüzden en güzeli önce keşfe çıkıp kimde ne var bir görmek. Sonrasında duruma göre, eğer seçenek çok olursa burda paylaşıp nihai karar için yeniden fikir alabilirim.
Öte yandan, beyin işi bundan ayrı rotadan gidecek o da kesin. Beyin bedava demişlerdi ama baktığım kadarıyla pek de doğru değil bu
Armut piş ağzıma düş kısmını geçip biraz kendi kendi okuma araştırma çalışmalarıma da başladım, sonuçta eninde sonunda heliyi de ben toplayıp ayarlarını yapıp maidene çıkarmam gerekecek dimi...
Önce Naza'ya değinelim, daha önce de dediğim gibi NAZA-H aklımın bir köşesinde yer etmişti, ama daha çok marka bilinirliğinden dolayı, detaylarına hiçbir zaman girip incelemedim. GPS hold kağıt teoride güzel birşey gibi görünüyor ama eğlence amaçlı bir uçuşta fazlaca anlamsız sanki. Helikopteri orda öylece kendi kendine uçsun diye yapmıyorum ki, keyfin bir parçası da uçurmak. Hata da yapılacak kaza kırım da olacak hepsi öğrenme yolundaki mecburi duraklar. Ha tabi amaç havadan fotoğraf çekimi gibi özel bir konu ise o zaman lafım yok GPS hold fazlasıyla faideli ve gerekli olabilir. Tabi Emre'nin NAZA hakkında yazdıklarına da dikkat etmek gerekir. Herneyse, benim amacım bu olmadığına göre zaten bu seçeneği anında eliyoruz.
İkon ve beyin anladığım kadarıyla özünde tamamen aynı şeyler. Okuduğum kadarıyla özellikleri de hayli zengin. Kurtarma özelliği de kulağa güzel gelmekle birlikte, videolarda izlediğim kadarıyla, ben uçarken "beyin işler fena, çabuk modeli kurtar" dersem eğer beynin modeli kurtarıp da çıkartacağı o yükseklikten geri çakılmam daha büyük bir ihtimal
Neyse sonuçta opsiyonel birşey, önce biraz yüksekten uçuş çalışması yaparım sonra başlarım "kurtar beni beeyiinn" demeye
BT bağlantısı ilk başta, yok canım ne gerek var ki gibisinden bir fikir uyandırdıktan sonra, uygulamasını inceleyince bir anda ne kadar faydalı olabileceğini kavradım. Sahada, uçuş sırasında yanında laptop falan olmasına gerek olmadan, telefon kullanarak ayarlara "fine tuning" çekebiliyor olmak sanki çok faydalı birşeymiş gibi geldi bana...
HD tarafından çok emin olamadım açıkçası. Mantığım şöyle diyor: eğer heli büyük ise, daha büyük ve çok daha fazla enerji ihtiyacı olan servoları alıcı üzerinden yada ESC nin BEC i üzerinden beslemekten se doğrudan "beyne" giren güç kaynağı üzerinden beslemek daha akılcı. Eğer bu mantık doğru ise, 500 sınıfı bu "büyüklükte" bir heli mi değil mi? Bana göre değil ama ben ne bilirim ki
Öte yandan beyin alacaksam zaten stokta sadece HD var, ama İkon da olur, aynısı yahu sadece kırmızı diyorsak o zaman her ikisi de seçenek dahilinde...
Söylemedi demeyin, ben bu beyini alırsam uçağa da takar titreşim ve G logger olarak kullanır tarihe geçerim
Eklemeyi unutmuşum, beyin/ikon serisinde JETI ile integrasyon olması özelliği de pek bir hoşuma gitti, zira çok yakında yapmam gerekecek olan verici yenileme sırasında JETI de iki adayımdan birisi durumda...