Dün akşam erkenden sızıp kalmışım
videoları işleyecek fırsat olmadı, sabah bikaç tanesine baktım fena değiller. Yine kafama Gopro koyup çektim ama bu sefer megabaytlara kıyıp 1080 yerine 2.7K ile çekim yaptım, teorik olarak görüntüyü kırpıp modele zoomlama efekti sağladığım zamanki kalitenin daha iyi olması gerekir ama bakalım görücez. Bu videolarda helinin bahsettiğim kalkamama problemi de var, modelin yaptığı hareket çok net görünüyor, ama iyice zoomlayıp swashı da görüp göremeyeceğimize de bakacağım. Gerçi o hareketi yapmak için swashta gerekli hareket çok çok küçük o yüzden pek umudum yok... Fırsat bulabilirsem bu akşam videoları işler yayınlarım.
Spitfire ile gün batımında çok keyifli bir uçuş yaptım onun videosu iyi çıkarsa pek keyifli olabilir.
Dün akşam helinin pillerini ölçtüğümde, 8 dakikalık net uçuş sonrasında her ikisinin de hücrelerinin 3,7V mertebesine indiklerini gördüm, fena değil. Elimde bir de 3600 mAh lik 6S pil var, Hurricane için almıştım, ama heliye kaydırabilirim, böylece sahaya gittiğimde her birinin 3 pili olur
Ayrıca dün çok komik birşey oldu, kısaca anlatayım, geçen kış eşim sitede yürüyüşteyken önünden geçtiği villalardan birisinin yola bakan odasında bir model uçak inşaatı yapıldığını gördüğün söylemişti bana. (Bundan sonra villa X olarak adlandıracağım) Ben de sordum nasıl bişeydi RC mi statik mi, tabi eşim elalemin evinden içeri o kadar detaylı bakmadığını sadece uçak olduğunu sandığını söyledi. Ben de bizim grupta değil herhalde çünkü zaten grupta inşaat yapan bir ben varım bir de güney afrikalı David, o da bizim sitede oturmuyor biliyorum diyordum. Ama sonraki yürüyüşlerimizin ana teması bu oldu, villa X önünden geçerken mutlaka içeri bakıyorduk terbiyesiz bir şekilde ama hep perdeler kapalı oluyordu ve bir şey göremiyorduk. Hatta birkaç ay sonra sitenin arka tarafında da yeni bir kapı açtılar ve ben de iş dönüşü hep bu kapıdan girmeye başladım (ana kapıdaki trafiği bypass etmek adına), bu yol da villa x in önünde geçiyordu ve her seferinde ben yine utanmaz bir şekilde içeri baktım geçerken ama perdeler hep kapalıydı
Birkaç ay sonra bir yürüyüş sırasında perdelerin açık olduğu bir ana denk geldik ve ilk kez ben de modeli o an görebildim, baya baya çift kanatlı bir birinci dünya savaşı avcu uçağı inşaatı. Bu çok özel bir alan, adamın gerçekten tutkun olması gerek. Ama RC olsa mutlaka grupta görürdük belki de adam statik yapıyor ve büyük seviyor diye düşünüyordum. Neyse sonra araya yaz girdi, yürüyüşler kesildi, arabayla geçerken baktım ama tekrar hiç denk gelemedim. Ama en kötü bir gün önünde birilerini görürsem merhaba derim diye planlıyordum, bahçe duvarına "dikkat köpek var" tabelası asmışlar, gidip kapıyı çalmak yemiyordu
Neyse, bu haftasonuna dönelim, perşembe günü gruba bir mesaj geldi, daha önce hiç yazdığını görmediğim bir adam, "bu hafta sonu uçuşa gitmeyi planlayan var mı?" diyordu. Ben de yazdıö, ya cuma ya cumartesi öğleden sonra gelmek istiyorum diye. Adam tamam ama ben sabah gidicem dedi ve anahtarı gidip aldı yetkililerden. Ben cuma gidecek durumda değildim o yüzden cumartesiye plan yaptım ve Cumartesi günü öğlen vakti de gruba niyetimi bildirdim, bu amcaya da anahtar hala sende mi yoksa teslim ettin mi diye sordum. Adam bende hala diyince de konuşmayı gruptan özele çektim ve "hacı bana lokasyon yolla da gelip senden anahtarı alayım" adam cevaben ben şu sitede oturuyorum diye bizim sitenin adını verdi
süper dedim ben de ordayım, hangi ev dedim, cevap: villa X
ya dedim demekki o çift kanatlıyı yapan sensin
kusura bakma ama biz bir yıldır senin atolyeyi gözlüyoruz dedim adama
neyse velhasıl adamın yanına gittim, atolyesine de buyur etti, (köpekleri de pek tatlıymış oynadık bihayli) atolyeye girince bir baktım, bir tarafta CNC router, diğer tarafta 3D printer, dekupaj testere tezgah tipi bant zımpara tezgahta bir tane duvarda iki tane inşaat halinde model. Yahu dedim birader sen neredeydin, sen deli ben deli bulduk birbirimizi