Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

turnigy 9x hakkında yazılanları okuyunca biraz korktum. "para yoksa çok kurcalama" lafı da çok güzel oldu bu forumda böyle cümleler olacağını tahmin etmemiştim.

Murathan Aksoz' Alıntı:
"para yoksa çok kurcalama" lafı da çok güzel oldu bu forumda böyle cümleler olacağını tahmin etmemiştim.

ne anlamda?

Neyse abi ben gereksiz alınganlık yapmışımdır heralde. Heves kırmak oldu biraz :)

Peki turnigy 9x ile mi daha uzağa uçarım spektrum ile mi ? Yoksa saçma bi soru mu oldu ?

Heves kırmaktan zevk alsam baştan kırardım, onca bilgi, link, vs paylaşmazdım. Yanii telemetri falan lüks. Ben hiç gerek duymuyorum, kumandam desteklemesine rağmen. Her lüksün de bir bedeli var. Bu hobi böyle... Ben 2011 sonu 2012 başı giriştim, bir buçuk yıl falan sadece forum okudum. Maddi durumum iyi değildi, sadece bilgimi arttırdım. Uygun zamanı bekledim. Gerçekçi olmak lazım.

İkisiyle de gözünün algılayabildiği mesafelere gidebilirsin. Turnigy hesaplı tercihtir ;)

Murathan selamlar,

Çok uzunca bir süre T9X kullandım. Arduino projelerimde kullandım. Zagi ile kullandım. Heli ile kullandım. Quad ile kullandım. Nameşhur mini 4 kanallılarla kullandım. Ve de stok yazılımı ile kullandım. Çok iyi bir pilotajım yok ve pilotaj bağlamında değerlendiremem tabii ama beni hiç bir şekilde yarı yolda bırakmadı. Sinyal kesintisi yaşamadım. 1km uzaklıklara kadar bu kumanda ile sorunsuz gidebilen tanıdığım şahıslar var. Ama...

T9X'de üretim maliyetlerini ve doğal olarak toplam fiyatı düşük tutmak için gereken tüm çaba gösterilmiştir. Buna kalite kontrol de dahil. Kumandanın yazılımsal bir hatası benim bildiğim ve kullandığım kadarı ile olmasa da, kalite kontrolün düşük olmasından dolayı, tam sıkılmamış vidalar, tam lehimlenmemiş bağlantılar ile karşılaşma riskin var. Biraz araştırınca çözülemeyecek sorunlar değil bir çoğu aslında ama durumu böyle.

Spektrum aldığın zaman sadece kumandayı almıyorsun, daha kaliteli bir teknik destek, daha iyi bir kalite kontrol garantisi ve sorduğun sorulara cevap verebilecek bir firma'nın da maliyetini satın alıyorsun. T9X'de bunlar yok ve fiyatı bu yüzden daha uygun. Yani olayı "mesafe" ye indirmek bu bağlamda pek uygun olmaz.

Fakat ben de Rasim'e katılıyorum ve sana T9X, aslında Flysky TH9X öneriyorum. Hem ileride bu kumandaya FrSky modülleri ile telemetri özelliği de kazandırabilirsin.

ben de aynı şekilde 1-2 senedir okuyorum sürekli ama artık ben bir tane 250 size racer quad topluyorum.

Göz algılama meselesine gelince fpv olucak zaten o yüzden mesafe mevzusunu sordum.

Son olarak şunu sormak istiyorum diyelim turnigy 9xr aldım modülsüz şekilde, sadece telemetry modülünü alırsam kumanda modülünü almaktan kurtulmuş olur muyum ? :)

Murathan Aksoz' Alıntı:
ben de aynı şekilde 1-2 senedir okuyorum sürekli ama artık ben bir tane 250 size racer quad topluyorum.

Göz algılama meselesine gelince fpv olucak zaten o yüzden mesafe mevzusunu sordum.

Son olarak şunu sormak istiyorum diyelim turnigy 9xr aldım modülsüz şekilde, sadece telemetry modülünü alırsam kumanda modülünü almaktan kurtulmuş olur muyum ? :)

Evet gerçekten çok tatmin edici bir cevap oldu sizinle fikirlerim aynı yönde (hizmet ve kalite satınalmak vb. konularda) bu yüzden 5 kanal bir spectrum alayim ben :) Telemetriden bir süre vazgeçeceğim. Zaten telemetri isteme sebebim bataryanın ne kadar kaldığını görmekti. İlk quad toplama projem olacağı için de önce minimal toplayıp sonra neye ihtiyacım olduğunu göre göre ilerleyeceğim.

Çok teşekkürler.

Murathan Aksoz' Alıntı:
Evet gerçekten çok tatmin edici bir cevap oldu sizinle fikirlerim aynı yönde (hizmet ve kalite satınalmak vb. konularda) bu yüzden 5 kanal bir spectrum alayim ben :) Telemetriden bir süre vazgeçeceğim. Zaten telemetri isteme sebebim bataryanın ne kadar kaldığını görmekti. İlk quad toplama projem olacağı için de önce minimal toplayıp sonra neye ihtiyacım olduğunu göre göre ilerleyeceğim.

Çok teşekkürler.
Açıkçası 5 kanallı bir herhangi bir kumandayı, Quad meraklısı birisi olarak tavsiye edemeyeceğim. 4 kanal zaten standart yönler için kullanılır. Ve 1 kanal da uçuş modlarını değiştirmek için kullanılır. Herhangi ekstra bir özellik istediğin zaman, (LED yakmak, ek uçuş modları, autotune v.b. özellikler) 5 kanal, elini kolunu bağlayacaktır. O sebeple bence alacağın kumanda 6 kanal veya üstü olmalı. Kaliteli bir marka istiyor olsan bile 5 kanal bence yetersiz.

Ekransız bir kumandayı hiç alma daha iyi... Üzerinde yapabileceğin tek ayar servo reverse sanırım :)

Yani dx6i de bulabilirsin belki uyguna, alacağın en az spektrum o olsun. Yoksa gerçekten flysky daha iyi.

Yerine specktrum un en az 6 kanallı modellerinden biri o zaman değil mi :) ?

ha yada

Flysky'ın 6 kanallısı hakkında bilgim yok, onun durumu hakkında bir şey diyemiyeceğim. Önerdiğim kumanda bu:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

BG'da kargo ücretsiz, HK'da yaklaşık +$30 kargo da ödeniyor bu arada.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Flysky'ın 6 kanallısı hakkında bilgim yok, onun durumu hakkında bir şey diyemiyeceğim. Önerdiğim kumanda bu:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

BG'da kargo ücretsiz, HK'da yaklaşık +$30 kargo da ödeniyor bu arada.

Zafer abi çok çok teşekkür ederim :) ben o zaman bunu alayim. Satıcıya da bakim profili güvenilirse konunda karar vermiş olacağım :)

Simülasyonla da kullanılıyordur sanırım ^_^

sim için dongle almalısın ayrıca. Onların da fiyatları 9-10 dolar. cd ve bağlantı kabloları ile geliyor. Bu arada banggood güvenilirdir. Geç gelir ama hep gelir, daha gelmediği olmadı :)

Teşekkürler abi :) ebay den de bir bakayim bang den de. site kadar satıcının da profili önemli bence :)

Hem sim var hem sonradan telemetri ekleyebilmem süper :) umarım 150 metre sonra kumanda ile ilişkisi kesilmez :)