Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Ynt: Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?

Senin adına sevindim,gerçekten uygunmuş aslında benimde canım dx7 istiyor ama sonbahara erteledim, sanırım bende aynısını buradan alacağım, gülegüle kullan

HTC Desire X cihazımdan gönderildi

Rasim Öztürk' Alıntı:
Adamlara da mail attım, paketin üzerine ürünü 55 pound yazın diye, olur dediler :yuppi:
O zaman yeni kumandan DX7s hayırlı olsun Rasim :thumbup:

"Hangi Kumandayı alayim ? En iyi kumanda hangisi ?" dedim bu konuya geldim, en iyi kumanda en hakim olduğum kumandadır dedim, macera aramak istemedim sadece en uygun seçeneği bulmak istedim. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Tevfik Mehmet Türker abilerime ve Deniz'e teşekkürlerimi sunarım.

Eskiden de bir dönem sahibi olduğum DX7s güzel kumanda gerçekten. Ergonomisi güzel, elime ve göbeğime iyi oturuyor. ;D Kullanımı kolay, menüleri anlaşılır. Geniş ekran, haliyle kısaltma sembol vs yok gibi, herşey ismi ile yazıyor uzun uzun...

Yeni seri DX6 da olabilirdi fakat fast lad de uygun fiyat olunca DX7s ten şaşmayayım dedim.

Hatta v922 deki bazı sorunlardan sonra mikroya tövbe etmiş gibiydim fakat, v977 alasım da var şimdi, nasılsa bi o kadar kara geçtik gibi :D

Rasim Öztürk' Alıntı:
Dün şehir dışındaydım, bugün geldim bilgisayarı açtım, ne göreyim :laugh: Bugün aldığım en iyi haberlerden biri bu Tevfik abi ;)

Siteye girdim, fiyatı gördüm, kayıt oldum, yeni fiyatı gördüm ve o an ikinci bir alternatif düşünmedim :coolxf: Ki sitede yeni DX6 ve DX7s fiyatları aynı, normalde 60 dolar kadar fark olur :D

Kargo ve gümrük dahil 188 pounda geliyor yani 685tl gibi bir miktar... Bu fiyata başka DX7s yoktur herhalde AR8000 ile beraber. Anında sipariş verdim, bakalım beklemedeyim artık...

Eskişehir'e balaban köfte, çiğ börek yemeye beklerim Tevfik abi :saygilar: (Aslında yaz zamanı Bursa'ya da olur, hem yemek kültürü Bursa'da daha derin ;) )

Çok teşekkür ederim gerçekten ;)

Rasim, senin memleket Bursa'mı?

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Rasim, senin memleket Bursa'mı?

Aile Bursa'da abi, ben eskişehirde çalışıyorum. Temmuz Ağustos arası bir süre bursada olurum onun dışında eskişehir devam...

Merhaba,

Öncelikle kendimi tanıtayım, adım Kadir, 5 yıldır model araba hobby'si ile uğraşıyorum. Yeni bir heyecan arayayım derken kendimi buralarda buldum. Çok yararlı paylaşımlar yapmaktasınız emeğinize sağlık.

Yakın zamanda hobbyzone micro bir uçak aldım(champ), (henüz gelmedi) elektroniği dsm teknolojisi olduğu için, ileride yapacağım uçak/heli yatırımları ve mico'ya olan ilgimi düşünürsek. Specktrum kumanda'da karar kıldım.
6 kanal bir kumandanın bana yeteceğini düşündüm(gp'ye girmeyeceğim).

Sonuca gelirsek, seçenekleri 2'ye ayırdım fiyat/performans/mantık değerlendirmesi bekliyorum sizden..
1- Spektrum dx6i , 129 dolar + 38 dolar kargo + gümrük (amain hobby)
2- Turnigy 9xr , 50 dolar , dsm modül 30 dolar + 25 dolar kargo + Gümrük (Hobbyking olacağı için fiyatı düşük gösterme durumu var, gümrüğe kalırmı kalmaz mı sizin tecrübenize bıraktım)

*Ayrıca turnigy için özel lipo pil almam gerekecek buda kargo dahil 35 dolar civarında.

Şimdi fiyat performans mantık olarak sizce nasıl bir yol izleyebilirim? Specktrum'u sıfır alınca gümrük'te eklenirse hoşuma gitmeyen fiyatlar oluyor, turnigy ise ne kadar güvenilir ne kadar uzun ömürlü olur tartışılır.

Not : Bir yandan dx6i 2.el kumanda bakınıyorum. Acelem olmadığı için araştırmaya ve benim için en iyi kumandayı bulmak için araştırmaya devam etmekteyim.

Fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler :)

Merhaba Kadir,

Senin adına tanışma konusu açtım ki diğer arkadaşlarımız da fark etsinler ;)

Senin bu düşündüğün aynısını ben de yaklaşık 1 sene önce düşünmüş ve benze şekilde DX6 yerine Turnigy almıştım. Aldım ve hiç kullanmadan sattım. Zira 9XR menüleri insanı hobiden soğutacak kadar gereksiz detaylı ve karışık. Ürünün kalitesine ve güvenilirliğine değinmiyorum bile ;)

Bu yüzden %100 sana Spektrum öneririm %p

Cepten yazıyorum o yüzden kısa olacak. Öncelikle hoşgeldin, hayırlı olsun yeni hobin, ben de rc araba ile bir süre ilgilendim kyosho drx ve fiesta vardı. Şimdi tekrar heliye döndüm kesinlikle daha zor ama zor olan herşey gibi daha zevkli :)

Amain çok sağlam bir site olmasına rağmen, fiyatlar en uygun orda değil çoğu zaman, ama amerikadan daha hızlı geliyor uzakdoğu gibi değil tabi. Yalnız abd gümrük konusunda daha hassas, amain ile önceleri mailleştim olmaz dediler.

Onun yerine fastlad öneriyorum, kumanda fiyatları çok uygun, çok daha hızlı geliyor. Okuduysan bundan önceki birkaç sayfayı, ben Dx7s aldım, bir kuruş gümrük ödemedim, toplamda 6 günde geldi.

Fastlad e üye ol, üye girişi yaparak fiyatları kontrol et uygun olduğunu göreceksin. Adamlarla iletişime geçersin alınca, fiyatı 40 pound falan gösterin diye.

Bu arada spektrum al tabi, turnigy de nedir ;D

Mehmet ve Rasim Bey iyi dilekleriniz için teşekkürler,

Yorumlardan yola çıkarak turnigy'e hiç bulaşmıyorum o zaman :)

Bu konuyu baştan sona okumuştum, fastlad'i duydum ama pek önemsememiştim, şimdi girip üye oldum ve fiyatlara baktım, amain'den daha ucuz gerçekten.
Gümrükte sorun yaşamamak detaylı ve kibarca mail attım adamlara. Onay alır almaz siparişi geçeceğim, açıklamalarınız için teşekkürler :)

Az önce yeni kumanda siparişimi vermiş bulunmaktayım :D
Fast Lad Performance dan Spektrum DX6 6 Channel Transmitter & AR610 Rx Combo + Free Second Rx
[SPM6700P]

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Fast Lad Performance dan Spektrum DX6 6 Channel Transmitter & AR610 Rx Combo + Free Second Rx
[SPM6700P]
Tevfik Bey çok güzel bir kumanda :thumbup: Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, keyifli uçuşlarda kullanın inşallah :halay:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Tevfik Bey çok güzel bir kumanda :thumbup: Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, keyifli uçuşlarda kullanın inşallah :halay:

Teşekkür ederim Mehmet Bey.

Hayırlı olsun Tevfik abi , çok güzel bir kumanda seçimi........... :)

Çok güzel kumanda abi, hayırlı uğurlu olsun. %p

Bu arada dikkatimi çekti, anten koruması rijit sanırım. Katlanır olanlar sanki daha iyi bazı çantalara sığma açısından. Artık buna uygun bi çanta ayarlamak lazım süngeri uygun şekilde kesip ;)

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
[SPM6700P]

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hayırlı olsun hocam...Güle güle kullanın..Ne kadara aldınız?