450-500 Sınıfı Başlangıç Heli Model Tavsiyesi

Ne yapıyorsun Doğuş, İman gücüyle mi sıkıyorsun vidaları :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ne yapıyorsun Doğuş, İman gücüyle mi sıkıyorsun vidaları :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yok be Mehmet Abi içimde bir korku var. Hani biliyorsunuzdur helikopterlerden korktuğumu her zaman söylemişimdir. Pal çıkacak o pal bana gelecek havada bir parça çıkacak dengemi kaybedeceğim birine zarar vereceğim korkusu aslında bu. Boş zamanlarımda HF'de konulara bakıyorum. Orada insanların başına gelenleri gördükçe de daha da kötü oluyor insan.

;D Alemsin Doğuş. Yani vida sıyırmayı anlarım da, vida başı kırmak nedir? :D

Vidaları sıkarken avuç gücüyle değil de parmak gücüyle sıkmayı dene. Hele ki M2 vidaları. Zaten loctite'ı da bunun için kullanıyoruz, durduğu yerde gevşemesin diye. Benim avuçla abandığım tek vida feathering vidalarıdır, o da 550 ve üstünde sadece. M5-M6 vidalarda.

Kiti yakından bilmesem HK450 muamelesi yapacağım ama çok yakın zamanda topladığım ve bayağı kullandığım için yapamıyorum, kusura bakma Doğuş ;D

Güvenlik güvenlik diyorlar, genç, kanı kaynayan bir nesli korkularla yetiştiriyorlar. 700 modele abanır gibi abanıyorsun aman bişey olacak diye... Korkma laa, bişey olmaz :laugh:

Emre Kaman' Alıntı:
;D Alemsin Doğuş. Yani vida sıyırmayı anlarım da, vida başı kırmak nedir? :D

Vidaları sıkarken avuç gücüyle değil de parmak gücüyle sıkmayı dene. Hele ki M2 vidaları. Zaten loctite'ı da bunun için kullanıyoruz, durduğu yerde gevşemesin diye. Benim avuçla abandığım tek vida feathering vidalarıdır, o da 550 ve üstünde sadece. M5-M6 vidalarda.

Abi bana biraz pahalıda olsa bir ders oldu, yavaş yavaş şiddeti öğreniyorum galiba. [emoji3]

Kontrolsüz bir gücüm var dershanede zamanında alçıpan duvarı kırmıştım yaslanırken.

Aslında model uçaklarda 50cc boyutuna kadar neredeyse tüy gibi sıkardım. Konya'dan abilerimizde baya laf ederdi bu konuda. Şimdi ise önüne geçemiyorum. Ama artık öğrendim sanırsam yani umarım. [emoji3]

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kiti yakından bilmesem HK450 muamelesi yapacağım ama çok yakın zamanda topladığım ve bayağı kullandığım için yapamıyorum, kusura bakma Doğuş ;D

Güvenlik güvenlik diyorlar, genç, kanı kaynayan bir nesli korkularla yetiştiriyorlar. 700 modele abanır gibi abanıyorsun aman bişey olacak diye... Korkma laa, bişey olmaz :laugh:

Abi çok beğendim ben kiti. Hani zahmeti hiç yok şu anda bir Protos daha alsam 6-8 saate uçabilecek konuma gelirim gibi. O kadar anlaşılır bir kılavuzu var ki toplarken hiç sıkıntı çekmedim. Zaten kayışlı olması kayış gerginliklerinin çok kolay ayarlanabilmesi görüntüsü ile beni en baştan cezbetmişti. Belki Align ile aralarında 500-600₺ fark olduğu doğru. Yeni başlayacak bir heves uğruna alacak biri için çok yüksek bir fark. Ama benim gibi 9-10 aydır kendine uygun bir heli arayan. Simülatör çalışan biri için o kadar da yüksek bir fark değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Madem korkuyorsun Doğuş bende bir korkutayim çok sıktığın vida yı germiş olabilirsin gerilen vida bir zorlama da kopabilir. :)

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Madem korkuyorsun Doğuş bende bir korkutayim çok sıktığın vida yı germiş olabilirsin gerilen vida bir zorlama da kopabilir. :)

En iyisi abi tork ayarlı allenler. Her derdime çare olur. :yuppi:

Doğuş' Alıntı:
En iyisi abi tork ayarlı allenler. Her derdime çare olur. :yuppi:

Bence tork ayarlı allen e gerek yok çok fazla. :)
Protos ta nasıl bilmiyorum ama align ın orjinal civatalarından eziyet çekmiş biri olarak aliexpress ten kalın başlı olan allen civatalardan alıyorum. Taş gibiler maşallah. %p

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Çok yakışıklı oldu ama yine elimin ayarını tutturamadım [emoji3]

Dogus cok iyi gidiyorsun vidalar disinda . Rc kolik sayesinde bende bir trex 550 dominator kurmustum. Forum da yardim edenler olmasa ucmayi birak ayarlari bile yapamazdim. Forumda her gelen bir el atti gerek video gerek resim olarak sagolsunlar......

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Halil İbrahim KALAY' Alıntı:
Dogus cok iyi gidiyorsun vidalar disinda [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. Rc kolik sayesinde bende bir trex 550 dominator kurmustum. Forum da yardim edenler olmasa ucmayi birak ayarlari bile yapamazdim. Forumda her gelen bir el atti gerek video gerek resim olarak sagolsunlar......

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi geçen yıl bu zamanlardı; helikoptere niyetleneli. Bir sene oku oku, videoları izleye izleye bir yere geldim. Ama her zaman yine bir eksik oluyor. İnsanın danışacağı bir yeri olması o kadar güzel ki. [emoji3]

Doğuş o folyoyu nerden buldun?? :D

Emre Kaman' Alıntı:
Doğuş o folyoyu nerden buldun?? :D

Abi lazımsa hemen göndereyim [emoji3] İnternetten aldım. [emoji28]

Abiler heyecanıma yenik düştüm, Çinden 60a V4 Hobbywing beklerken Pilottr'den 50a V3 aldım. Programlama kartı ile birlikte. Diğeri gelince ya hiç açılmamış şekilde ilana koyarım. Yada ilerde bir Goblin 380 toplarken kullanabiliriz. Gaui X3'de olabilir ama o çok küçük diyorlar 380lere göre. El sığmıyor dediler. Ama ilk öncelik satmakta. Bu ayrı konu asıl merak ettiğim şimdi ESC programlama birkaç gündür üzerinde araştırma yapıyorum. Az çok kumanda throttle ayarını çözdüm. Diğer ayarlarıda sağolsun Rasim Abi açıklamış. Benim kafamı karıştıran nokta ise Governer. Şimdi ünitenin Governerını kullanıp beğenenler var. Brain için konuşuyorum, esc üzerinden governor modunu ayarlayıp memnun olanlar var. ESC üzerinden ayarlamak daha kolay gibi. Ama ünite üzerinden ayarlamakta daha avantajlı gibi. Setuplar arasında rpm değerlerini ayarlayabiliyoruz. Hani çok kullanacağımdan anladığımdan da değil. Anlayabilmek için sizden yardım istiyorum. Şimdiye kadar hep simülatörde İdle ile uçtum. İniş ve kalkışlarda da bu şekilde kullanmayı normal moda hiç bulaşmamayı sabit bir rpm ile uçmayı tercih edeceğim. Zaten sabit rpm değerinde bile pitch açılarını ayarlamak zorken iki eğri ile uğraşmak daha da marifet gerektirecek. Bu durumda governer kullanmak bana göre avantaj. Çünkü zaten sabit bir rpm değeri istiyorum.

Brain intoned governer ayarlarını yaparken ünite üzerinden kumandanın kalibrasyonunu yapmak lazım. Harici ayarlar bazı değerleri helikopterin ve motorumuzun verilerini girmek. 3 adet rpm değeri girdikten sonra istersek 3 farklı idle modu ile rahatlıkla geçiş yapabiliriz. ESC üzerinde zaten rpm çıkışıda varmış üniteye bağlayabileceğimiz. Ardından sırf ünite üzerinden en üst ve en alt değerleri belirtmek kaldı. Sanıyorum ki kumanda kalibrasyonundan sonrada full throttle değerinde iken motor palsiz dönerken en yüksek rpm değerini görene kadar arttırıp. En düşük rpm değerini ki buda motorun durması demektir görene kadar düşürüyoruz.

Kafa karışıklığım zaten belli olmuştur. Sizden istediğim asıl cevap, ünite governer ayarları mı yoksa esc mi. Ardından biraz daha araştırıp birşeyler yapmaya çalışacağım. :)

Folyo'yu reklamcılardan mı buldun diye merak etmiştim, şimdilik ihtiyaç yok da, olursa bi dal isterim, saol Doğuş :)

Governor ve sabit rpm ile ilgli düşüncelerin gayet yerinde ve doğru. Bir yandan heli ile boğuşurken, hem pal açısı, hem de devir oynaklığı ile uğraşmamak en güzeli.

Esc mi, ünite mi dersen, ilk etapta pek birşey fark etmeyecek. Ben brain governorudan çok memnunum, ama esc governorundan da memnundum, sadece ünitenin bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Brain governoru ayarlarken birkaç ince nokta var, pek fazla kaynak da yok. En son X3 için HW esc ile kullanımı da çözdüm, bir ara hem HW hem, Scorpion, hem de Mehmet abi hadi yapalım derse Castle için bir ayar konusu açarız fırsat olunca ;)

İlk etapta esc governorunu ayarla, bir an önce başla uçmaya. Zaten çok keskin, herşeyi tam bir governor istiyorsan, heliyi belli durumlarda zorlayabilecek hareketler yapabiliyor olman lazım ayar aşamasında. Esc governoru ve default ayarları sıkıntısız olarak uçmanı sağlayacaktır.

X3 öyle küçücük minicik bir heli değil, kim diyor onu? El neresine girmiyormuş, daha doğrusu 450 sınıfı bir helinin, neresine elini sokmak istiyormuş onu diyenler? ;D :lol: X3 frame'i X7 frame'inden geniştir, bilmeyenler için söylüyorum. X3 için bana gel, ben sana anlatırım ;)