Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Abi uçak olayına yabancıyım. Kaç çeşit kanat, flap, ıvır zıvır ayarı yapılıyor bilmem. Ama var sanırım spektrum ile uçak kullananlar da...

Ben heli için model, swash, flight mode tiplerini seçiyorum, program setuptan da servoları, curveleri, dr expo ayarlıyorum bitiyor :) Kumandadan daha önemlisi bizler için üniteyi ayarlamak, ikon 3sx tarot vbar ortalama 15dk da bitiyor... Arduino daha kolaydır belki ama kime göre... Ben ona da çok yabancıyım, ama spektrumun yerlisi oldum gibi, 4-5 oldu hepsi spektrumdu.

Para verip aldığım tüm kumandalar spektrumdu daha net ifadeyle :laugh:

Zafer SAHIN' Alıntı:
Nerede ise "Plug'n Play" arduino wireless trainer projesi kütüphaneleri :laugh: .
https://code.google.com/p/generate-ppm-signal/
https://code.google.com/p/read-any-ppm/

Abi ne üşengeç adamsın sen. Yine tadını kaçırıcan güzelim porocenin. :lol:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Abi uçak olayına yabancıyım. Kaç çeşit kanat, flap, ıvır zıvır ayarı yapılıyor bilmem. Ama var sanırım spektrum ile uçak kullananlar da...
Rasim sen ne diyorsun, SPEKTRUM ile uzaya mekik gönderiyorlar sen hala uçak için de yeterli galiba diyorsun :lollol: :lol:

Sümer Yamaner' Alıntı:
Nası yani? Bi de uçuş alanında el koyduğun kumandalar mı var yoksa?! :D :p :D :p

RTF modellerle gelen basit kumandalar var Sümer abi :laugh: Uçuş alanında el koyduğum hiç olmadı henüz, zaten el koyacak kadar beğenebilmem için markasının Spektrum olması lazım :laugh: Yada çok sayıda faydalı özelliği uygun fiyata sunması lazım, malum futaba öptükçe öpüyor. Yoksa biz demiyoruz 14sg 8fg kötü kumandalardır, haşa :saygilar:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Rasim sen ne diyorsun, SPEKTRUM ile uzaya mekik gönderiyorlar sen hala uçak için de yeterli galiba diyorsun :lollol: :lol:

Allah Allah uzaya mekik göndermekte ne var? Onu millet kumndasız da yapıyo! :D

Rasim Öztürk' Alıntı:
RTF modellerle gelen basit kumandalar var Sümer abi :laugh: Uçuş alanında el koyduğum hiç olmadı henüz, zaten el koyacak kadar beğenebilmem için markasının Spektrum olması lazım :laugh: Yada çok sayıda faydalı özelliği uygun fiyata sunması lazım, malum futaba öptükçe öpüyor. Yoksa biz demiyoruz 14sg 8fg kötü kumandalardır, haşa :saygilar:

Valla ben diyorum. 14SG berbat! O kadar! :D :p

başlık kıvama geldi yine, futaba-spektrum, heli-uçak :)

Türker abiyi arıyor gözler ama kendisi genelde gece 12-1 gibi gelip, ateş alıp kaçıyor :)

Sümer Yamaner' Alıntı:
Abi ne üşengeç adamsın sen. Yine tadını kaçırıcan güzelim porocenin. :lol:

Sümer abi, ne üşengeçliği, hazır kütüphane ararken, bir o site bir bu site tıklamaktan sağ eliminin işaret parmağına kara sular indi. O kadar süre boyunca oturmaktan belimin sırtımın ağrıması da cabası :D.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Sümer abi, ne üşengeçliği, hazır kütüphane ararken, bir o site bir bu site tıklamaktan sağ eliminin işaret parmağına kara sular indi. O kadar süre boyunca oturmaktan belimin sırtımın ağrıması da cabası :D.

Vahhhhh... Vahhhh..... Var ya çok üzüldüm, hatta bittim... :D :D :p :p

Ama şaka bir yana interrupt konusunu kavramam açısından iyi örnekler var. Çok sağol gerçekten de. Gerçi anlamadığım bir sürü kod var içlerinde. Ama olsun azimliyim. Çalışmaya devam. :)

Teşekkürler :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Telemetri de varsa kesinlikle spektrum dx6 (dx6 derken yeni çıkan versiyonu diyorum, eski dx6i değil) 180 dolar civarında fiyatı var. Alıcılı hali de 193 dolar;

Sesli bildirimler, programlanabilir switchler, wireless trainer, built in telemetri gibi birçok artısı var.

6 kanal bana yeter diyorsanız, çok iyi kumandadır ;)

Tabii telemetri için ayrıca telemetri modülü falan almanız lazım. Fastlad fiyatı sizde farklı görünüyorsa üye girişi yapın, adresi de girmeyi unutmayın, kdv siz fiyatlar karşılayacak sizi...

Abi peki modülü almak zorundaysam "built in" yani kendi içinde ki telemetri ne işe yarıyor ve arkasında modülü takıcak bir yer göremedim de :)

o modül rx tarafına takılıyor sanıyorum

Murathan Aksoz' Alıntı:
Abi peki modülü almak zorundaysam "built in" yani kendi içinde ki telemetri ne işe yarıyor ve arkasında modülü takıcak bir yer göremedim de :)
"Built in Telemetri" demek alıcı olarak telemetri sinyallerine almaya hazır anlamına geliyor. Telemetri bilgilerini izlemek ve sensörlerini (Voltaj, Devir, Sıcaklık...) bağlamak için farklı bir vericiye ihtiyaç var. Normal alıcılara bu sensörler bağlanmıyor. Bu vericiye Telemetri vericisi, TM1000 adı veriliyor.

Daha fazla bilgi için :

Çok çok teşekkürler.

Ama tabi maddi durumdan dolayı sanırm spectrum dx5 e düşücem =D :lol: Peki "dx5 alacağına bunu al" dediğiniz bir kumanda yoksa eğer .

turnigy 9x al bak keyfine... maddi durum uygun değilse zaten telemetri falan da kurcalama...