Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Ynt: Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Kadir Kurt' Alıntı:
Depronlarda Mehmet abinin dediği gibi uhupor, epoxy, sıcak silikon kullanıyorlar. Arasından sen seç kullan ama sıcak silikon diğerlerine göre biraz daha ağırlık yapıyor %p
Eyw Kadir bakalim yorumlar gelsin birinde karar kilicaz [emoji106]

ben depron modellerimde tahtakale spotta satılan(antalyada tahtakale var ama sizin illerde varmı bilmiyorum) ve fiyatı 5 tl olan akfix marka epoksi kullanıyorum. çift karışımlı olanından. yalnız bu modelin 2 türlüsü var, birinde tüplerden biri beyaz diyeri sarı (ben bunu tavsiye etmem hiç memnun kalmadım donmuyor kolay kolay), birde tüplerden biri beyaz diyeri siyah olanı var, işde ben o siyahlı olanı kullanıyorum 5 dkda donuyor, ki bu yapıştırıcı ile 3-4 depron uçak yaparsınız baya ucuz ve kullanışlı yani. resminide yolluyorum şöyle bi resmi var.. sitesinden bakabilirsiniz.

yani kısacası deprondan yapıyorsanız boşa 16-17 tl yapıstırıcaya para vermeyin, bu 5tllik yapıstırıcı ile 3-4 uçak yaparsınız.

Volkan Güneş' Alıntı:
ben depron modellerimde tahtakale spotta satılan(antalyada tahtakale var ama sizin illerde varmı bilmiyorum) ve fiyatı 5 tl olan akfix marka epoksi kullanıyorum. çift karışımlı olanından. yalnız bu modelin 2 türlüsü var, birinde tüplerden biri beyaz diyeri sarı (ben bunu tavsiye etmem hiç memnun kalmadım donmuyor kolay kolay), birde tüplerden biri beyaz diyeri siyah olanı var, işde ben o siyahlı olanı kullanıyorum 5 dkda donuyor, ki bu yapıştırıcı ile 3-4 depron uçak yaparsınız baya ucuz ve kullanışlı yani. resminide yolluyorum şöyle bi resmi var.. sitesinden bakabilirsiniz.

yani kısacası deprondan yapıyorsanız boşa 16-17 tl yapıstırıcaya para vermeyin, bu 5tllik yapıstırıcı ile 3-4 uçak yaparsınız.
Oneri icin sagol abi [emoji106] bulursam alaym benim linkini attigm 9tl koctasta

Berkay35' Alıntı:
Oneri icin sagol abi [emoji106] bulursam alaym benim linkini attigm 9tl koctasta

bide ben epoksiyi sadece depronu ve motor mountu yapıstırırken kullanıyorum, karbon çubugu kanadın altına 5-6 noktadan sicak silikonla tutturuyorum yani üstünü yapıstırıcı ile kapatmıyorum, kaplama bantı ile kapluyorum sonra :p

Ynt: Ynt: Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Volkan Güneş' Alıntı:
bide ben epoksiyi sadece depronu ve motor mountu yapıstırırken kullanıyorum, karbon çubugu kanadın altına 5-6 noktadan sicak silikonla tutturuyorum yani üstünü yapıstırıcı ile kapatmıyorum, kaplama bantı ile kapluyorum sonra :p
Hmm [emoji2] abi o dedigin epoxy koctasta yok baska tevsiyen var mi o dedigim yapistiriciyi mi alayim yoksa uhupor mu yada baska marka epoxi mi ?

Ynt: Ynt: Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Berkay35' Alıntı:
Hmm [emoji2] abi o dedigin epoxy koctasta yok baska tevsiyen var mi o dedigim yapistiriciyi mi alayim yoksa uhupor mu yada baska marka epoxi mi ?

5dk lık başka marka epokside alabilirsin, 5dk lık olması işini kolaylaştırır, fiyatı ucuz diye ben akfixi demişdim ama 8-9 tlye yada 10 tlye başka markalarda bulabilirsin. uhu poru denemedim yani bilemicem olurmu ama öneriyolarsa onuda alabilirsin.

Ynt: Ynt: Ynt: Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Volkan Güneş' Alıntı:
5dk lık başka marka epokside alabilirsin, 5dk lık olması işini kolaylaştırır, fiyatı ucuz diye ben akfixi demişdim ama 8-9 tlye yada 10 tlye başka markalarda bulabilirsin. uhu poru denemedim yani bilemicem olurmu ama öneriyolarsa onuda alabilirsin.
Epoxy pahaliymis yav [emoji2] uhu por alıcam sanırım [emoji2]

Berkay ben sıcak silikon kullandım, hem sağlam tutuyor hem uygulaması çok kolay. Benim uçağın iniş takımı yok karnının üzerine indiriyorum hep :) , ona rağmen ne koptu nede ayrıldı yapıştırdığım yerler :)

tamerkaymakci' Alıntı:
Berkay ben sıcak silikon kullandım, hem sağlam tutuyor hem uygulaması çok kolay. Benim uçağın iniş takımı yok karnının üzerine indiriyorum hep :) , ona rağmen ne koptu nede ayrıldı yapıştırdığım yerler :)
Sıcak silikon da güzel bir çözüm ama ağırlık olarak en ideali Uhu Por ;)

Konuyu merakla takip ediyorum Berkay,, uçan bir şey yaparsa bende düşünmüyorum değil .. Ama bu uçakların gerçek görümlü bir planı varmı? birde kaplamayı nasıl yapıyoruz bantı yapıştırıp ütü ile üzerinden geçiliyormu yada başka bir şey ile?

kadir kocaman' Alıntı:
Konuyu merakla takip ediyorum Berkay,, uçan bir şey yaparsa bende düşünmüyorum değil .. Ama bu uçakların gerçek görümlü bir planı varmı? birde kaplamayı nasıl yapıyoruz bantı yapıştırıp ütü ile üzerinden geçiliyormu yada başka bir şey ile?
Abi renkli bantlar var ben onlarla yapmayi dusunuyorum [emoji106]

O zaman yapistiricida karar verildi uhu por [emoji106] yardimci olanlara tesekkur ederim .Gelelim pervane konusuna 1850kv motor 20a esc 2200 mah lipo kaca kac pervane kullanicam buna

Berkay35' Alıntı:
O zaman yapistiricida karar verildi uhu por [emoji106] yardimci olanlara tesekkur ederim .Gelelim pervane konusuna 1850kv motor 20a esc 2200 mah lipo kaca kac pervane kullanicam buna

8x6 emax , türk hava kurumunda satılıyor bence işini görür. yada hobbykingden falan sipariş vericeksen ordaki 8x6 slow fly olanı alabilirsin, 5 adet çıkıyor bi paketten ama emaxe göre daha çabuk kırılıyor.

kadir kocaman' Alıntı:

renkli koli bantları var onlarla kaplıyorum ben genelde, üstünden ütü ile falan geçmeye gerek kalmıyor çünkü renkli koli bandı baya iyi yapışıyor zaten sökerken zorlanıyorsun deprondan :D , gerçek görünümlü derken eklediğim resimlerde sol tarafda duran yeşil bi savaş uçağı var onun gibi bişeymi istiyorsun ?? onu yapmam baya bi uzun sürmüşdü sanırsam 1 aydan fazlaydi, ama daha basit bişiler bulabiliriz mesela lilripper var internette,

resim linki :

bunun gibi bişide yapabilirsin basit yapımlı ama az buçuk gövdeli :D onun pdf planı olucakdı bende isterseniz yüklerim, hiç yapmadım sadece yaparsam diye dosyayı saklıyorum ama kanadını uzatmak lazım biraz bence çünkü 75 cm falan kanat açıklığı bu lilripperin

Volkan Güneş' Alıntı:
resim linki :

bunun gibi bişide yapabilirsin basit yapımlı ama az buçuk gövdeli :D onun pdf planı olucakdı bende isterseniz yüklerim, hiç yapmadım sadece yaparsam diye dosyayı saklıyorum ama kanadını uzatmak lazım biraz bence çünkü 75 cm falan kanat açıklığı bu lilripperin

Ben bu uçağı yaptım, Berkay' a da önerdim ama kandıramadım :) Berkayın 2200mah lık pilleri büyük gelir bu uçağa.

Motor olarak Turnigy L2210-1650, plush 25a esc ve 8*5 pervane kullanıyorum. Tam gaz hiç uçmadım kanatlarım yamuluyor karbon takviyesi zayıf biraz :D

Elevator kısmı biraz yamuk olmasına rağmen uçuşu çok güzel, havada duruyor resmen :)

Berkay Bu uçağı istersen planının kesilmiş hali bende var, depron da var fazladan ozalit mozalit uğraşmazsın, falçatayla keser yapıştırır, boyar uçarsın. :)

Berkay renklendirme konusunda renkli bant kullanıcam demişsin ama bant ağırlık yapıyor. Onun yerine depron u guaj boya ile boyayıp lifli bantla(fiberli/lifli) kaplayabilirsin. Hem renkli olur hem sağlam olur. Ben f3x 3d denememde rudderi renkli bantla kaplamıştım rudder bütün gövdeden ağır olmuştu.