Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Ynt: Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Alicisiz DX7 yanlisim yoksa $180. Eger 7 kanal yeter diyorsan, menu ve ozellik olarak nerede ise DX8 ve hatta DX9 ile ayni.
Diger markalarinda az da olsa biraz fark ile illaki buna yakin modelleri vardir, arastirmak lazim.

Taranis gormedim ve hic kullanmadim ve daha da onemlisi inceleme firsatim olmadi. Bu yuzden bu para etmez diyemem. Sadece $260 kumanda icin hatiri sayilir iyi bir ucret. Benim vurgulamak istedigim nokta burasi.

Fakat inceledigim ve az da olsa kullandigim icin rahatlikla sunu soyleyebilirim ki Turnigy 9 ve Turnigy 9XR kesinlikle tavsiye etmem. Yani ben onermem, farkli dusunen ve bu kumandalari oneren arkadaslarimin fikirlerini de saygi duyarim orasi ayri.

Mehmet Abi, Turnigy 9X ve 9XR'yi neden tavsiye etmezsin peki? Daha önce yazdıysan, kusura bakma :embarras:

Isa Sarı' Alıntı:
Mehmet Abi, Turnigy 9X ve 9XR'yi neden tavsiye etmezsin peki? Daha önce yazdıysan, kusura bakma :embarras:
Ben heli ile ilgilendigim icin, tespitlerim heli ayarlari ile ilgili oldu dogal olarak. Bu nedenle ucak ya da multide kullananlar bu tespitlerimi fark etmemis ya da bu kisimlardan rahatsiz olmamis olabilirler.

Turnigy 9X In Heli ayar menulerinde ciddi yazilimsal hatalar var. Hatta bazi menu ayarlarina girince motora start verdigi icin, ayar yaparken helinin pilini cikarmak zorunda kaliyorsun.

Turnigy 9XR fiziksel olarak 9x gore daha kalitesiz. Menu tuslari takiliyor ya da basinca algilamiyor. Icini acan arkadaslar ise ozellilel stick kalitesinin bir felaket oldugunu soyluyorlar. Ben sahsen acmadim ama menu tuslari benim de canimi cok sikti.
Esas olan da uzerinde open source yazilim ile geliyor. Tamam bu yazilim ile sinirsiz ayar yapmak mumkun ama benim gibi standard menulere ve fonksiyonlara alismi bir kisi icin en basit seyi yapmak bile Ozellikle baslarda tam bir eziyet. Ama ugrasilip arastirilirsa nette bir suru ayar video var. Fakat dedigim gibi bana ve Ozellikle Heli ayarlamada cok zor geldi ve cok kullanmadan aldigim fiyata sattim. Kaldi ki cok buyuk bir hayal ile alip epey bir konu paylasiminda bulunmustum zamaninda forumda.

Kalite ve fiyat hep doğru orantılıdır.Fiyat yüksekse mutlaka altını dolduracak bir kalite savunuluyordur , Taranis bu parayı istiyorsa altında benim anlayabileceğim bir kalite ve işlevselliği ispatla mükelleftir.Aynı şey diğer kumandalar için de geçerli ,zaten ispatlayamayan firma tutunamaz , uçururlar adamı. Futaba,Spektrum,Jr,Graupner,Hitec vs.vs.mutlaka birbirlerine göre artıları ve eksileri de olsa , modelcilerin camiasında tutunmuş ve kabul görmüş markalar.Bunun için bu kumandaları almayı düşünmek , gayet mantıklı bir harekettir.
Ancak Turnigy'nin kalitesini ispat için bir mükellefiyeti bile yok :laugh: , ben ucuzum , işim de bu kadar diyen bir kumanda.Turnigy kullanıyorum , kendine özel , tüm standartları alt üst eden acayip bir yazılım ve huyları olan kumandadan bahsediyorum... :D .
Bu nedenle Taranis hakkında cidden bilgi sahibi olmak istiyorum , kalbimdeki favori Spektrum , herkesin sorunsuz kumandası da kendince bir numaradır ve haklılar da.Görelim bakalım , kullanan üstadlar zamanla bilgilerini paylaşarak , bizleri aydınlatacaklar elbet.O zaman fikirlerimiz daha bir netlik kazanacaktır. :saygilar:

Zafer bey faal olarak kullaniyor mu bilmiyorum ama ben aldigim zaman adam akilli bir yazi hazirlariz. Bu arada bu kumandayi almak icin Aurora dan vazgectigimi hatirlatirim.

Yazilimi Turnigy menuleriyle karsilastirmayin. Open TX yazilimini da FrSky kendine gore duzenlemis. Malzeme kalitesi de karsilastirilamaz. Neyse geldiginde ayrintilara gireriz.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Yeni başlayan biri olarak bende bi kumanda tavsiyesi alabilir miyim? Kumandadan beklentilerim;
-Yaygın kullanılan bir kumanda olsun ki ayar/arıza vs durumlarda destek/yardım alabileyim
-6 kanal bana yeter
-Kronik arızası olmasın yada sinyal kopukluğu olmasın
-Tek modelle yetinmem galiba :D bu yüzden alıcıları ucuz olsun
-Bütçem kargo dahil 300-350tl. temiz kumandanız varsa ikinci elde alabilirim
-Şöyle rahat 500-600m çekim mesafesi olsun

Dipnot: Simülasyon derslerini çalıştım ve hafif rüzgarlı ortamlarda rahat rahat wing tigerı ve volantex firstar uçarabiliyorum. Kumandayı 1 ay içinde alabilirim eğer bekle şu kumandayı al derseniz o da bana uyar. şimdiden teşekkürler.

nihat bingöl' Alıntı:
Yeni başlayan biri olarak bende bi kumanda tavsiyesi alabilir miyim? Kumandadan beklentilerim;....
sitesinden DX6i- DX7 Spektrum kumandalarını öneririm.

Fast-lad üye olunca indirimli fiyatları görebilirsiniz. Sipariş sırasında site ile temasa geçerek fatura bedeli 75 Euro altında gösterilmesini isterek gümrük ödemezsiniz ve 1 hafta içinde kumanda elinizde olur ;)

Merhabalar
250 size racer quad topluyorum. En az 6 kanal bir kumanda istiyorum.

futaba 6j
spektrum dx6 mı alsam karar veremedim. Ha bir de sonradan telemetri sistemi de kurmak istiyorum o zaman tekrar kumanda almamam için ne önerirsiniz acaba :) ?

Bir de tabi simülasyonla kullanmak istiyorum.

Sanırım spektrum dx6 almam lazım değil mi ?

Futaba'cı olmama karşın J serilerine bir türlü ısınamadım. 6J zamanında kısa bir süre kullandığım bir kumandadır, pek tavsiye etmiyorum. Zaten telemetri istiyorsanız Futaba'nın Fasstest serilerine kadar çıkmak gerekiyor, ki oralar baya yukarda. Telemetrili sistemler için spektrum yada hitec'e yönelin.

Murathan Aksoz' Alıntı:
futaba 6j
spektrum dx6 mı alsam karar veremedim. Ha bir de sonradan telemetri sistemi de kurmak istiyorum o zaman tekrar kumanda almamam için ne önerirsiniz acaba :) ?

Telemetri de varsa kesinlikle spektrum dx6 (dx6 derken yeni çıkan versiyonu diyorum, eski dx6i değil) 180 dolar civarında fiyatı var. Alıcılı hali de 193 dolar;

Sesli bildirimler, programlanabilir switchler, wireless trainer, built in telemetri gibi birçok artısı var.

6 kanal bana yeter diyorsanız, çok iyi kumandadır ;)

Tabii telemetri için ayrıca telemetri modülü falan almanız lazım. Fastlad fiyatı sizde farklı görünüyorsa üye girişi yapın, adresi de girmeyi unutmayın, kdv siz fiyatlar karşılayacak sizi...

Sümer Yamaner' Alıntı:
Wireless trainer olayı süpermiş.

Yeni nesil bütün spektrum kumandalarda var Sümer abi, arkada iki giriş... Biri wireless trainer, diğeri sesli komutları kulaklığa vermek için.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Yeni nesil bütün spektrum kumandalarda var Sümer abi, arkada iki giriş... Biri wireless trainer, diğeri sesli komutları kulaklığa vermek için.

Yok yok... Spektrum ağzı ile kuş tutsa almam ben. :D :p Wireless trainerin iki farklı porocesi hazır zaten. Biri doğal olarak Arduino ile. :D

Abi çalışmalarını ilgi ile takip ve takdir ediyoruz. Biz kolaya kaçıp spektrumla takılıyoruz sadece :laugh:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Abi çalışmalarını ilgi ile takip ve takdir ediyoruz. Biz kolaya kaçıp spektrumla takılıyoruz sadece :laugh:

Yaaa bırak Allah aşkına. Neresi kolay? Spektrum ile bir model setup'ı yapana kadar bir Arduino projesi üretir baskılı devresini de hazırlarım ben. :D :p :D

Sümer Yamaner' Alıntı:
Yaaa bırak Allah aşkına. Neresi kolay? Spektrum ile bir model setup'ı yapana kadar bir Arduino projesi üretir baskılı devresini de hazırlarım ben. :D :p :D

Nerede ise "Plug'n Play" arduino wireless trainer projesi kütüphaneleri :laugh: .
https://code.google.com/p/generate-ppm-signal/
https://code.google.com/p/read-any-ppm/