Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

9XR ile uyumlu ama bütün özelliklerini kullanabilmeniz için belki kumandanın yazılımını Companion ile değiştirmeniz daha iyi olabilir. Companion Taraniste kullanılan yazılımdır. Taraniste gömülü olan modül de XJT dir.

Isa Sarı' Alıntı:
Toplamda 120-130 DOlar civarı tutuyor, tabii bir de kargo ücreti var.....

Gönül ister ki bir Spektrum, Futaba vs. alayım...

Kaç kanal alıcı lazım bilmiyorum ama bana 6 kanal yeter diyorsanız, hazır gönül de istiyormuş :) , şöyle bir şey var;

Spektrum DX6i Transmitter Only Mode 2 + Free Receiver (AR610)

Kargo dahil 300 liraya geliyor. Gümrüğe girmemesi için de bi not düşerseniz, fiyatı düşük gösteriyorlar... Fastladden de ortalama 5-10 gün arası geliyor. (forza aldım cuma öğleden sonra, salı sabah teslim aldım. Hala bekleyen arkadaşlar da var gerçi, ama on günü geçeceğini sanmam)

Nesimi Sakmak' Alıntı:
9XR ile uyumlu ama bütün özelliklerini kullanabilmeniz için belki kumandanın yazılımını Companion ile değiştirmeniz daha iyi olabilir. Companion Taraniste kullanılan yazılımdır. Taraniste gömülü olan modül de XJT dir.

O halde dediğiniz modülü alayım ben, daha iyi olur. Yazılımı da öyle güncelleyeyim o halde. Çok teşekkürler tekrar ilginiz için.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kaç kanal alıcı lazım bilmiyorum ama bana 6 kanal yeter diyorsanız, hazır gönül de istiyormuş :) , şöyle bir şey var;

Spektrum DX6i Transmitter Only Mode 2 + Free Receiver (AR610)

Kargo dahil 300 liraya geliyor. Gümrüğe girmemesi için de bi not düşerseniz, fiyatı düşük gösteriyorlar... Fastladden de ortalama 5-10 gün arası geliyor. (forza aldım cuma öğleden sonra, salı sabah teslim aldım. Hala bekleyen arkadaşlar da var gerçi, ama on günü geçeceğini sanmam)

Maalesef 6 kanaldan fazlasına ihtiyacım olacak Rasim Bey. RTH, Fail Safe, gimbal, belki açılıp kapanan ayaklar derken, 9'a tamamlayacağım gibi görünüyor :)

Ynt: Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

İsa hocam onlari yaptiginizda( modul, alici,batarya, yazilim) Ortaya frsky taranis benzeri ama onun kadar iyi olmayan bir kumanda çıkıyor zaten.

Bu kadar eziyet cekeceginize ayni paraya taranis almak daha mantıklı değil mi?
Plus versiyonu 220-250 dolar civarı
Normali ise sanırım 180-200 dolar civarıdır.

.:: Discovery-Tapatalk ::.

Fatih TANRIVERDİ' Alıntı:
İsa hocam onlari yaptiginizda( modul, alici,batarya, yazilim) Ortaya frsky taranis benzeri ama onun kadar iyi olmayan bir kumanda çıkıyor zaten.

Bu kadar eziyet cekeceginize ayni paraya taranis almak daha mantıklı değil mi?
Plus versiyonu 220-250 dolar civarı
Normali ise sanırım 180-200 dolar civarıdır.

Fatih Bey, şunu kastettiniz o zaman:

Modül, alıcı, batarya, şarj cihazı hepsi içinde gördüğüm kadarıyla. Diğeri de kargoyla birlikte yaklaşık 200 Dolar tutacak. Bu durumda 65 Dolar daha veri bunu almak daha mantıklı o zaman. Yalnız, S-BUS'tan fedakarlık etmiş olacağım bu durumda...

Bu arada, Pro'su ile arasında değecek bir fark var mı sizce?

İsa bey benim yazdiklarmi da urunun ozelliklerini de okumadiniz galiba. S-Bus asil bu kumandayla daha verimli olacaktir.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Yani Taranis ile mi? Eğer öyleyse fiyat daha da artacaktır.
S-BUS olmadan kullansam, kablo karmaşası ve kolaylık dışında pek gözle görülür, değecek bir avantaj olmayacak sanırım. adresinde özelliklerine baktım, ama bana o kadar ahım şahım bir şey gibi gelmedi (bunu kendi ihtiyaçlarıma, yani F450 kullanacak olmama dayanarak söylüyorum). Kablolama, ayarlama vs. bir seferlik yapılacak bir şey olacağı için, varsın karmaşık olsun diyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum...

Taranis ile kullanılan alıcılar düz PWM(kablo karmaşası :) ), CPPM(burada da tek kablo ile tüm kanallar iletiliyor, CPPM desteği genellikle D serisinde var) ve S-BUS(X8R gibi X serisi alıcılarda var) destekliyor. Burada önemli olan alıcının kendisi... Taranis ile kullanılan alıcıların özelliklerin bakarak, işinize yarayan(Normal PWM ya da CPPM yada S-BUS) bir tane seçebilirsiniz.

: 251$
: 260$

Plus versiyonundaki geliştirmeler.

- Haptic - Titreşim özelliği
- 2 Renkli LCD
- Hoparlörden gelen beyaz gürültünün azlatılması.

B versiyonundaki geliştirmeler.

- Daha güçlü hoparlör sesi
- İç kapasitörlerin daha dayanıklı versiyonları ile değiştirilmesi.

Özellikle tirtreşimli uyarı sebebi ile Plus seçeneği çok daha mantıklı gözüküyor... Üstelik daha ucuz.

Bu kumanda hem "D", hem "V8 ikinci nesil", hem "L", hem de "X" serisi alıcılar ile çalışıyor. Telemetrisiz olan V8 ve L serilerini es geçersek, X serisi ile D serisi arasındaki en büyük fark Smartport özelliği. D serisinde telemetri sensörleri için hub kullanmak gerekirken X serisinde, Smartport özellikli sensörler, arka arkaya zincir şeklinde bağlanabiliyor. Fiyat açısından bakıldığında ise D serisi alıcılar daha ucuz, ayrıca o seriye ait telemetri sensörleri de daha ucuz.

Yani diyeceğim odur ki Taranis'i alıcısız olarak alıp(Banggood da alıcısız Plus yok galiba, yazarken farkettim), daha sonra D serisi alıcı almak size gümrük vergisi ve toplam fiyat açısından avantaj sağlayabilir.

Ama her halûkarda Taranis bence de başarılı bir seçenek olacaktır.

Düzenleme:
FrSky'ın alıcı ve telemetri özellikleri biraz karışık olduğundan dolayı her alışverişten önce buraya bir gözatma ihtiyacı duyuyorum. Alıcı özellikleri konusunda fikir edinmek için burayı okumanız faydalı olacaktır.

Zafer bey rica etsek bu son mesajinizi biraz daha genisleterek (gerek var ise :laugh:) bir Taranis kumanda incelem konusu acar misiz ? Fiyat olarak bana bu kumanda yuksek gelse de Ozellikle multiciler tercih ediyorlar anladigim kadari ile. Yani ben sahsen bu paraya farkli bir kumanda tavsiye ederdim. Benim henuz fark etmedigim bazi ozellikleri oldugu kesin.

Ozetle tum bunlari derler ve ayri bir konu olarak paylasirsak bundan sonra soracak arkadaslar bu bilgilere daha kolay erisebilirler diye dusunuyorum, ne dersiniz ??

Tamamen katılıyorum , neden bu kumanda ?....Fiyatına göre alabileceğimiz tanınmış markalar varken , bu kumandayı diğerlerine göre seçilir kılan özellikleri nedir , teknik olarak anlatımla beraber , bizim de anlayabileceğimiz bir üslupla açıklayabilirseniz çok memnun oluruz...... :saygilar:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Zafer bey rica etsek bu son mesajinizi biraz daha genisleterek (gerek var ise :laugh:) bir Taranis kumanda incelem konusu acar misiz ? Fiyat olarak bana bu kumanda yuksek gelse de Ozellikle multiciler tercih ediyorlar anladigim kadari ile. Yani ben sahsen bu paraya farkli bir kumanda tavsiye ederdim. Benim henuz fark etmedigim bazi ozellikleri oldugu kesin.

Ozetle tum bunlari derler ve ayri bir konu olarak paylasirsak bundan sonra soracak arkadaslar bu bilgilere daha kolay erisebilirler diye dusunuyorum, ne dersiniz ??

Mehmet bey, HK'nın bu kumandayı alırken bana attığı kazık nedeni ile kumandayı sevmek ve nefret arasında gidip geliyorum. Yoksa bir inceleme konusu açmak aklımda vardı ...

Bir de bu kumandayı multide kullanmak aslında aşırı basit kaçıyor, ilk çıktığı zaman bu kumandaya asıl saldıran planörcüler olmuştu. 1000 dolarlık jeti kumandasını bırakıp bu kumandaya geçenleri bile okumuştum. İnanılmayacak kadar fazla opsiyon tanımlayıp, bunu gene gereksiz sayıdaki switchler ile bağdaştırarak gereksiz sayıda kombinasyonlar oluşturmak mümkün ki planörcüler, çok fazla uçuş karakteristiği oluşturmayı sağlayan bu özgürlüğü çok beğenmiş gözüküyorlar.

Fakat fırsat bulur bulmaz bir inceleme/tanıtım hazırlayacağım.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Taranis ile kullanılan alıcılar düz PPM(kablo karmaşası :) ), CPPM(burada da tek kablo ile tüm kanallar iletiliyor, CPPM desteği genellikle D serisinde var) ve S-BUS(X8R gibi X serisi alıcılarda var) destekliyor. Burada önemli olan alıcının kendisi... Taranis ile kullanılan alıcıların özelliklerin bakarak, işinize yarayan(Normal PPM ya da CPPM yada S-BUS) bir tane seçebilirsiniz.
.................
Abi ppm diye bahsettiginiz "pwm" idi sanirsam. Yanlis mi hatirliyorum.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi ppm diye bahsettiginiz "pwm" idi sanirsam. Yanlis mi hatirliyorum.
:embarras: Yok yanlış hatırlamıyorsun :). Düzelttim ...

Mehmet ve irfan abi, taranis parasına daha iyi kumandalar tavsiye ederiz diyorsunuz?
Peki örnek verme şansınız var midir?
Sizin kullandiginiz spektrumlardan
Dx8 300 - Dx9 390 USD civari.

Taranis daha guncel ve daha fazla özelleştirilebilir, çok fazla alıcıyla kullanılabilirliginden dolayi daha mantıklı geliyor nedense

Fatih TANRIVERDİ' Alıntı:
Mehmet ve irfan abi, taranis parasına daha iyi kumandalar tavsiye ederiz diyorsunuz?
Peki örnek verme şansınız var midir?
Sizin kullandiginiz spektrumlardan
Dx8 300 - Dx9 390 USD civari.

Alicisiz DX7 yanlisim yoksa $180. Eger 7 kanal yeter diyorsan, menu ve ozellik olarak nerede ise DX8 ve hatta DX9 ile ayni.
Diger markalarinda az da olsa biraz fark ile illaki buna yakin modelleri vardir, arastirmak lazim.

Taranis gormedim ve hic kullanmadim ve daha da onemlisi inceleme firsatim olmadi. Bu yuzden bu para etmez diyemem. Sadece $260 kumanda icin hatiri sayilir iyi bir ucret. Benim vurgulamak istedigim nokta burasi.

Fakat inceledigim ve az da olsa kullandigim icin rahatlikla sunu soyleyebilirim ki Turnigy 9 ve Turnigy 9XR kesinlikle tavsiye etmem. Yani ben onermem, farkli dusunen ve bu kumandalari oneren arkadaslarimin fikirlerini de saygi duyarim orasi ayri.