Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Deme beeahh , valla mı , gerçekten yanlarında pil getirmemişler miydi Doğukan.. :D , Desene gecenin üçüne kadar boş yere dönüp durdum yatakta :lol: , yok abi , bu işin sırrı var , ama elbet çözülür , fakat uğraşırsak........ :laugh:

Getirmemişler abi , çoğu pilota OptiPower markası sponsor ama niye hiç birisi yanında pil getirmedi diye sormuştum havalanı sıkıntısından dolayı burdaki pillerden açıp verdik demişlerdi :)

Doğukan Ocak' Alıntı:
Teşekkür Ederim Tacettin abi ama bu hafta biraz zor , haftaya inşallah

pazar giresun seka dayız.
ülkü bey in yeni uçağı. faith in yeni goblin ni deneyeceğiz. vaktin olursa gel.

2200 iyidir 2300 de tehlike başlar dikkat.

Sen tehlikeyi seversin ;D

Videolar yükleniyor , dün güzel bir gün geçirdik bir de ufak bir kırım geçirdik :D

Bu hafta sonunuda boş geçmedik , hava çok güzeldi. Hep böyle hava olsun isterim ne sıcak ne soğuk :)

Modellerle uğraşmaktan sadece 2 videomuz ve 1-2 fotoğrafımız var. Hep unutuyoruz alanda :(

TSA700'ün rodajını bitirebildik , motorun tank basıncı ile ilgili ufak bir problem yaşıyorduk. Problemi çözünce rodajınıda hemen bitirdik. Ne yalan söylim nitronun tadı bambaşka :D
TSA ile ufak bir kırım oldu , torque tube dişlisi pimden kurtulmuş ve boşa çıkmış. Havada yük binince kuyruk bıraktı ve pal üzerine düştü. Allahtan kimseye zarar gelmedi. Kırımda baya ufak oldu çözemedik , sadece pal , 1 tane link ve 1 tane servo dişlisi sıyırmış başka hiç bir şey yok :D Çok sevdiğim Spin pallerimde gitti yandım yandım ona yandım :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Biz de gelenek , kırdığımız palleri alanda toprağa dikip öyle gidiyoruz :lollol:

Videolar ;
TSA700N Maiden , rodaj
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Trex700
2 uçuş videosunu 1 video yaptım (1. uçuş 2. dakikaya kadar)
Bir de videonun sonunu kesinlikle izleyin ;D
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

NOT: TSA700'ün toplama aşamalarını rodaj işleri bittikten sonra paylaşacağım :)

Öncelikle sorunun çözülmesine çok sevindim Doğukan. İnşallah bundan sonra bolca TSA uçuşlarını da izleriz :halay:

Kırım için de ayrıca geçmiş olsun. Gerçekten ucuz atlatmışssın ama " torque tube dişlisi pimden kurtulmuş ve boşa çıkmış" diyorsun da bu nasıl olur onu anlayamadım ??

Bu arada videonun sonu gerçekten harika olmuş. Bir ara Deniz yok yapardı bunu :D

Videonun tamamını keyifle izledim, eline sağlık :)

Abs, Esp de güzelmiş ama kanopinin altına koruyucu bi bant falan yapıştır hep böyle fren yapacaksan :D

Dipnot olarak da, herkesin zevkine kimse karışamaz tabii ama bana nitronun sesi çok tırt geliyor :laugh: Elektriklideki o pal sesleri falan daha cezbedici... Birisi son model araba sesi veriyormuş gibi, öteki egzosu patlamış modifiye çakal arabası gibi :D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Öncelikle sorunun çözülmesine çok sevindim Doğukan. İnşallah bundan sonra bolca TSA uçuşlarını da izleriz :halay:

Kırım için de ayrıca geçmiş olsun. Gerçekten ucuz atlatmışssın ama " torque tube dişlisi pimden kurtulmuş ve boşa çıkmış" diyorsun da bu nasıl olur onu anlayamadım ??

Bu arada videonun sonu gerçekten harika olmuş. Bir ara Deniz yok yapardı bunu :D

Mehmet abi çok teşekkür ederim , zannediyorum alana artık elektrikliden çok giderim nitro ile , gerçekten zevki bambaşka geldi :D

Bahsetmek istediğim şu ; fotoğraftaki malzeme torque tube borusuna takılan dişliler. Alignda bunlar takılı geliyor ama TSA da kendin montajını yapıyorsun.
Bu dişlerden bir tanesi torque tube dan kurtulmuş Mehmet abi , bundan dolayı kuyruk boşa çıktı kendini bıraktı. Kırım sebebide bundan kaynaklı oldu. :)

Doğukan ufak kaza için geçmiş olsun diyelim. Olmasaydı keşke ama nazar çıkmış. :)

Senin pilotaj her türlü aksiliğin önüne geçiyor, bence en büyük sermaye o. :thumbup:

Özellikle dar funnel'ları çok beğendim. :bravo:

Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Videonun tamamını keyifle izledim, eline sağlık :)

Abs, Esp de güzelmiş ama kanopinin altına koruyucu bi bant falan yapıştır hep böyle fren yapacaksan :D

Dipnot olarak da, herkesin zevkine kimse karışamaz tabii ama bana nitronun sesi çok tırt geliyor :laugh: Elektriklideki o pal sesleri falan daha cezbedici... Birisi son model araba sesi veriyormuş gibi, öteki egzosu patlamış modifiye çakal arabası gibi :D

Rasim abi teşekkür ederim ,

Kanopi sürtmüyor o kadar ama iyi fikir ;D

Abi burda devir 1500 falan daha tam devrinde değil. Nitronun pal sesi daha farklı geliyor motorun sesi ile birlikte. Bana daha hoş geliyor :D

Türker Akgün' Alıntı:
Doğukan ufak kaza için geçmiş olsun diyelim. Olmasaydı keşke ama nazar çıkmış. :)

Senin pilotaj her türlü aksiliğin önüne geçiyor, bence en büyük sermaye o. :thumbup:

Özellikle dar funnel'ları çok beğendim. :bravo:

Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:

Teşekkür ederim Türker abi , biz de öyle dedik nazarı çıktı :)

Bu kadar uğraşın üzerine her şey düzelince kırıma üzülmedik :D

Doğukan Ocak' Alıntı:
... Bahsetmek istediğim şu ; fotoğraftaki malzeme torque tube borusuna takılan dişliler. Alignda bunlar takılı geliyor ama TSA da kendin montajını yapıyorsun.
Bu dişlerden bir tanesi torque tube dan kurtulmuş Mehmet abi , bundan dolayı kuyruk boşa çıktı kendini bıraktı. Kırım sebebide bundan kaynaklı oldu. :)
En gıcık olduğum şey :( En kritik parçayı sana monte ettiriyor.... Herhalde bunu monte ederken Loctite kullandın değil mi Doğukan ?? Hatta kırmızı loctite ?? Zira çıkması hiç de normal bir durum değil diye düşünüyorum.. Bir daha çıkmayacağını nasıl garanti edeceğiz peki ??

Kırım için geçmiş olsun Doğukan :( , böyle bir sebepten kırılması da ayrıca üzücü olmuş.....
Diğer yandan 700'ün inişine hayran kaldım , abs'leri yeni mi taktırdın abi , nerden sipariş verebiliyoruz..... :laugh:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
En gıcık olduğum şey :( En kritik parçayı sana monte ettiriyor.... Herhalde bunu monte ederken Loctite kullandın değil mi Doğukan ?? Hatta kırmızı loctite ?? Zira çıkması hiç de normal bir durum değil diye düşünüyorum.. Bir daha çıkmayacağını nasıl garanti edeceğiz peki ??

Tabiki sürdüm Mehmet abi ama mavi locktite sürmüştüm. Şimdi yenisini alıp test etmeden takmıcm mecburen :(

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Kırım için geçmiş olsun Doğukan :( , böyle bir sebepten kırılması da ayrıca üzücü olmuş.....
Diğer yandan 700'ün inişine hayran kaldım , abs'leri yeni mi taktırdın abi , nerden sipariş verebiliyoruz..... :laugh:

Teşekkür ederim Hakan abi ,

Fren sistemini sanayide taktırdım hafta sonu , iyi iş görüyor :lollol:

doğukan tsa 700 un motor problemini çözmene sevindim demekki kullandıgın slikon hortumlar ınce etli ve cok esnek ordan hava kacırdıgına göre thk da satılan slıkon hortumlar renkliler cok kaliteli ve kalın etli baya zor geciyor ve cıkartması zor sıkı gecıyor ben onlardan kullanıyorum hiç problem yasamadım aklında bulunsun. kırım içinde gecmiş olsun zaten pal masrafı bu işin en çekilmez tarafı :)