Herkese teşekkürler desteği için
Benim video dan gördüğüm kadarı ile, ünitenin düzelme komutları yanlış, Düzeltme komutları doğru diyorsun abi ama bir şekilde hold kapandıktan sonra ayar değişiyor olabilir mi? Palleri söküp modeli eline alıp denmeni tavsiye ediyorum bakalım nasıl tepki verecek.
Abi ben de aynen senin gibi düşünüyorum, devir arttıkça problemin büyümesi bana bunu düşündürüyor. Öte yandan, düzeltme komutlarının, yön açısından, doğru olduğundan da eminim. Sahaya gitmeden önce evdeyken tüm paller sökülü vaziyette denemiştim önerdiğin gibi. Hem hold modunda hem denormal modda model elimdeyken evirip çevirmelerime swashın verdiği tepki hep doğru yönde oldu. Öte yandan, yönün doğru olması yeterli değil, muhtemelen hareket miktarları ile ilgili bir problem vardı, malum bu hareketi yapması için swasta bir mm lik bile bir dengesizlik olması yeterli. Belki Emre'nin dediği gibi servo merkezlemesinde bir yerde bişeyleri bozdum, pitch arttıkça kolların hareketi eşit olmayabilir. Swash değiştirdikten sonra yapamadığım tek kontrol pitch açıları olmuştu, açı ölçerim garip bir şekilde sırra kadem bastı evde biryerlerde
Öte yandan bu teori mekanik hiçbir değişiklik yapmadan sadece üniteyi yeniden programlayarak düzgün bir şekilde uçabilmiş olmayı açıklayamıyor. Yani sorun mekanik değil ünite içinden olmalı
Ünite resetlendiği ve sonrasında sorun ortadan kalktığı için şimdi yeniden elde test yapmamın bir anlamı yok sanırım
Emin olmak için 1 kez daha izledim videoları. Eğer rüzgar yanıtmıyorsa, bence sesde bir sorun yok. Muhtemelen kuyrukta ilave gelen 2 dişli, standard 500 dişli sesinden 1 tık daha fazla sese neden oluyor o kadar.
Dişlileri yağladığından bahsetmişsin Evren hocam. Ne kullandın bilmiyorum ama şu ürünü denemeni tavsiye ederim. Sadece etrafı döndüğü için beyaz renkte kirliliğe neden oluyor ama şahsen beni hiç rahatsız etmeyen bir durum
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bahsettiğim ses paller azıcık devir alınca kayboluyor (yada diğer seslerin arkasında kalıp duyulmuyor). Normal dişli sesi değil, dişlerden birisinin arasına ufacık bir taş sıkıştığının hayal edin, her turda o taşa denk geldiğinde bir "tık" sesi yapacaktır ya, ona benzer bir ses, ana rotorun her turunda 4 kere yapıyor bu sesi, yani kuyruk rotoru mekanizmasının dişlilerinden birisinde sorun.
Yağ olarak zamanında bunu tavsiye etmiştiniz ama o zaman stokta yoktu edinememiştim, ben de elimde olan bir gresle abartmadan yağlamıştım. Bu Dry lubedan edinmem iyi olacak, zira Super Cobra gövdesinin nihai mekaniklerinde bol miktarda dişli olacak (mevcut aktarma baştan aşağı değişecek
)
Mehmet abi cok da seyapmayalim, uzman degil de, biraz tecrubeliyim Brain’de
Bu arada disli sesine en guzel care Gear Lube, aynen katiliyorum.
Konumuza donersek, sadece videodan net bisey soylemek pek mumkun degil. Yeni ayar sirasinda mekanik olarak degistirdigin birsey oldu mu? Olasi durumlardan aklima gelenleri siralayim;
- Asiri derecede level olmayan swash
- Servolarin hatali merkezlenmesi
- Merkezlemese asiri subtrim kullanilmasi
- Kumandada trim kullanilmasi
- Act of God
Demistim hisli modeldir diye...
- Asiri derecede level olmayan swash - Aşırı olmayacağından eminim ama az bir miktar varsa kaçıklık görememiş olabilirim. yine de mekanik hiçbir şeye dokunmadan sorunun çalışmasını açıklamıyor
- Servolarin hatali merkezlenmesi - eğer bunla kastın fiziksel olarak servo kollarının nötr konumdaki pozisyonları ise gayet hepsinin servoya dik yere paralel olduklarını söyleyebilirim
- Merkezlemese asiri subtrim kullanilmasi - Burda da ünitedeki ayardan bahsediyorsun sanırım, zira vericiden hiçbir sub trim yada trim vermedim. Ama kurulum sırasında ünite ayarlarında servoların orta konumda tam olmaları için o menüdeki ayarı kullandım. Aşırılık konusunda bir şey diyemeyeceğim, ne azdır ne aşırıdır bir kıyas yok elimde
yine de benim gözümde en yüksek ihtimal bu yada bunun gibi bir ayarın ünite içinde yanlış verilmiş olması sonucunda eşit hareket etmeyen servoların bu sorunu yarattığı. Zira üniteyi yeniden kurduğumda hiçbir ince ayara girmedim, sadece ana parametreleri tanımladım ve uçtu
- Act of God
- eh bu her daim kabul edip teslim olduğumuz bir şey
Model hisli olabilir ama karşısında duygusuz bir mühendis olduğunu da anladı sanırım