bakdım hk dan, o uçagın uçuş agırlıgı 400 gr yazıyor ama motorla ilgili bilgi yok, denemen lazım
extra 330 yapmak için, 3 servo lazım motor ve esc dışında. kısaca olması gerekneler şunlar extra 330 için,
- 4 adet yeke (6mm deprona gömülen klipsli olması daha iyidir) benim kullandığım :
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
- bir set pushrod seti (0,8 mm kalınlıgında ve kılavuzlu olan tercihim) benim kullandığım :
- pushrodları yekeye baglamak için clips (olmasada olur ben kullanıyorum ) benim kullandıgım :
- 1 adet arka iniş takımı için böyle bişey ( kendinde herhangi bi ahşapdan yapabilirsin benim elimde bu vardı bunu kullandım ) :
- 1 adet ön iniş takımı ( tamamen senin tercihine kalmış) ben elimdeki eski bi uçaktan çıkma şunun benzeri bir malzeme ile yaptım :
- 3 adet servo (9grlık ) benim kullandığım :
- 1 adet esc (motora göre seçilcek) ben elimdeki malzemeleri kullandım :
- 1 adet motor ( min. 800gr thrsutlı olmalı bence) ben elimdeki motoru kullandım :
- karbon çubuk ( kanat desteği için bi parça arka elevatorede takılcak 3-4 mm kalınlıgında yeterli daha kalında olur) :
- ufak bir parça 3mm kontraplak (motor mount kesmek için) olmadı 5 ltlik su şişesinin kapağınıda kullanabilirsin biraz sağlamlaştırıp
- pervane ( ben 9x6 kullanıyorum benim motorda ama sen kendi motoruna göre seçicen, 2200 kv motorumda 7x4 kullanıyorum mesela)
- alıcı ,kumanda , pil bide şarj cihazı
- renklendirmek istersen renkli koli bandı
- fiberli bant
sonuçdada aşadaki resimlerdeki gibi bişey cıkıyor, benim motor ve esc seçimim biraz büyük ve güçlü bu uçaklar için , elimde o motorlar vardı onları kullandım, iniş takımlarını iki türlü yaptımdı elimdeki eski sağdan soldan buldugum iniş takımlarından, onlarıda resimledim örnek olması için sana
not : en son resimdeki soldaki scale savaş uçağıda tamamen el yapımıdır , kendim yapmışdım ve deprondan yapdım onuda, yani depron candır kandır her uçaga olur yeterki uğraş