Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

cengiz okkalı' Alıntı:
doğukan tsa 700 un motor problemini çözmene sevindim demekki kullandıgın slikon hortumlar ınce etli ve cok esnek ordan hava kacırdıgına göre thk da satılan slıkon hortumlar renkliler cok kaliteli ve kalın etli baya zor geciyor ve cıkartması zor sıkı gecıyor ben onlardan kullanıyorum hiç problem yasamadım aklında bulunsun. kırım içinde gecmiş olsun zaten pal masrafı bu işin en çekilmez tarafı :)

Teşekkürler Cengiz abi , elimde dediğin hortumlardan bol bol var zaten.

Ben hortum derken egzozun ucuna taktığımız hortumdan bahsediyordum. O hortumu kelepçe ile daralttık motoru boğmayacak şekilde. Basıncı bu şekilde alabildik :)

Fotoğraftaki sağ alttaki hortumdan bahsediyordum :D
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

:laugh: olum varya aklıma gelmedi bile o ne sacmalıkmıs ilk defa böyle bi sorun göruyorum ben zevkine o hortumu takmıyorum bile ;D

cengiz okkalı' Alıntı:
:laugh: olum varya aklıma gelmedi bile o ne sacmalıkmıs ilk defa böyle bi sorun göruyorum ben zevkine o hortumu takmıyorum bile ;D

Abi tüm basıncı ordan atmıyor işte , sadece gerekli dumanı ve yağı atıyor kalan basınç tanka doluyor :D :D

Komedi gibi oldu 3 haftadır uğraştığımız her şey boşa çıktı :D

Sonucta kardesim yaptıgın da normal değil egsozda problem var ozamn normalde o lastik olmasa bile bişey değişmez

cengiz okkalı' Alıntı:
Sonucta kardesim yaptıgın da normal değil egsozda problem var ozamn normalde o lastik olmasa bile bişey değişmez

2 ayrı egzoz ile denedik sonuç yine aynı :)

valla diyecek bişy bulamıyorum yıllardır nitro kullandım ilk defa senden duyuyorum cok şanslı olmalısın %p

Dogukan selam,

Pilotajda acemiyim ama artik Nitro da hatri sayilir bir bilgim olduguna inaniyorum, hayli hasir nesir oldum sayilir,

Egzostun sonundaki yonlendirici dedigimiz sey icin yukaridaki yazilarin benim aklima yatmadi,
Onu takmadan Raptoru havaya kaldirdigim cok oldu, hic basinc problemi yasamadim,
Eger o takili degil diye problem yasadigini dusunuyorsan bence o egzozu bir garantiye yolla kardesim,

Doğukan öncelikle kırım için geçmiş olsun kardeşim ucuz atlatmışsın, nitro sorununa gelince 3- 4 yıl nitro kullandım düz motor, pompalı ve regulatörlü motor ilk defa böyle bir problem duyuyorum çözmene ayrıca sevindim. 700 cereyanlı uçuşun harikaydı ellerine sağlık :thumbup:

Evrim SUTEL' Alıntı:
Dogukan selam,

Pilotajda acemiyim ama artik Nitro da hatri sayilir bir bilgim olduguna inaniyorum, hayli hasir nesir oldum sayilir,

Egzostun sonundaki yonlendirici dedigimiz sey icin yukaridaki yazilarin benim aklima yatmadi,
Onu takmadan Raptoru havaya kaldirdigim cok oldu, hic basinc problemi yasamadim,
Eger o takili degil diye problem yasadigini dusunuyorsan bence o egzozu bir garantiye yolla kardesim,

Bizimde aklımıza yatmıyor zaten Evrim abi , ama böyle yaptıktan sonra motor çok verimli çalışmaya başladı. Paylaştığım videodan sonra iğneyi kıstım ve motor çok güzel performans veriyordu.
Bir daha motoru indirdiğim zaman karbüratörü söküp iyice bakıcam , belki oralardan kaçak vardır fabrikasyon hatası olarak tam oturtmamış olabilirler. Egzozdan şüphelenemiyoruz , başka sıfır bir egzozlada denedik sonuç aynı oldu...

Cemil ÖZMEN' Alıntı:
Doğukan öncelikle kırım için geçmiş olsun kardeşim ucuz atlatmışsın, nitro sorununa gelince 3- 4 yıl nitro kullandım düz motor, pompalı ve regulatörlü motor ilk defa böyle bir problem duyuyorum çözmene ayrıca sevindim. 700 cereyanlı uçuşun harikaydı ellerine sağlık :thumbup:

Çok teşekkür ederim Cemil abi , çoğu nitroda tecrübeli abilerim de çözemedi neyden olduğunu.
Hep böyle aksi işler beni buluyor , neyse ki şimdilik böyle devam edicez :)

Bugün sonunda istediğimiz alanımıza kavuştuk , dümdüz çimen alan içinde çok keyifli uçuşlar yaptık. Artık rahat rahat güvenlik sıkıntısı olmadan uçuşlar yapabileceğiz :halay:

Bende ki fotoğrafları ekliyorum ;

Bir tanede misafirimiz vardı :laugh:

Rodajımız da artık bitti , yavaş yavaş motoru zorlamaya başladık. Hala zengin ayarda ve %15lik yakıt kullanarak devam ediyorum. İlerleyen zamanlarda dahada iyi olur inşallah ,

Nitronun tadı çok çok başka , bugün elektrikliden hiç heves alamadım desem yeridir çok samimi söylüyorum :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şu foto hoşuma gitti ayırmak istedim :laugh:

Uçuş çok güzeldi. Yere yakın ve net hareketler. Tebrikler.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eline sağlık Doğukan, maşşallah döktürmüşsün yine. Pallerine taş toprak değmesin inşallah.

Gerçekten yeni sahana şahaneymiş Doğukan :thumbup: Ama ondan da şahane olan senin uçuşun. Valla ne yalan söyleyeyim birden Ardayı izliyor gibi oldum. Onun kadar yere yakın uçmaya başlamışsın ve en az onun kadar soğukkanlısın. Ne diyelim çalışmalarının karşılıklarını hızlı bir şekilde almaya başladın, helal olsun diyorum :bravo: :halay:

Doğukanım maşallah kardeşim yaa :bravo:
Uçuş harika. Modele alışınca daha da iyilerinin çıkacağına eminim.
Tebrikler kardeşim :saygilar: