Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Ne demek istediginizi bende sizde cok iyi anlamistik aslinda. :)
Bu konuda yeterince yerli kaynak olmadigi icin en kucuk detayi bile siz anlamis olsaniz dahi anlamayacak olanlar icin detaylica aciklamak istiyorum ki belirli bir kaynak olussun. Uzun bir cumle oldu :)
Kesinlikle Irfan, aynen devam kardeşim :thumbup:

Bakin 5 dk once ne geldi :)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

irfan buzdağlı' Alıntı:
Bakin 5 dk once ne geldi :)
Hadi gözümüz Aydin :) Artık gelsin Action FPV videoları :RCKolik:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Adamlar ne guzel organizasyon yapmis yarisiyorlar.
Ulkemizde de su hobi yayginlassa ne guzel olur.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

irfan buzdağlı' Alıntı:
İrfan Bey sizin videolar geldikçe yaygınlaşacak inşallah. :laugh:

irfan buzdağlı' Alıntı:
Güzel yarışma, güzel bir montaj ve video :thumbup: Ilk 4 yarışmayıcı seyrettim, ilki gerçekten süperdi ;) Videoların sayesinde 1 seneye kalmaz bence Türkiye'de de bir tane düzenlenir Irfan :D

Türker Akgün' Alıntı:
İrfan Bey sizin videolar geldikçe yaygınlaşacak inşallah. :laugh:
Abi guzel gaz veriyosun :)
Tamam yukleyecem bugun 7 pil uctum videolari elimde 7 video var suanda ancak isyerimde kaldilar.yarinda bi 9 pil ucarim 9 videoda oradan gelirde videolarin boyutlari cok buyuk. Yuklemesi ugrastiracak bayagi.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Güzel yarışma, güzel bir montaj ve video :thumbup: Ilk 4 yarışmayıcı seyrettim, ilki gerçekten süperdi ;) Videoların sayesinde 1 seneye kalmaz bence Türkiye'de de bir tane düzenlenir Irfan :D

İlk videodaki model benim bir sonraki modelim olacak insallah :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi guzel gaz veriyosun :)
Tamam yukleyecem bugun 7 pil uctum videolari elimde 7 video var suanda ancak isyerimde kaldilar.yarinda bi 9 pil ucarim 9 videoda oradan gelirde videolarin boyutlari cok buyuk. Yuklemesi ugrastiracak bayagi.
Şimdi sen yeter ki video yüklemek iste. Hemen bir çözüm buluruz :yuppi:

Trabzon'dan Muammer Bey'de sözüm vardı, sana zahmet unutursam hafta içi hatırlatta, sana da bir DVD yazıp göndereyim Irfan ;) Videoları hem editleyip hem de kalitesini çok bozmadan yaklaşık 1/8 oranında boyutlarını düşürüyorsun. Böylecek youtube çok daha kısa sürede yükleme yapabiliyorsun ;)

Trabzon'dan Muammer Bey'de sözüm vardı, sana zahmet unutursam hafta içi hatırlatta, sana da bir DVD yazıp göndereyim Irfan ;) Videoları hem editleyip hem de kalitesini çok bozmadan yaklaşık 1/8 oranında boyutlarını düşürüyorsun. Böylecek youtube çok daha kısa sürede yükleme yapabiliyorsun ;)

Mehmet Bey DVD sayısını ikiye çıkaralım. Ya da programın ismini yazarsanız belki benim arşivde vardır. Kısmetse önümüzdeki günlerde benimde böyle şeylere ihtiyacım olabilir. Bir terslik olmazsa Pazartesi benimde bir video google ım olacak. Ama mini Quadroyu toparlamak için daha zamana ihtiyacım var.

İrfan gündüz işyerinde yazacaktım yoğunluktan fırsat bulamadım. Eklediğin video güzelde benim daha önceki izlediğim videolardan da dikkatimi çeken bir şey var. Bu vatandaşlar aleti hızlandırmak için olabildiğince öne yatırıyorlar. Böyle olunca da kamera devamlı yeri çekiyor. Dikkat ettim ara sıra burnu kaldırıp önlerine bakıp ona göre kullanıyorlar. Bu ufaklığa gimbal koymakta pek mantıklı değil. Henüz denemedim ama bu şekilde kullanmaktan rahatsız olurum gibi geldi bana. Sende durum nasıl. Benzer bir durum mu var yoksa kamera açısıyla oynadın mı?

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Mehmet Bey DVD sayısını ikiye çıkaralım. Ya da programın ismini yazarsanız belki benim arşivde vardır. Kısmetse önümüzdeki günlerde benimde böyle şeylere ihtiyacım olabilir. Bir terslik olmazsa Pazartesi benimde bir video google ım olacak. Ama mini Quadroyu toparlamak için daha zamana ihtiyacım var.
Ne demen Nesimi Bey hemen +1 yaptım ;) Bu arada özelden adres bilginizi alabilir miyim. Bir de not aldım ama çarşambaya kadar benden ses çıkmaz ise lütfen özelden mesaj atarak konuyu hatırlatın :)

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan gündüz işyerinde yazacaktım yoğunluktan fırsat bulamadım. Eklediğin video güzelde benim daha önceki izlediğim videolardan da dikkatimi çeken bir şey var. Bu vatandaşlar aleti hızlandırmak için olabildiğince öne yatırıyorlar. Böyle olunca da kamera devamlı yeri çekiyor. Dikkat ettim ara sıra burnu kaldırıp önlerine bakıp ona göre kullanıyorlar. Bu ufaklığa gimbal koymakta pek mantıklı değil. Henüz denemedim ama bu şekilde kullanmaktan rahatsız olurum gibi geldi bana. Sende durum nasıl. Benzer bir durum mu var yoksa kamera açısıyla oynadın mı?
Tam da duygularıma tercüman olmuşsunuz Nesimi Bey :thumbup: Ne zamandır ben de benzer soruyu soracağım ama hep araya bir şeyler girip unutuyorum :D

Şimdi sen yeter ki video yüklemek iste. Hemen bir çözüm buluruz :yuppi:

Nesimi Sakmak' Alıntı:

Abi bende de durum benzer. İleri dogru yapilan hizli ucuslarda (FFF- fast forward flying) dediginiz gibi yeri goruyorsunuz. Quadin ucus mantigina gore gimbal kullanmazsaniz bu sekilde ucmaya mecbur kaliyorsunuz. Bende diger kullanicilardan ogrendigim gibi ucus kamerasini 5-10 derece yukari acili kullaniyorum. İdeal aciyi kullandikca siz belirleyeceksiniz. Bugun yaptigim ucuslarda birkac farkli aci denedim. Sonucu videolarda gorebilirsiniz ben yukledigim zaman ;)
Birde soyle birsey deneneyi dusunuyorum. Kameranin altina bir agirlik baglayip surekli yere paralel tutmayi deniyicem ancak ani duruslarda filan nasil olur bilmiyorum. Boylece belki dunyada bir akim baslatirim :)

Yayinladigim ilk fpv videosu herkese hayirli olsun :) kalite cok iyi degil. Video duzenleme isini pek iyi beceremedim kusura bakmayin. Ogrenecegiz insallah.
Videoda mobiusu henuz acilandirmamistim tamamen yatay seviyede.
Fpv kamerasi yaklasik 10 derece yukari acili.
Bu video ayni zamanda hem 5.8 ghz hem kumanda menzili icin test niteliginde. Ne goruntude nede kumanda menzilinde problem yok. İlerde daha uzak mesafelerde deneyecegim.
Umarim sikilmazsiniz videonun sonlarina dogru birde takla mevcut ;)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İrfan gittiğin mesafe boyunca yerde ne var ne yok sayabilirim. :thumbup: :halay:

Güzel bir uçuş olmuş. Sanırım 250 mW verici kullanıyorsun. Bu verici ile 1 km güzel bir mesafeymiş. Bendeki 100 mW ile 300 metre civarı gidip gelirim diye düşünüyorum. Umarım yakın zamanda 600 mW almak nasip olur.

Bu arada frame işini ayarlıyorum sanırım. Yakın zamanda bu kısımda seni yalnız bırakmayacağım. Videoların devamını bekliyoruz...

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan gittiğin mesafe boyunca yerde ne var ne yok sayabilirim. :thumbup: :halay:

Güzel bir uçuş olmuş. Sanırım 250 mW verici kullanıyorsun. Bu verici ile 1 km güzel bir mesafeymiş. Bendeki 100 mW ile 300 metre civarı gidip gelirim diye düşünüyorum. Umarım yakın zamanda 600 mW almak nasip olur.

Bu arada frame işini ayarlıyorum sanırım. Yakın zamanda bu kısımda seni yalnız bırakmayacağım. Videoların devamını bekliyoruz...
Ben 600 mW kullaniyorum abi zaten. Tavsiye ederim hic sikinti yasatmiyor bana sadece cok isiniyor.
Yakinda bir patch antenle deneme yapicam. Tahmini 3 km ceker yere cok yakin olmamak sartiyla.
Videolarini dort gozle bekliyorum abi. Frame ne aliyorsunuz?
Bu arada frame demisken benim volantexde az once geldi :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Bu arada frame demisken benim volantexde az once geldi :)

:thumbup: :thumbup: Güzel framemiş. 600 mw mutlaka alıcam. Şu sıralar biraz fazla açıldım. Önümüzdeki ay veya daha sonra düşünüyorum.

Düşündüğüm frame veya frameler alttaki adreste mevcut. Bir incelemeni isterim. Düşüncelerini merak ediyorum.