Kanatların iskeletlerinin alt taraflarının tesviyesi tamamlandı (artık gün ışığında dışarda zımpara yapıp hayatta kalabiliyorum
)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kaplamada kullanılacak levhalar da önceden hazırlanmıştı.
Bunlar sadece ana serenden firar kenarına kadar olan alanı kaplayacak. Ana serenden öne, hücum kenarına kadar olan kısım için de bir levhadan uygun şekilli bir parça kestim. Bu levhanın lif yönü hücum kenarına paralel olacak.
Kaplama yaparken kanadın düz durması için yine mutfak tezgahına taşındım. Alçıpan levhamı tezgaha koyup üzerine 12x6mm lik bir balsa çıta iğneledim ve kanadı bunun üzerinde hizaladım. Bu sinirlere alttan destek olup kaplama sırasında kanadın çarpılmamasını sağlayacak. Bu aşamada sadece tek taraf (alt) kaplandığı için bu çok önemli değil aslında ama yine de olabildiğince düzgün olmasını istedim.
herşeyin düzgün ve doğru olduğundan emin olunca da sinirlere ve serenlere alifatik tutkal sürüp kaplama levhasını yerleştirdim, üzerine de kum torbalarımla ağırlık koyarak presleyip kurumaya bıraktım.
Her zaman böyle bir imkan olmuyor ama bu sefer alttan yapışma yüzeylerini görsel olarak kontrol etme şansım var:
Levha her yerde sinirlere tam oturmuş, ve çoğu yerde az miktarda yapıştırıcı sıkışıp taşmış. Bu iyi bir yapışma olacağına dair güzel bir işaret
Bu kanat yaklaşık 1 saat bu halde bekleyecek, sonra hücum kenarındaki kaplama da benzer şekilde yapıştırılacak. Sonrasında aynı işlemler diğer kanat yarısına uygulanacak.