Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Farkli bir ucus alani Kapali otopark izleyin tavsiye ederim. Ozellikle Nesimi abi kamera acisi guzel ayarlanirsa ne kadar guzel goruntuler ciktigini gorebilirsiniz
İrfan rica etsem bu tür videolar paylaşmasak :lollol: :lol: Malum heli videoları ile zaten bir belaya bulaştık, sayende bir de ACTION FPV girmemiz an meselesi :lol: :lol:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İrfan rica etsem bu tür videolar paylaşmasak :lollol: :lol: Malum heli videoları ile zaten bir belaya bulaştık, sayende bir de ACTION FPV girmemiz an meselesi :lol: :lol:
Mobiusu tamir edebilmis olsaydim benim videolar izliyor olacaktiniz.
Benimkiler bu kadar istek uyandirmayacak nasilsa :)
Bence gec bile kaldiniz abi. Sebebinide biliyorum benim videolari bekliyorsunuz ;)
Neyse volantexin videolarini editliyorum suanda yetisirse 1-2 saate onlari yukleyecegim simdilik onlarla idare edin :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Mobiusu tamir edebilmis olsaydim benim videolar izliyor olacaktiniz.
Benimkiler bu kadar istek uyandirmayacak nasilsa :)
Bence gec bile kaldiniz abi. Sebebinide biliyorum benim videolari bekliyorsunuz ;)
Neyse volantexin videolarini editliyorum suanda yetisirse 1-2 saate onlari yukleyecegim simdilik onlarla idare edin :)
Yok Irfan, işin gerçeği ben senin kendi videolarından daha çok korkuyorum :D İnşallah en kısa süre içerisinde onları da izleriz :thumbup:

Bu sene tüm bütçeyi heliye hatırdım maalesef :embarras: Ama seneye büyük ihtimal bizde de göreceksiniz bu mini quadrolardan :halay:

Abi bende goblin 500 siparisi vermekten son anda dondum bu quadro isine ve cokda dogru yaptigimi dusunuyorum sahsen. Bu hobide son nokta heli ile 3d ucus. Bende birkac takla ve tictoc denemesinden sonra bu ise basladim ve zararin neresinden donulurse kardir diye dusunuyorum :)
Gelin sizde vazgecin benim gibi bu heli askindan :)
Saka bir yana en kisa zamanda denemenizi hatta almanizi siddetle tavsiye ediyorum.
Kac aydir helileri kutusundan bile cikarmadim. Satmak icin temizleyip iyice toparlayip ilan bile acasim yok vallahi :)
Bulundugum noktadanda inanilmaz mutluyum...

Var mi bunu yapabilecek babayigit bir quadci :)
İlkinde yere paralel firlattim cok kolay oldu.
İkinci firlatista her eksende cevirdim ucuz kurtardik :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İrfan çok güzel hareketler bunlar. İnsanın canı nasıl çekiyor bu modeli. Ekim kasımdan önce toparlamam zor olacak benim.

İrfan bu küçücük aletin önünü arkasını karıştırmadan nasıl uçuyorsun. Kameraman bile takip edemiyor. Ufaklık çok hızlı birde. İşin eğlenceli kısımlarına geçtiğini görmekte ayrı bir güzel tabi...

irfan buzdağlı' Alıntı:
Var mi bunu yapabilecek babayigit bir quadci :)
İlkinde yere paralel firlattim cok kolay oldu.
İkinci firlatista her eksende cevirdim ucuz kurtardik :).....
Eyvah eyvah yavaş yavaş yurtdışında görmeye açılık olduğumuz hareketler gelmeye başladı :bravo: :halay: Bu da demektir ki bizim bu miniyi alma zamanımız geliyor :laugh: Yavaştan kenara para ayırmaya başlayayım bari :lol:

Şaka bir yana video süper olmuş Irfan. Fırlatma kısmı zaten kopartı beni :halay: Uçuşta gayet hızlı ve cevik. Hatta ara ara ben ve kameraman modeli takip etmekte zorlandı ;D Eline sağlık kardeşim :yuppi:

irfan abi tebrikler iyi uçurmuşsun.Acayip hoşuma gitti benimde bende toplamaya başlasam mı bir yandan bilemedim :) uçağı bitirdikten sonra ilk işim bu olacak .Ayrıca nesimi abinin de dediği gibi quadın yönünü nasıl anlıyorsun ben kocaman quadcopter de zor anlıyorum hatta bugün ikindi vakti biraz uçurayım dedim yönü karıştı gitti kavak ağacının tepesinde kaldı pervaneler karbon olmasaydı kırılsaydı zor indirirdim:)

Eyvah eyvah yavaş yavaş yurtdışında görmeye açılık olduğumuz hareketler gelmeye başladı :bravo: :halay: Bu da demektir ki bizim bu miniyi alma zamanımız geliyor :laugh: Yavaştan kenara para ayırmaya başlayayım bari :lol:
...
Çok az kaldı Abi, çok az. :laugh: :lollol: :lol:

Yunus EMRE ŞAHİN' Alıntı:
irfan abi tebrikler iyi uçurmuşsun.Acayip hoşuma gitti benimde bende toplamaya başlasam mı bir yandan bilemedim :) uçağı bitirdikten sonra ilk işim bu olacak .Ayrıca nesimi abinin de dediği gibi quadın yönünü nasıl anlıyorsun ben kocaman quadcopter de zor anlıyorum hatta bugün ikindi vakti biraz uçurayım dedim yönü karıştı gitti kavak ağacının tepesinde kaldı pervaneler karbon olmasaydı kırılsaydı zor indirirdim:)
Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan çok güzel hareketler bunlar. İnsanın canı nasıl çekiyor bu modeli. Ekim kasımdan önce toparlamam zor olacak benim.

İrfan bu küçücük aletin önünü arkasını karıştırmadan nasıl uçuyorsun. Kameraman bile takip edemiyor. Ufaklık çok hızlı birde. İşin eğlenceli kısımlarına geçtiğini görmekte ayrı bir güzel tabi...

Simdi oncelikle sunu soyleyeyim bu kadar stabil bir modeli ucurmak cok kolay. Hickimsenin gozu korkmasin. Videolari ceken benim kucuk kardesim. Kendisi daha once eline hic kumanda almamis olmasina ragmen 3 dk ogrettikten sonra tabiri caizse tail-in cok rahat ucurmaya basladi. Hatta ayni gun cekilmis onun videolarida var ama elimde yok onlar bilahare alinca onlarida yuklerim.
Quadin onunu arkasini ayirabilmemin en buyuk sebebi zamaninda simulatorde heli calisirken denedigim bir yontem vardi. En kotu senaryoyu gerceklestirerek heliyi cok uzaga bit kadar gorunucek sekilde gonderip bakmadan biraz kuyruk cevirerek oryantasyonu kaybediyordum. Daha sonra kumandadan verdigim yon degisiklikleriyle o minnacik modelin gittigi yone gore oryantasyonu bulup geri getiriyordum. Bu calismanin heli pilotlugu icin aslinda hicbir faydasi yok gibi gorunuyor ama quadda inanilmaz isime yaradigini farkettim. Ustelik quadda auto level sistemide oldugu icin oryantasyonu toparlamak daha kolay oluyor. Ben bu tip ucusa "kor ucus" diye bir isim taktim bence cuk oturdu :) Buradanda sunu anliyoruz ki heli ucurabilen herseyi ucurur :)
Daha yakindayken ise yarayan diger faktorlerden biri pervane renkleri. Bunu zaten biliyorsunuzdur anlatmama gerek yok ama soyle ondeki iki pervane ile arkadaki iki pervaneye farkli renkte prop kullaniyorsunuz.
Benim cokda farkinda olmadan kullanmadigim bir diger yontem ise quadin profil goruntusu. Ozellikle havanin kararmak uzere oldugu aksam vakitlerinde cok ise yariyor zaten pallerin renginide cok secemiyorsunuz malum topu topu 5 inç :)
Profil goruntusude soyle oluyor ki benim quadda en yuksekte duran parca video anteni. Modelinde tam ortasinda degilde en arkasinda durdugu icin hemen hemen her acidan pozisyonunu gorebiliyorsunuz. Tabi bu yontemde yakin mesafe icin gecerli.
Ozellikle ilk baslarda cok ise yarayan diger yontem ise quadi surekli one dogru hareket halinde tutarak adeta bir ucak gibi hizli ucurmak. Aileron komutlari sureklilik arzedince oryantasyon kaybi daha az oluyor. Yani isin sirri hizli ucmakta yatiyor. Bunuda zagi ucurabildigi halde ucak ucaramayan bir arkadasla konusunca farkettim :)
Disardan belki zor gorunuyor ama emin olun hersey biraz pratikte bitiyor ama hic zor degil. Tabi birde stabil bir modele ihtiyaciniz var. Ben bu konuda cok sansliyim. Modelim inanilma stabil. Hatta size sunu soyleyeyim belki inanmayacaksiniz ama o izlediginiz ucusu yaptigim sirada 2 motorum kafa salliyordu. Bakin balanslari iyi degildi demiyorum. Motorlardaki shaftlar egildigi icin tabir tam olarak kafa sallamak :)
Nesimi abi dedigim gibi sen toplayacagin model icin bir konu ac parcalari birlikte secelim.
Ozellikle kontrol karti konusunda bu kucuk modellerde acro naze32 disinda yapacagin tum secimler yanlis olacaktir haberin olsun.
Videoda firlattigimda modelin kendini o sekilde toparlamadi tamamen kontrol kartinin marifeti ;)
Ben sadece cesaret ediyorum...

Türker Akgün' Alıntı:
Çok az kaldı Abi, çok az. :laugh: :lollol: :lol:

Şaka bir yana video süper olmuş Irfan. Fırlatma kısmı zaten kopartı beni :halay: Uçuşta gayet hızlı ve cevik. Hatta ara ara ben ve kameraman modeli takip etmekte zorlandı ;D Eline sağlık kardeşim :yuppi:
Video aslinda cok kotu cekilmis kardesim videoyu dik cekmis cokda sallamis. sizin tavsiye ettiginiz programla ancak bu sekilde duzeltebildim. Yinede begendiginize cok sevindim :)
Abi sizin alacaginiz yok beni kandiriyorsunuz bellki bol bol video yukleyeyim diye :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Video aslinda cok kotu cekilmis kardesim videoyu dik cekmis cokda sallamis. sizin tavsiye ettiginiz programla ancak bu sekilde duzeltebildim. Yinede begendiginize cok sevindim :)
Abi sizin alacaginiz yok beni kandiriyorsunuz bellki bol bol video yukleyeyim diye :)
Yok valla şaka yapmıyoruz Irfan :) Mesela Quadro ile ilgilenmeye başlayan Ömer abimize şiddetle büyük model yerine bunu tavsiye ediyoruz.

Inan şu aralar gerek ben gerekse Türker o kadar çok para harcıyoruz ki heli için, bu modeli ne yazık ki seneye ötelemek zorunda kaldık :embarras: Malum esas işimiz heli :laugh:

Yok valla şaka yapmıyoruz Irfan :) Mesela Quadro ile ilgilenmeye başlayan Ömer abimize şiddetle büyük model yerine bunu tavsiye ediyoruz.

Inan şu aralar gerek ben gerekse Türker o kadar çok para harcıyoruz ki heli için, bu modeli ne yazık ki seneye ötelemek zorunda kaldık :embarras: Malum esas işimiz heli :laugh:
Abi desene paralar yine bosa gitti ;D
Saka bir yana heli ile ugrasmak zor ve pahali bir is. Her babayigidin harci degil. Hele isin sabir ve calisma kismina hic girmiyorum. Biliyorumki heli ile 3d de biryerlere gelebilmek kesinlikle surekli simulasyon calismasi dolayisiyla bolca vakit gerektiriyor.
Ben yeni baslayanlara duzenli ve surekli simulator calismayacaklarsa heliden direk vazgecmelerini tavsiye ediyorum ama kimse dinlemiyor. Sakalimiz yok ki sozumuz gecsin :coolxf:
Sonucunda da adamlar cikip "bunu niye duz ucurmuyorsun ki" diye soruyor :lol:

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi desene paralar yine bosa gitti ;D
...
Bak Mehmet Abi görüyor musun uçakçılar vardı başımızda bide quadrocular çıktı şimdi iyi mi. :lollol: :lol: :lol:

Türker Akgün' Alıntı:
Bak Mehmet Abi görüyor musun uçakçılar vardı başımızda bide quadrocular çıktı şimdi iyi mi. :lollol: :lol: :lol:
:)
Abi ben farkliyim onlardan.
Ben heliden sonra quada ve ucaga gectim dikkatinizi cekerim ;)