Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Hayırlı olsun Tevfik abi , çok güzel bir kumanda seçimi........... :)
Teşekkür ederim Hakan.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Çok güzel kumanda abi, hayırlı uğurlu olsun. %p

Bu arada dikkatimi çekti, anten koruması rijit sanırım. Katlanır olanlar sanki daha iyi bazı çantalara sığma açısından. Artık buna uygun bi çanta ayarlamak lazım süngeri uygun şekilde kesip ;)
Teşekkür ederim Rasim, geldiği zaman duruma göre bir yolunu bulurum.

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Hayırlı olsun hocam...Güle güle kullanın..Ne kadara aldınız?
Teşekkür ederim Ferhat Bey,'' £142.60'' Pound kargo dahil ayrıca 55 paund gösterirmisiniz dedim belki gümrük ödemeden kurtuluruz.

Rasim Öztürk' Alıntı:
...Bu arada dikkatimi çekti, anten koruması rijit sanırım. Katlanır olanlar sanki daha iyi bazı çantalara sığma açısından. Artık buna uygun bi çanta ayarlamak lazım süngeri uygun şekilde kesip ;)
Aynen öyle Rasim. Spektrum DX18'den sonra bu anten dizaynı geçti. Bundan sonra büyük ihtimal DX7,DX8 yeni versiyonlarında da bu anteni kullanacak. Her ne kadar görüntü olarak belli olmasa da eski tip antenli Sepktrum kumandalar ile arasında çok ciddi bir fark yok.

Mesela ben Turnigy şu çantasını DX9 için rahatlıkla kullanabiliyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tevfik Bey, çanta işini Türkiye'den halledeyim derseniz, şu da güzel bir örnek. Mordo abi bu çantayı DX9 için kullanıyor :

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Az önce yeni kumanda siparişimi vermiş bulunmaktayım :D
Fast Lad Performance dan Spektrum DX6 6 Channel Transmitter & AR610 Rx Combo + Free Second Rx
Hayırlı uğurlu olsun Tevfik Abi, çok güzel kumanda. :thumbup:

Ynt: Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Türker Akgün' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Tevfik Abi, çok güzel kumanda. [emoji106]
Teşekkür ederim Türker, İnş yeni kumanda ve yeni ünite ile pilotajımı da gelistiririm

Mehmet bey, eski kumandamı modelin çantasında taşıyordum, eğer anten sorun olursa önerdiğiniz çanta güzelmiş[emoji106] ondan alabilirim.

Günümüzde mixing olayının tümünü artık FBL üniteleri yaptığı için kumandanın helikopterler uçurmaktaki işlevi sinyal göndermekle sınırlı kalmaktadır. Tabi ki iş uçak olunca işler değişir. Gene helikopterler için konuşmak gerekirse kumandanın en önemli işlevi sinyalin kopmamasıdır. Bu yüzden en iyi kumanda diye birşey pek kalmadı.

Güven duyulan marka
Kolay anlaşılır menüler
Geniş ekran
Mikro modellerle bind olabilme
İhtiyacı karşılayacak kadar kanal sayısı
Ergonomik tasarım

Bunlar önemli şeyler.. Turnigy yi kullanıp da sinyal kesilmesi hiç yaşamayan da çok kişi vardır yoksa...

Hem Ilker hocama, hem Rasime katiliyorum. Katilmakla birtlikte, bir futaba 8fg kullanicisi olarak kumandamin her zerresini cok sevmekle beraber, fasst uyumlu alici takabildigim modeller disinda hic bir seyi ucuramiyorum, iyi ki frsky var. Hatta Futabanin en iyi dostlarindan align'in trex150'sini bile ucuramiyorum. Is mikrolara gelince, harici modul alip kullanmak da bir cozum tabi, ama pahali bir cozum. Benim cozumum ise soyle oldu: Mikrolar acisindan, hem farkli bnf modelleri kullanmak, hem de 3-5 kumanda sahibi olmak istemiyorsaniz, walkera devo7e sahibi oluyorsunuz. Ilk is kumandayi acip, range sinirlamasi getiren bir diyotu bypass ediyorsunuz. Hazir icini acmisken kumandaya iki tane daha switch ekliyorsunuz. Devo6s ile ayni kasayi kullanan 7e icinde switch montaj ve baglanti yerleri hazir durumda, ancak walkera walkera oldugu icin 7e'ye iki switch daha eklemeyi cok gormus. Sonrasinda kumandayi kapatip deviation yazilimi yukluyorsunuz ve basta spektrum ve walkera olmak uzere, nine eagles, wltoys, hisky ve daha bir cok protokole sahip joker bir kumandaniz oluyor. Bir yandan da futabanin keyfini surmeye devam ediyorsunuz (kendi adima konustum :) ) 7e siparisi verdim, beklemedeyim :)

Ben de her uc arkadasima katılıyorum :thumbup: Ozellikle Emre'nin bahsettigi mikro olayina cozum olmasi amaci ile eski kumandam olan Futaba 7C satip, yeni tercihimi Spektrum dan yana kullandim %p

Emre Kaman' Alıntı:
Hem Ilker hocama, hem Rasime katiliyorum. Katilmakla birtlikte, bir futaba 8fg kullanicisi olarak kumandamin her zerresini cok sevmekle beraber, fasst uyumlu alici takabildigim modeller disinda hic bir seyi ucuramiyorum, iyi ki frsky var. Hatta Futabanin en iyi dostlarindan align'in trex150'sini bile ucuramiyorum. Is mikrolara gelince, harici modul alip kullanmak da bir cozum tabi, ama pahali bir cozum. Benim cozumum ise soyle oldu: Mikrolar acisindan, hem farkli bnf modelleri kullanmak, hem de 3-5 kumanda sahibi olmak istemiyorsaniz, walkera devo7e sahibi oluyorsunuz. Ilk is kumandayi acip, range sinirlamasi getiren bir diyotu bypass ediyorsunuz. Hazir icini acmisken kumandaya iki tane daha switch ekliyorsunuz. Devo6s ile ayni kasayi kullanan 7e icinde switch montaj ve baglanti yerleri hazir durumda, ancak walkera walkera oldugu icin 7e'ye iki switch daha eklemeyi cok gormus. Sonrasinda kumandayi kapatip deviation yazilimi yukluyorsunuz ve basta spektrum ve walkera olmak uzere, nine eagles, wltoys, hisky ve daha bir cok protokole sahip joker bir kumandaniz oluyor. Bir yandan da futabanin keyfini surmeye devam ediyorsunuz (kendi adima konustum :) ) 7e siparisi verdim, beklemedeyim :)

Emre bey açıklamanız çok ilgimi çekti zira ben de micro özlemi çeken bi futaba hastasıyım... Merak ettiğim ise walkera 7e kumandanızda microlar için her ayarı yapabilecek misiniz? Yani ben şimdi modülle birlikte frysky kumandayla nanocp uçuruyorum ama gaini yüksek. Nerden düşüreceğimi bir türlü bulamadım. Bu konuda türkiyeden yardımcı olacak birilerinin de çıkabileceğini pek zannetmiyorum. Walkerada bu sıkıntı ortadan kalkacaksa hemen bir tane alamak lazım.

Mustafa Güney' Alıntı:
Emre bey açıklamanız çok ilgimi çekti zira ben de micro özlemi çeken bi futaba hastasıyım... Merak ettiğim ise walkera 7e kumandanızda microlar için her ayarı yapabilecek misiniz? Yani ben şimdi modülle birlikte frysky kumandayla nanocp uçuruyorum ama gaini yüksek. Nerden düşüreceğimi bir türlü bulamadım. Bu konuda türkiyeden yardımcı olacak birilerinin de çıkabileceğini pek zannetmiyorum. Walkerada bu sıkıntı ortadan kalkacaksa hemen bir tane alamak lazım.

Mustafa bey ne nanocp'yi, ne de bahsettiğiniz modülü biliyorum, o yüzden anlayamadım problemin sebebini. Ama şöyle söyleyim, 8fg'de istediğiniz her fonksiyonu, istediğiniz kanala atama şansınız var, deviation yazılımıyla birlikte devo7e'de de aynı durum söz konusu. Sizin durumda nanocp gain'i hangi kanalda görmek istiyorsa o kanalda kontrol edebileceğinizi düşünüyorum.

Hayırlı günler.
Aklı başında f/p dengesi en iyi olan bir kumandaya ihtiyacım var. Fiyat olarak 200$ ve üzerine çıkmak istemiyorum.

İstediğim şeyi şu örnekle anlatırsam belki daha anlaşılır olur.
Geçen gün bir server kurulumu için 400 gb 2 adet ssd diskin minimum 3 yıl yeteceğini, bundan dolayı zaten pahalı olan bu diskler için daha fazlasının alınmasını istemedik. Fakat ileri görüşlü olacağız niyetiyle illa 1 tb alalım ileride de kullanırız diye tonla parayı israf etme peşine gittiler. örnek olarak 400 gb bir ssd disk şimdi 1000 tl iken, 1 tb olanı 3000 tl. burada 3 yıl boyunca aradaki fark olan 2000 tl yi boşa harcamış olacağız. 3 yıl sonrada ihtiyacımız olan 1 tb disk emin olun belki bedavaya alınacak.

genelde bilgisayar konusunda bu hata yapılır. normal bir kullanıcı ne kadar zorlarsa zorlasın (aynı anda 10 sanal makina kurup hepsinde büyük oyun, program kurmayacaksa) ne bugün nede yarın bilgisayarda 4 gb ram den fazlasını kullanmaz. bilgisayarına 5-10 oyun kurup en fazla 3-5 bin müzik yüklese bile ki bunlar için en fazla 200 gb yer gereksin. Gider 16 gb ramli, 1 tb hardiskli bir pc alır. ve tonla parayı israf eder.
burada ilerisi düşünülmüş olmaz aslında,
normal bir kullanıcı 1 tb diski şimdi doldurmuyorsa, ileride de doldurmaz.
bu hatayı geçen gün bir yakınım yaptı. 3500 tl yi bir pcye verip sadece facebook için kullanıyor. Neymiş efendim en iyisi olsunmuş.
veya kadın kocasından araba ister en iyisi en pahalısı olsun der. 1,6 varken gider 3,2 motor araç alır. arabayı da sadece çocuğu okula götürmek için kullanır:)
etrafınızda görürsünüz, 20-30 km hızla giden 5000 motor jipleri:(
....

Sonuç olarak ağırlıklı quadda birçok özelliğini kullanacağımdan dolayı kanal sayısının fazla olmasını istedim. Bu nedenle bu model f/p olarak mantıklı geldi.

FrSky 2.4GHz ACCST TARANIS X9D PLUS and X8R Combo Digital Telemetry Radio System (Mode 2)

kutu içeriği:
Taranis X9D ACCST 2.4GHz Transmitter
New 2000mah Battery
Neck Strap
X8R receiver x 1

Bunun dışında, şu model, şu modül, şu alıcı diye tavsiyede bulunabilirseniz de çok memnun olurum.
Saygılarımla.
[attachimg=1]

Ekli dosyalar

• 67753s5(1).jpg
    67753s5(1).jpg
    39.9 KB · Görülme: 86

Fatih TANRIVERDİ' Alıntı:
Sonuç olarak ağırlıklı quadda birçok özelliğini kullanacağımdan dolayı kanal sayısının fazla olmasını istedim. Bu nedenle bu model f/p olarak mantıklı geldi.

Yukarıdaki yazıda bir tek buna takıldım. Quad için çok fazla kanala gerek olmuyor. Ama bu kumanda zaten 16 kanal desteği ile fazlasıyla iş görecek sağlam bir kumandadır. Kullananların neredeyse tamamı memnun bu kumandadan ama almadan önce yazılımını iyice inceleyin. Yazılım mantığı alışılmış kumandalardan biraz farklıdır. İlk zamanlarda alışmak zor gelebilir. Ama alıştığınız zamanda çok rahat kullanırsınız diye düşünüyorum.

abim saolasin. alışılmış dediğin kumandaları daha kullanmadigimdan, çok fazla sıkıntı cekmem sanırım)

yine varsa farklı önerileriniz memnun olurum.

.:: Discovery-Tapatalk çok fazla kota harcıyor::.