Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Yayinladigim ilk fpv videosu herkese hayirli olsun :) kalite cok iyi degil. Video duzenleme isini pek iyi beceremedim kusura bakmayin. Ogrenecegiz insallah.
Videoda mobiusu henuz acilandirmamistim tamamen yatay seviyede.
......
Veee beklenen video geldi :bravo: :thumbup: Eline sağlık Irfan, editlemeyi bir tarafa bırakırsak bence uçuş gayet başarılı (iniş hariç :laugh: ) Şahsen keyifle izledim %p
Büyük bir ihtimal sen bu işi yapacaksın ve olan bize olacak. Dayanamayıp sonunda bizlerde şu Action FPV işine bulaşacağız ;)

Madem bu ilk uzun FPV uçuşumuz. O zaman tarih belirterek ilk sayfaya ilave edelim. Bakalım ne kadar bir sürede nereden nereye geleceğiz :D

irfan buzdağlı' Alıntı:
Bu arada frame demisken benim volantexde az once geldi :)
Uçağımız da hayırlı olsun :halay:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
:thumbup: :thumbup: Güzel framemiş. 600 mw mutlaka alıcam. Şu sıralar biraz fazla açıldım. Önümüzdeki ay veya daha sonra düşünüyorum.

Düşündüğüm frame veya frameler alttaki adreste mevcut. Bir incelemeni isterim. Düşüncelerini merak ediyorum.

Biraz baktim abi guzel gorunuyorlar fiyatlarida cok uygun.
Aksam daha detayli inceleyecegim frameleri. Ozellikle 6 inclik pervane kullanilan cok verimli olur tahminime gore ama tabi proximity icin buyuklugu onemli.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Yayinladigim ilk fpv videosu herkese hayirli olsun :) ...
Elinize sağlık İrfan Bey. İlk video ve derleme için bence gayet başarılı. :bravo: Daha iyilerini de göreceğimizden hiç şüphem yok. :halay:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Veee beklenen video geldi :bravo: :thumbup: Eline sağlık Irfan, editlemeyi bir tarafa bırakırsak bence uçuş gayet başarılı (iniş hariç :laugh: ) Şahsen keyifle izledim %p
Büyük bir ihtimal sen bu işi yapacaksın ve olan bize olacak. Dayanamayıp sonunda bizlerde şu Action FPV işine bulaşacağız ;)

Madem bu ilk uzun FPV uçuşumuz. O zaman tarih belirterek ilk sayfaya ilave edelim. Bakalım ne kadar bir sürede nereden nereye geleceğiz :D
Uçağımız da hayırlı olsun :halay:
İnis basarisiz ancak ayni bolgede 3 kez dustum. Ustelik ne pil bitti nede arada herhangi bir cisim var. Enteresan sekilde o bolgede bi problem var. Kumanda kontrolu o bolgede kesiliyor. Anladigim kadariyla universitenin cok guclu olan kablosuz agi kumanda alicisini etkiliyor. Malum ikiside 2.4 ghz de calisiyor. Abi senin su video edit ile alakali videonu dort gozle bekliyorum. Video edit isi incelik istiyor belliki.
Abi birer microkolik olarak sizleride en kisa zamanda micro-quadci yapacagim insallah. Ramazan ayinin sonuna dogru cok guzel videolarim olacak insallah.

İrfan özelden mesajini bir kere daha bakar mısın rica etsem. Sırf sana aksam lazım olur diye yetiştirip dün 18:00 sana mesaj olarak gönderdim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Video editleme yazılımları da gönderildi ama görsel konusunda hala konumuzda bir hareket göremiyoruz, neden acaba :-\

Gerçi biz Action FPV konusunda hala ve ısrarla en iyi sınıf 250 sınıfıdır diye reklam yapıyoruz ama acaba hata mı yapıyoruz, ne dersin Irfan :laugh: :D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Video editleme yazılımları da gönderildi ama görsel konusunda hala konumuzda bir hareket göremiyoruz, neden acaba :-\

Gerçi biz Action FPV konusunda hala ve ısrarla en iyi sınıf 250 sınıfıdır diye reklam yapıyoruz ama acaba hata mı yapıyoruz, ne dersin Irfan :laugh: :D
Abi ramazan ayi hicde tahmin ettigim kadar bol ucuslu olamadi. Havalarda yaklasik bir haftadir cok kotu.
İs yogunluguda eklenince pek ucus icin vakit bulamadim.
Video ekleyememin asil sebebi ise 2 hafta once modelle cok talihsiz bir kaza yasadim.
9 tane pille ucusa gittim. Hava filan hersey cok musait vaktimde bol iken daha ilk pilin yarisina dahi gelemeden yaklasik 15 metrede mobius kameram modelden cikti ve havada pervanelerden birini kirdi. Sanssizlik bu ya modelde tam o esnada asfalt olan ucak pistinin uzerindeydi. Bayagida hizli uctugum icin o hizla model asfalta carpti. Aslinda mobiustaki hasar ve proplarimdan 2 si disinda modelde bir hasar yok zannediyordum.proplari degisip tekrar ucmaya calistim ama hata etmisim. Esc kablolarindan birinin lehimi atmis ve elektrik sistemi komple kisa devre olmus. Tabi ben tekrar ucmaya calistikca olmadi. İnanilmaz bir moral bozukluguyla geri dondum. Tamir etmeye calistim fakat escler cevap vermiyordu sadece birinden yanit alabiliyordum. 3 esc yandi zannettim ve hemen siparis verdim. O moral bozukluguyla 1 hafta modelin yuzune bakmadim forumlara girmesim cunku escler ramazan sonuna ancak geleceklerdi. Neyse moralim duzelince tekrar sakin kafayla kontrol ettim ve sadece kontrol kartinin yandigini anladim. Elimde yedekte vardi hemen modeli topladim. Suan ucusa hazir ancak vakit ve hava muhalefeti var.
Bir baska sikintim ise yaptigim 30 civari :) kaza sonrasi motorlarimin durumlari cok iyi degil. 3 tanesinin saftlarinda egilme var. Elimde yedek shaftlar olmasina ragmen degistirmek icin vakit bulamiyorum.
Cok uzattim neyse video isi icin mobiusu tamir etmem lazim ama onada henuz vakit ayiramadim.
En kisa zamanda ucus yapacagim ve goruntuleride sj4000 kamerayla cekip yukleyecegim insallah.

Bu arda yaptiginiz tavsiye gayet yerinde. Sonuna kadar arkanizdayim abi :)
Bu arada benim model 220 lik abi ; 250 degil tekrar hatirlatmakta fayda var :)

Öncelikle çok geçmiş olsun Irfan :embarras: Bakma ben biraz şakasına takıldım sana :) Sadece bir sessizlik olunca acaba vakitsizlik mi yoksa bir terslik mi var diye merak etmedim değil.

Dediğin gibi bazen terslik geldi mi üst üste geliyor :-\ Gerçi böyle olmasa modelcilik bu kadar da zevkli olmazdı diye de düşünenlerdenim. Neyse terslikler yaşanmış ama yoluna koymaya başlamışsın anlaşılan, en önemlisi de moralin yeniden yerine gelmiş ;) Bu demektir ki gerisi gelir %p

Geçmiş olsun İrfan Bey, gerçekten talihsizlik olmuş. :( Özellikle de bir hevesle pilleri doldurup herşey tamda yolunda giderken insanın daha ilk pillerde uçamaz hale gelmesi çok moral bozucu oluyor gerçekten. :'(

Malesef biz modelcilerin sabırlı olmayı öğrenmekten başka şansı yok ve bir süre sonra atlatıp aynı hevesle sarılabiliyoruz modelimize. :thumbup:

Sonradan yaptığınız kontrolde hasarın daha az olduğunu görmek güzel bir süpriz olmuş. :halay:

Blackout mini h quada 6" lik prop takilabilmesi icin yeni kollar uretildi.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Baska hicbir degisiklik yapmadan sadece kollari degistirerek 6"lik proplar kullanilabiliyor. Artisi ise motor basina 100gr extra itis gucu ki 5" lik proplarla 420 gr civarindaydi. %25 lik artis bir quad icin inanilmaz bir guc artisi demek. 220 sase boyutundaki quadin boyutu bir miktar buyumus olacak ama hiz icin deger mi derseniz deger

Biraz rakamlar konussun :)

3s on SS2204 2300kv
GF 5030= 430g thrust
HQ 5x4= 460g thrust
FC 6x4.5 cutdown to 5"= 600g thrust
FC6x4.5= 720g thrust
HQ6x4.5 780g thrust
"Bu rakamlar alintidir"

Buda bir ucus videosu ancak 6inclik proplarla degilde sistemin 4s e cikarilmis bir hali. Guc artisi 6" 3s e denk sayilir.
Fikir olmasi acisindan yukluyorum

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
[

Duzenleme: thrust verileri eklendi

İrfan hocam uçuşlarınıza bizzat tanık olmak isterim. Hazır erzurumda profosyonel bir modelci bulmuşken... :) Sizlerden öğreneceğim çok şey var çok... :rolleyes:

Serkan DAĞDEVİREN' Alıntı:
İrfan hocam uçuşlarınıza bizzat tanık olmak isterim. Hazır erzurumda profosyonel bir modelci bulmuşken... :) Sizlerden öğreneceğim çok şey var çok... :rolleyes:
Herzaman bekleriz Serkan kardesim. Bizimki henuz profesyonellik olmasda birseylerin ucundan tutabiliyoruz cok sukur.
Ucus yaptigimiz alanlari soyleyeyim
1- Erzurum stadindan universite icerisine girdikten sonra 200 metre ileride sagli sollu piknik alanlari var. Sagdaki piknik alaninin icerisinde degilde arka kismindaki alanda ucuyoruz. Alanda model ucaklarin inis ve kalkisi icin asfalt alanda mevcut.
2- yine universite icerisinde bulunan Atateknokentin arkasindaki yeni camiye dogru bakan bos alan. Burada genellikle uzun mesafe ucus yapan model ucakci arkadaslar ucus yapmakta
3- yine Erzurum stadinin yanindaki yaklasik 2 saha buyuklugundeki genclik ve spor il mudurlugune ait saha. Bu bolgede bende bir donem heli ucurmus olsamda genclik ve spor il mud. degisikliginden sonra hicbir modelci kullanmiyor. Yinede bilgi olsun diye yazdim.

İlk 2 alanda ozellikle haftasonlari havada musaitse ucan birilerini bulabilirsin. Ben sahsen firsat buldukca oralarda takiliyorum

inş irfan hocam haberim olursa en azından izlemeye gelmek :) isterim... Şimdilik uçmak falan bize uzak maalesef... :(

irfan buzdağlı' Alıntı:
Blackout mini h quada 6" lik prop takilabilmesi icin yeni kollar uretildi.
......
Baska hicbir degisiklik yapmadan sadece kollari degistirerek 6"lik proplar kullanilabiliyor. Artisi ise motor basina 100gr extra itis gucu ki 5" lik proplarla 420 gr civarindaydi. %25 lik artis bir quad icin inanilmaz bir guc artisi demek. 220 sase boyutundaki quadin boyutu bir miktar buyumus olacak ama hiz icin deger mi derseniz deger.....
Gerçekten güzel bir gelişme :thumbup: Paylaşım için teşekkürler Irfan, konunun sıkı bir takipçisi ve quadro düşünen herkeze bu konuyu öneren birisi olarak, hemen 2.mesaja bu konuyu da link olarak vereyim :yuppi:

Farkli bir ucus alani Kapali otopark izleyin tavsiye ederim. Ozellikle Nesimi abi kamera acisi guzel ayarlanirsa ne kadar guzel goruntuler ciktigini gorebilirsiniz
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol