Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Geçen haftadan iki video ekleyeyim bari karın duracağı yok ama haftaya büyük buluşma yapacağız inşallah

Hayati Başkan Viper Jet 90mm maiden

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buda benim blade 300x ile kbar ayar uçuşum hemen hemen olacak gibi

Hayati baskanin yeni ucagi hayirli olsun :) senin de 300x nerede ise tamam gibi. Paylasim icin Tesekkurler Muammer %p

Teşekkürler. :thumbup:

Bu hafta Karadeniz ekibi olarak toplanacaktık ancak kar yağışı alanı kapattığı için önümüzde ki haftaya erteledik. İnşallah önümüzde ki hafta güzel bir Karadeniz buluşması yapacağız :)

Kocaeli buluşmasından sonra ilk defa düzgün uçuş yapabildim. Yaklaşık 1 aydır hiç uçuş yapmadım diyebilirim. 1 ay modele dokunmayınca ince ayarları eksik kalmış ayrıca bende paslanmışım :laugh:

-Torque compensation ayarı kısa pallere göre ayarlıydı , uzun pal takınca sert pitch pumplar da kuyruk da titreme yapıyor , tekrar düşürülmesi gerekiyor

-Pal açılarını 3 puan düşürmüştüm , baya düşmüş geri çıkarmam gerekiyor ;D

-Motor overspeed olduktan sonra kendini toparlamak için biraz zaman istiyor , sanırım governor gain (şuan 9) ile oynamak gerekiyor bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim :D

-Sert iniş sonrası iniş takımını komple erittik bir de onun değişmesi gerekiyor :laugh:

Bir diğer konu , piller ile ilgili bir konu hazırlayacaktım ancak alanda misafir çok olduğu için ve telefonda ki hafıza probleminden dolayı hazırlayamadım. 2. el aldığım GensAce 30C ve ThunderPower 70C pillerin performansı , uçuş süresi ve ısınmasıyla ilgili detaylı bir karşılaştırma konusu açacaktım. Bu hafta konuyu açıp haftaya videolar ile desteklemeyi planlıyorum.

Telefonumda ki hafıza yetmezliğinden dolayı çektiğim videoları biraz keserek biçerek telefonda yer açarak çekebildim. 1 video da 3 tane uçuşun videosu var. Açıklama bölümünde dakikaları belirttim.
0:00 GensAce 12S 5300mAh 30C
1:30 Sert iniş
1:42 Pulse 6S 5500 mAh 45C
3:16 GensAce 12S 5000mAh 60-120C

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Doğukan vay demek dün sen de uçtun dün :thumbup: :bravo:

Skidleri görünce dedim Doğukan ne yaptın :laugh: ama aslında çok da sert değil de iyi mesafe yapmışsın :laugh: :D

Pil incelemesi / yorumlaması ile ilgili konuyu merakla bekleyenlerdenim :RCKolik:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Doğukan vay demek dün sen de uçtun dün :thumbup: :bravo:

Skidleri görünce dedim Doğukan ne yaptın :laugh: ama aslında çok da sert değil de iyi mesafe yapmışsın :laugh: :D

Pil incelemesi / yorumlaması ile ilgili konuyu merakla bekleyenlerdenim :RCKolik:

Hastaydım ama uçuşlar bana ilaç gibi geldi Mehmet abi :thumbup:

Tek seferde böyle olmadı tabi biraz düzleşmişti ama plastiği tam eritmiş bu sefer :D

Goblin olsa böyle erimez :D

Rasim Öztürk' Alıntı:
Goblin olsa böyle erimez :D

30C pil bi işe yaramaz :laugh:

Doğukan maşallah birbirinden güzel uçuşlar yapmışsın yine. :bravo:

Konunun metin kısmında test edeceğin Thunder Power 70C pili sonradan temin edemedin yerine Pulse 45C geldi diye tahmin ediyorum ?

Konu çok heyecan verici, bende merakla takip edenlerden olacağım. :RCKolik:

Burada önemli olan senin modelin sticklerinden aldığın hissedilir tepki farkları olup olmadığı bence.

Bu konuyla alakalı birde şöyle bir yorumum olacak. Yorumlarını yaparken kesinlikle hangi pille uçtuğunu bilmemende fayda var. Çünkü sende bir insan olduğuna göre 120C pili taktığını bildiğinde ister istemez psikolojik olarak etkileneceksin ve uçuşun bile değişecektir. :laugh:

Bu testi en objektif şekilde yapabilmenin yegane yolu bence pilotun hangi pil ile uçtuğunu bilmediği durumda yaptığı yorumlar olacaktır. Arkadaşların rastgele pilleri modeline taksınlar, sen uçuşunu ve sonrasında yorumunu yap, kayıtlara geçsin ve en son hangi uçuşun hangi pil olduğunu öğrenelim. ;)

Uçuşlar harika. Pil konısındaki yorumları ben de bekliyorum. Türkere de katılıyorum. Başkası taksın pili ve hatta görünmemesi için bi kağıtla falan kaplayın.

Türker Akgün' Alıntı:
Doğukan maşallah birbirinden güzel uçuşlar yapmışsın yine. :bravo:

Konunun metin kısmında test edeceğin Thunder Power 70C pili sonradan temin edemedin yerine Pulse 45C geldi diye tahmin ediyorum ?

Konu çok heyecan verici, bende merakla takip edenlerden olacağım. :RCKolik:

Burada önemli olan senin modelin sticklerinden aldığın hissedilir tepki farkları olup olmadığı bence.

Bu konuyla alakalı birde şöyle bir yorumum olacak. Yorumlarını yaparken kesinlikle hangi pille uçtuğunu bilmemende fayda var. Çünkü sende bir insan olduğuna göre 120C pili taktığını bildiğinde ister istemez psikolojik olarak etkileneceksin ve uçuşun bile değişecektir. :laugh:

Bu testi en objektif şekilde yapabilmenin yegane yolu bence pilotun hangi pil ile uçtuğunu bilmediği durumda yaptığı yorumlar olacaktır. Arkadaşların rastgele pilleri modeline taksınlar, sen uçuşunu ve sonrasında yorumunu yap, kayıtlara geçsin ve en son hangi uçuşun hangi pil olduğunu öğrenelim. ;)

Türker abi çok teşekkür ederim.. :)

Pil konusunda aslında anlatmak istediğim bazı tabuları yıkmak Türker abi... Elimde ThunderPower 70C pil de var. O pilin performansını telefon hafızası nedeni ile çekemedim. Çekmiş olsaydım karşılaştırma konusu açacaktım. Aslında tüm piller benim testimden geçti (performans , sıcaklık , uçuş süre uzunluğu) ancak sizin huzurunuza paylaşamadım. Bunlar ile ilgili bir konu açacaktım ancak ThunderPower'ın performansını videolu olarak paylaşamadığım için önümüzde ki haftaya erteledim. Yüksek C değerli pillerin çok da avantajlı olmadığı , ''bence'' biraz şehir efsanesi olduğuna inanıyorum. Edindiğim tecrübelerle bunları açıklamaya çalışacağım. :)

Cahit Kaş' Alıntı:
Uçuşlar harika. Pil konısındaki yorumları ben de bekliyorum. Türkere de katılıyorum. Başkası taksın pili ve hatta görünmemesi için bi kağıtla falan kaplayın.

Cahit abi çok teşekkür ediyorum , birdaha ki sefer de böyle deneriz inşallah :)

Ellerine sağlık kardeşim :saygilar:
Pil deneyimlerini bekliyorum :RCKolik:

Dogukan ellerine saglik, seyir zevki yuksek ucuslar olmus :thumbup:

Kendi modelimde pulse 45c ve zippy 60c kullaniyorum.Zippy farkedilir bir sekilde performansi onde.Seni bilmiyorum ama pulse 45c pil beni tatmin etmiyor.

Arda Erkan' Alıntı:
Dogukan ellerine saglik, seyir zevki yuksek ucuslar olmus :thumbup:

Kendi modelimde pulse 45c ve zippy 60c kullaniyorum.Zippy farkedilir bir sekilde performansi onde.Seni bilmiyorum ama pulse 45c pil beni tatmin etmiyor.
Peki bu durum C değerinden mi yoksapulse pilin eski olmasından mı kaynaklı.