Güzel oluyor.
Crutch yerine ben payanda diyorum. Bilmem doğru mu?
Teşekkürler Levent Bey, payanda aslında doğru denebilir, en nihayetinde bu şey bir nevi destek, “crutch” kelimesi de özünde destek fonksiyonunu içeriyor. Öte yandan bu “şey” sadece destek olmadığı için destek demek istememiştim, sanki haksızlık olur gibi düşünmüştüm
Payanda daha “havalı” bir kelime ama, hem de bir miktar mimari estetiği barındırıyor, güzel bir öneri teşekkür ederim. Hadi bundan sonra Payanda diyelim
Kesinlikle öyle olur
Evden çıkmaya üşendiğim için önce 3D yazıcıda basabileceğim bir köşe desteği tasarlayıp bastım, sonra da kendi kendime niye bu kadar “target fixation” halinde olduğuma kızıp ne desteği kardeşim, bas epoksiyi, gönye ile dik tut epoksi donana kadar oldu bitti dedim...
Her destek plakasını teker teker yerlerine epoksi ile yapıştırdım, tablaya ve eksene dik olduklarından da emin oldum. Sonuç gayet güzel oldu, üst yüzeyleri tam anlamıyla düzlemsel 4 desteğim oldu.
Gövde bölmelerini de temizleyip teker teker payandaya geçirdim, kanat kök sinirinin gövdede olacak tarafını da yerine oturttum.
Yapıyı da desteklerin üzerine oturtup lazer, gönye cetvel, eldeki bilimum ölcü aletiyle merkezleyip payandayı desteklere iğneledim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Şu ana kadar halen lego modundayız
payandanın kendisi hariç diğer parçalar hep kuru, yani yapıştırıcı henüz devreye girmedi. Bölmelerin diklikleri, merkezde oldukları, hizalamalari vs vs herşeyden emin olunca önce bölmeler payandaya yapıştırılacak, sonra da gövdenin “kafes”ini oluşturacak çıtalar teler teker yerlerini alacaklar...
Dün gece bölmelerin hazırlanması tahminimden çok daha fazla zaman aldığı için videoyu çekemedim, bu akşam kısmetse gelir video da. Videoda bir “çakma” kutu açılışı da olacak