Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?
Hayırlı günler.
Aklı başında f/p dengesi en iyi olan bir kumandaya ihtiyacım var. Fiyat olarak 200$ ve üzerine çıkmak istemiyorum.
İstediğim şeyi şu örnekle anlatırsam belki daha anlaşılır olur.
Geçen gün bir server kurulumu için 400 gb 2 adet ssd diskin minimum 3 yıl yeteceğini, bundan dolayı zaten pahalı olan bu diskler için daha fazlasının alınmasını istemedik. Fakat ileri görüşlü olacağız niyetiyle illa 1 tb alalım ileride de kullanırız diye tonla parayı israf etme peşine gittiler. örnek olarak 400 gb bir ssd disk şimdi 1000 tl iken, 1 tb olanı 3000 tl. burada 3 yıl boyunca aradaki fark olan 2000 tl yi boşa harcamış olacağız. 3 yıl sonrada ihtiyacımız olan 1 tb disk emin olun belki bedavaya alınacak.
genelde bilgisayar konusunda bu hata yapılır. normal bir kullanıcı ne kadar zorlarsa zorlasın (aynı anda 10 sanal makina kurup hepsinde büyük oyun, program kurmayacaksa) ne bugün nede yarın bilgisayarda 4 gb ram den fazlasını kullanmaz. bilgisayarına 5-10 oyun kurup en fazla 3-5 bin müzik yüklese bile ki bunlar için en fazla 200 gb yer gereksin. Gider 16 gb ramli, 1 tb hardiskli bir pc alır. ve tonla parayı israf eder.
burada ilerisi düşünülmüş olmaz aslında,
normal bir kullanıcı 1 tb diski şimdi doldurmuyorsa, ileride de doldurmaz.
bu hatayı geçen gün bir yakınım yaptı. 3500 tl yi bir pcye verip sadece facebook için kullanıyor. Neymiş efendim en iyisi olsunmuş.
veya kadın kocasından araba ister en iyisi en pahalısı olsun der. 1,6 varken gider 3,2 motor araç alır. arabayı da sadece çocuğu okula götürmek için kullanır
etrafınızda görürsünüz, 20-30 km hızla giden 5000 motor jipleri
....
Sonuç olarak ağırlıklı quadda birçok özelliğini kullanacağımdan dolayı kanal sayısının fazla olmasını istedim. Bu nedenle bu model f/p olarak mantıklı geldi.
FrSky 2.4GHz ACCST TARANIS X9D PLUS and X8R Combo Digital Telemetry Radio System (Mode 2)
kutu içeriği:
Taranis X9D ACCST 2.4GHz Transmitter
New 2000mah Battery
Neck Strap
X8R receiver x 1
Bunun dışında, şu model, şu modül, şu alıcı diye tavsiyede bulunabilirseniz de çok memnun olurum.
Saygılarımla.
[attachimg=1]