Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Ynt: Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Fatih TANRIVERDİ' Alıntı:
abim saolasin. alışılmış dediğin kumandaları daha kullanmadigimdan, çok fazla sıkıntı cekmem sanırım)

yine varsa farklı önerileriniz memnun olurum.

.:: Discovery-Tapatalk çok fazla kota harcıyor::.

Aurora verelim abime dermişim. Şaka bir yana bende Hiteci bu kumandayı almak için satıyorum. Taranis'te kargosu vergisi derken yine 500-600 tl civarını bulacaktır. Fatih kumanda konusunda çok fazla yorum yapmak doğru değil bence. Bu konu uzun zamandır forumlarda tartışılıyor ve devam eder gider. En iyi kumanda bildiğin, her özelliğini rahatlıkla kullandığın ve güvendiğin kumandadır. Bu durumda kendi adıma sana iki alternatif önerebilirim. Biri Taranis diğeri de Aurora9 . Aurorayı zaten kullanıyorum. Taranisi henüz kullanmadım. Kullanıcı yorumlarına bakarak alacağım. Ama daha önce Turnigy kumanda kullandığım için menüsü bana yabancı değil.

Alışılmış kumanda derken yukarıda yazdığım iki kumandanın menü kullanımını video olarak bulabilirsin. O şekilde bir karşılaştırma yapabilirsin. Diğer markalardan da videoları izlemeni tavsiye ederim.

abi yorumların için teşekkür ederim. Sırf sen taranisi alasın ve bende kumanda sahibi olayım diye kendimi feda edip senin hiteci alırdım ama bir türlü ısınamadım o kumandaya.

ayrıca
soru 1: Taranis için "FrSky 2.4GHz ACCST TARANIS X9D PLUS and X8R Combo Digital Telemetry Radio System" bu combo yerine sadece kumanda alıp modül ve alıcı ayrıca önereceğiniz ürünler var mıdır? yoksa berabererinde gelen bu sistem yeterli midir?

2) bu pakete ek olarak, alınacak ayrı bir aparat ihtiyacı var mıdır?
örnek olarak telemetri için voltaj sensörü, ısı sensörü gibi.

abi yorumların için teşekkür ederim. Sırf sen taranisi alasın ve bende kumanda sahibi olayım diye kendimi feda edip senin hiteci alırdım ama bir türlü ısınamadım o kumandaya.

ayrıca
soru 1: Taranis için "FrSky 2.4GHz ACCST TARANIS X9D PLUS and X8R Combo Digital Telemetry Radio System" bu combo yerine sadece kumanda alıp modül ve alıcı ayrıca önereceğiniz ürünler var mıdır? yoksa berabererinde gelen bu sistem yeterli midir?

2) bu pakete ek olarak, alınacak ayrı bir aparat ihtiyacı var mıdır?
örnek olarak telemetri için voltaj sensörü, ısı sensörü gibi.

Sağol Fatih. Düşünmen yeterli ki öyle bir şeyi ben kabul etmem. Alacak kişinin içine sinmesi lazım.

Cevap 1- Kumandanın içinde modül gömülüdür zaten. Ayrıca istenirse ikinci bir modül takılabiliyor. Ekstra modüle ihtiyacın yok. Setin içindeki alıcı iyidir. Başka bir şey almana gerek kalmıyor.

Cevap 2 - Voltaj sensörü tamamda daha yeni başlıyorsun bu işe ısı sensörü ne işe yarayacak? Ha kullanacağım dersen ısı sensörü ayrı satılıyor. Alıcıya bağlamak yeterli. Voltaj sensörü bu alıcı için yanlış hatırlamıyorsam ayrıca satılıyordu. Alıcının data portundan bağlanıyor. Birden fazla sensör bağlantısı için sensör istasyonu almak gerekiyor.

anlaşıldı abim. saolasin

.:: Discovery-Tapatalk çok fazla kota harcıyor::.

FrSky 2.4GHz ACCST TARANIS X9D PLUS and X8R receiver telemetry
.
Bu kombo kumanda seti niye hic sitenin stoklarında yooook [emoji20]

Fatih hangi sitenin stoklarında yok.

abi burdaki alüminyum çanta değil, ve nedense fiyatı stokta olmayan diğer sitelere göre baya bir yüksek geldi.
belki kargo ücretsiz ama örnek olarak hobbyking de 219 dolar, artı düzgün bir kargo firması bedeli 25-30 dolar olsa, banggoodla aynı paraya olur. ama en azından hızlı bir kargo firmasıyla gelmiş olur.
bakıyorum hala. nedense banggooddan kargo süreci nedeniyle almak istemiyorum
bu arada sen aldın mı abi?

Henüz almadım. Önümüzdeki hafta olacak gibi. Özellikle Plus modelini arıyorsun anladığım kadarıyla. Aradaki farklar değer mi sence?

Bu arada bu HK bu kumandayı bana göndermiyor ne hikmetse. Adresimi beğenmedi galiba. :lol:

abi burdaki alüminyum çanta değil, ve nedense fiyatı stokta olmayan diğer sitelere göre baya bir yüksek geldi.
belki kargo ücretsiz ama örnek olarak hobbyking de 219 dolar, artı düzgün bir kargo firması bedeli 25-30 dolar olsa, banggoodla aynı paraya olur. ama en azından hızlı bir kargo firmasıyla gelmiş olur.

Hobbyking olacak o muhteşem firma görünüşte kargo için sadece 31 dolar alıyor(en azından ben aldığım zaman) ama :

- Bana ekranı hasarlı kumanda gönderdiler. Ve onu da 4 ayda gönderdiler.
- RMA kapsamında geri gönderim ücreti almayacağız deyip, kumandayı geri gönderdikten sonra "geri gönderim ücretini ödemiyoruz" dediler.
- RMA Kapsamında kumandayı değiştirmek için 6 ay beklettiler.
- Geri gönderirken, kumandaya 20 dolara fiyat yazarak tekrar gümrük ödememi garantilediler. Fedex express ile gönderip ordino ücreti ödetmeleri de tuzu biberiydi zaten.
- Geri gelen kumandanın SD kart okuyucusunda sorun var, bazen kartı okumuyor...

Detaylar ...

Kısacası o kumanda hasbelkader bozuk gelirse, üzerine su için, BG'da ise size bu sıkıntıyı yaşatacaklarını zannetmiyorum.

Zafer abi yorumların için tesekkur ederim.
Nesimi abi, son çıkan iyidir ya [emoji2] .

Zafer SAHIN' Alıntı:
Hobbyking olacak o muhteşem firma görünüşte kargo için sadece 31 dolar alıyor(en azından ben aldığım zaman) ama :

- Bana ekranı kırık kumanda gönderdiler. Ve onu da 4 ayda gönderdiler.
- RMA kapsamında geri gönderim ücreti almayacağız deyip, kumandayı geri gönderdikten sonra "geri gönderim ücretini ödemiyoruz" dediler.
- RMA Kapsamında kumandayı değiştirmek için 6 ay beklettiler.
- Geri gönderirken, kumandaya 20 dolara fiyat yazarak tekrar gümrük ödememi garantilediler. Fedex express ile gönderip ordino ücreti ödetmeleri de tuzu biberiydi zaten.
- Geri gelen kumandanın SD kart okuyucunda sorun var, bazen kartı okumuyor...

Kısacası o kumanda hasbelkader bozuk gelirse, üzerine su için, BG'da ise size bu sıkıntıyı yaşatacaklarını zannetmiyorum.

Zafer Bey sizin bu hikayeyi biliyorum. O yüzden alternatiflerim arasında HK yok. Diğer sitelere bakıyorum. Sanırım Amerikalılardan alırsam daha rahat edeceğim gibi geliyor. Kargo ücreti fazla ama olsun. Sağlam olsun bizim olsun diye düşünüyorum.

Zafer abi yorumların için tesekkur ederim.
Nesimi abi, son çıkan iyidir ya [emoji2] .

Aralarında önemli farklar yok. Titreşim özelliği, farklı renk ekran seçeneği ve birde gürültü azaltma olarak Türkçeye çevirdiğim bir özellik var artı olarak. Son çıkan olsun diyorsan B versiyonlarına bakman lazım. İki modelinde B versiyonu var. Bunlarda anakartta değişiklik yapılmış. Sonuç nasıldır kullanan var mıdır bilmiyorum. Sanki yukarıdaki özellikler için Plus almaya değmez diye düşünüyorum ama ben de hala karar veremedim açıkçası. Fiyatlar benim için ön planda olacak.

Merhabalar herkese tekrar :)

Artık demirbaşım olacak kumandamı almak istiyorum. Kararımı verdim: Turnigy 9XR. Ürün şu:

Şimdi, bu ürün bomboş. Ne alıcı, ne modül, ne batarya, ne de kablo... Bunları da alacağım, ama hangisini alacağıma karar veremedim, çünkü uyumluluk konusunu bilmiyorum.

Modül + alıcı paket olarak şu alternatifler var. Sizce hangisi daha iyi olur?

Bir de bunların dışında batarya şu olacak sanırım:

Bu da kumandaya ekran monte etmek için aparat:

Toplamda 120-130 DOlar civarı tutuyor, tabii bir de kargo ücreti var. Yani yuvarlak hesapla 300 TL gibi bir rakama kumanda işini halletmiş olacağım. Sizce bu şekilde kumanda işi çözülmüş olur mu? Atladığım bir şey var mı acaba?

Gönül ister ki bir Spektrum, Futaba vs. alayım, ama ben en fazla 450 sınıfı bir quadcopter uçuracağım için quadcopterin kendisinden 2 kat daha pahalı bir kumandaya ihtiyaç duymuyorum. Açıkçası uzun vadede de uçuracağım en profesyonel cihaz 500 Dolarlık bir F550 olur, çünkü hobiye çok vakit ayıramıyorum meslekten dolayı. Bu bakımdan F/P oranı iyi bir kumanda + set olarak bunları düşündüm. Bilmiyorum doğru yapmış mıyım...

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...

İsa Bey sizin durumunuzda olsam bende aynı şeyi düşünürdüm. 9XR ve DJT modül ikilisi iyidir. Sorun olmadan kullanırsınız.

Quadrolarınızda Naza kullanıyorsanız eğer aşağıdaki modülü almanızı tavsiye ederim. Fiyat farkına bakmadım ama S-Bus kullanma avantajınız olur. Kablo karmaşasını biraz azaltırsınız ve 16 kanal kullanma avantajınız olur.

Cevabınız için teşekkürler Nesimi Bey.
Evet, Naza kullanmayı düşünüyorum quadcopterimde. Dediğiniz modül ile arada yaklaşık 30 Dolar fark var, ama daha pratik olacaksa, değer diyorsanız ondan alayım, ama 9XR ile uyumlu olduğuna emin misiniz?